
Meest gezocht
Geen resultaten
Is uw situatie veranderd? Of wilt u de mogelijkheden binnen uw hypotheek met ons doornemen? Wij helpen graag!
Bel ons via 013 461 20 10
U bereikt ons van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.
Uw persoonlijke pagina op Mijn Leninginzicht geeft inzage in uw hypotheek. Ook regelt u hier zelf een extra aflossing of rentewijziging en vindt u uw jaaropgave.
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over Mijn Leninginzicht of uw jaaropgave. Mail ons gerust als uw vraag er niet tussen staat.
Is er iets veranderd in uw situatie? Sommige wijzigingen doet u zelf en soms moet dit via uw adviseur.
Een Woonfonds-hypotheek heeft flexibele voorwaarden. Dat is wel zo fijn want tijdens de looptijd van uw hypotheek kan veel veranderen. Denk maar eens aan de stand van de rente, de waarde van uw woning of misschien heeft u wel meer financiële ruimte om extra af te lossen. Wij geven u graag de mogelijkheid om uw hypotheek te wijzigen. U kunt dit vaak zelf regelen via Mijn Leninginzicht. En heeft u vragen? Dan informeren wij u graag of u vraagt advies aan uw adviseur.
Heeft u een account voor Mijn Leninginzicht?
Dan ontvangt u eind januari 2021 een mail dat uw jaaropgave klaarstaat op uw persoonlijke pagina.
Heeft u geen account?
Dan ontvangt u de jaaropgave uiterlijk medio februari per post.
Heeft u in februari nog niets ontvangen?
Stuur dan een mail naar info@woonfonds.nl. Gebruik het e-mailadres dat bij ons bekend is. Vermeld hierbij uw contractnummer. Wij sturen dan een kopie naar het bij ons bekende adres.
Heeft u een account voor Mijn Leninginzicht?
Dan ontvangt u een mail waarin staat dat uw jaaropgave klaarstaat op uw persoonlijke pagina.
Heeft u geen account?
Dan ontvangt u de jaaropgave per post.
Vraagt u dan per mail een kopie jaaropgave aan via info@woonfonds.nl. Gebruik het e-mailadres dat bij ons bekend is. Vermeld hierbij uw contractnummer. Wij sturen dan een kopie naar het bij ons bekende adres.
Ook kunt u uw account op Mijn Leninginzicht activeren
U activeert uw account via https://woonfonds.mijnleninginzicht.nl met uw contractnummer. Binnen 5 werkdagen versturen wij dan een brief met uw persoonlijke registratiecode.
Heeft u een account op Mijn Leninginzicht?
Dan vindt u uw jaaropgave op uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht.
Als uw hypotheek in 2020 is afgelost en u heeft geen account in Mijn Leninginzicht, ontvangt u de jaaropgave niet automatisch van ons. We willen hiermee voorkomen dat wij uw jaaropgave naar een verkeerd adres sturen. U vraagt uw jaaropgave op via info@woonfonds.nl.
In de jaaropgave staan alle bedragen aan rente en aflossing van 2020. U gebruikt de jaaropgave voor uw aangifte Inkomstenbelasting bij de Belastingdienst.
Denkt u dat er een fout staat in deze jaaropgave? Geef dat dan aan ons door. Zet uw contractnummer in de omschrijving. Verstuur uw reactie bij voorkeur per email naar: info@woonfonds.nl.
U kunt uw jaaropgave digitaal inzien via uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht.
Bent u de registratiecode kwijt of wilt u een nieuwe aanvragen? Dit doet u eenvoudig via de inlogpagina van Mijn Leninginzicht.
Heeft u ná 13 december 2020 een extra aflossing aan ons overgemaakt? Dan ziet u deze aflossing misschien niet terug op uw jaaropgave. U moet deze nog van de stand van de schuld over 2020 afhalen.
Doet u een extra terugbetaling via iDeal in Mijn Leninginzicht? Doe dit uiterlijk 20 december 2020, dan wordt het nog verwerkt op de jaaropgave over 2020.
Als u iets wijzigt per 1 december 2020 ziet u dat pas in het overzicht of afschrift van 1 januari 2021 terug. Dat komt omdat u de rente achteraf betaalt. Dit ziet u terug op de jaaropgave van 2021 die u begin 2022 ontvangt.
Heeft u geen persoonlijke pagina op Mijn Leninginzicht? Dan ontvangt u uw jaaropgave per post thuis. Volgend jaar is de jaaropgave alleen via Mijn Leninginzicht in te zien.
Actuele gegevens over de samenstelling van uw lening.
Uw leningdelen en aflosvormen;
Uw rentevast-periode;
De rente die u betaalt;
Uw jaaropgave over 2020 (beschikbaar half januari 2021);
U kunt ook uw rentevast-periode opnieuw vastzetten of een rentemiddeling of -afkoop aanvragen. Ook kunt u een extra aflossing via iDEAL doen en uw bouwdepot bekijken en een betaling doen.
Om toegang te krijgen tot uw persoonlijk account moet u zich eerst registreren. U doet dit in 8 stappen:
1. Ga naar https://woonfonds.mijnleninginzicht.nl en houd uw mobiele telefoon bij de hand.
2. Kies voor 'Registreren'.
3. Vul uw e-mailadres en 06-nummer in en kies een wachtwoord.
4. Vul uw persoonlijke registratiecode in. Deze code ontvangt u per post.
5. Vul uw geboortedatum in en ga akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacy beleid door het plaatsen van een 'vinkje'.
6. Klik op 'Bevestigen'. U ontvangt per SMS een code op uw 06-nummer.
7. Vul deze code in en kies nogmaals voor 'Bevestigen'.
8. Volg verdere instructies op die u ontvangt per e-mail.
Ja, u logt in op een beveiligde omgeving met een persoonlijke registratiecode die u per post ontvangt.
U kunt inloggen via https://woonfonds.mijnleninginzicht.nl. Ook gaat u naar Mijn Leninginzicht via ‘Mijn Lening’ rechts bovenin onze site.
Als u zich heeft geregistreerd, ontvangt u per mail een melding dat uw nieuwe rentevoorstel klaarstaat in Mijn Leninginzicht. U ontvangt dan ook geen voorstel meer per post.
Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox.
Mijn Leninginzicht werkt het beste vanaf een
Windows-pc. Klanten met een Apple computer of ander Apple device met Safari
gebruiken, hebben vaker inlogproblemen. Wilt u
uw Apple computer of device gebruiken voor Mijn
Leninginzicht, installeer dan Mozilla Firefox
of Google Chrome.
Geen probleem. U kunt ook naar woonfonds.nl gaan en bovenin klikken op Mijn Lening. Dan komt u ook in het inlogscherm van het portaal.
Klik op de link 'Wachtwoord vergeten?' op de inlogpagina van Mijn Leninginzicht en volg de instructies.
Het mobiele nummer dat bij ons bekend is, is een belangrijke manier om uw identificatie vast te stellen. Zo blijven uw gegevens goed beschermd.
Werkt uw oude mobiele nummer nog?
Dan logt u in op Mijn Leninginzicht en past u uw mobiele nummer aan.
Werkt uw oude mobiele nummer niet meer?
Dan vraagt u een nieuwe registratiecode aan via de inlogpagina van Mijn Leningzicht. Na de aanvraag krijgt u van ons een brief thuis met uw persoonlijke registratiecode. Met deze code maakt u uw persoonlijke account aan.
Nee, het is alleen mogelijk een account te registreren met
een Nederlands 06 nummer. Zonder mobiel nummer is het niet mogelijk om een account aan te vragen voor Mijn Leninginzicht.
Nee, u heeft een e-mail adres nodig om u te registreren en om in te loggen. Zonder mailadres is het niet mogelijk om een account aan te vragen voor Mijn Leninginzicht.
Een 06-nummer bestaat uit 10 cijfers. Er moet ook een 'streepje' (-) tussen '06' en de rest van de cijfers staan.
Controleer uw junk-mail en zoek naar de e-mail. Nog steeds
niet gevonden? Neem contact met ons op.
Ja, u kunt nog steeds inloggen. Log eerst in met het oude
e-mailadres. In uw account kunt u het e-mailadres wijzigen via 'Uw gegevens'.
Zodra u uw e-mailadres heeft aangepast, kunt u in het vervolg inloggen met het
nieuwe e-mailadres.
Werkt uw oude mailadres niet meer?
Dan vraagt u een nieuwe registratiecode aan via de inlogpagina van Mijn leningzicht. Na de aanvraag krijgt u van ons een brief thuis met uw persoonlijke registratiecode. Met deze code maakt u uw persoonlijke account aan.
Ja, dat kan. Dan vraagt u een nieuwe registratiecode aan via de inlogpagina van Mijn leningzicht. Na de aanvraag krijgt u van ons een brief thuis met uw persoonlijke registratiecode. Met deze code maakt u uw persoonlijke account aan.
Controleer de volgende punten:
• Heeft u de registratiecode juist overgenomen? Controleer alle letters, cijfers, leestekens en karakters of deze juist zijn overgenomen.
• Heeft u uw geboortedatum correct overgenomen? Gebruik de notatie: dd-mm-jjjj
• Maakt u gebruik van het juiste internetadres? Controleer
het internetadres dat u gebruikt met het internetadres in de brief die u van
ons ontvangen heeft
Neem dan contact op met onze Klantenservice via 013 461 20 10. Zij helpen u graag op werkdagen van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.
Nee, dat is niet verplicht. Maar wel heel handig om actueel inzicht te hebben in de samenstelling van uw hypotheek. Bijvoorbeeld op het moment dat u uw jaaropgave nodig heeft voor uw belastingaangifte.
Heeft u zich geregistreerd voor 'Mijn Leninginzicht'?
Dan is de jaaropgave beschikbaar via Mijn Leninginzicht. U ontvangt dan een mail ter herinnering. De opgave over 2020 is medio januari beschikbaar in uw Leninginzicht.
Heeft u zich niet geregistreerd voor 'Mijn Leninginzicht'?
Dan ontvangt u in februari 2021 de jaaropgave over 2020 per post thuis gestuurd.
Ja, dat kan.
Het kan gunstig zijn om uw rente te wijzigen naar de actuele rente. U betaalt dan een vergoeding (boete) voor de rente die wij hierdoor mislopen. Dit kunt u in 1 keer betalen, maar ook met een opslag in uw nieuwe rente. Dit noemen we 'rente middelen'.
Via uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht vraagt u uw rentemiddeling aan. U betaalt € 250 op het moment dat u het voorstel van rentemiddeling accepteert. Na verwerking moet u 12 maanden wachten voordat u een nieuw voorstel kunt aanvragen.
Overleg met uw adviseur of rentemiddeling in uw situatie gunstig is.
Bij een (bank)spaarhypotheek hoeft een lagere rente niet altijd voordeliger voor u te zijn. Bij een spaarhypotheek heeft u ook te maken met een spaarpremie. U spaart namelijk in een apart potje. En over dit spaargeld krijgt u dezelfde rente als u betaalt voor uw hypotheek. Het kan zijn dat u dan dus meer geld moet gaan sparen of meer premie moet gaan betalen.
Wij adviseren u dan ook om contact op te nemen met uw adviseur. Uw adviseur kan voor u uitrekenen of het wijzigen van uw rente u voordeel oplevert.
Boete vinden wij geen goed woord. Dit woord doet namelijk vermoeden dat u iets doet wat niet mag. Terwijl het tussentijds wijzigen van de rente, juist iets is wat wij actief onder de aandacht brengen. Daarbij gaat het om een vergoeding voor de rente die wij mislopen. Als Woonfonds hebben wij namelijk de hypotheekgelden ook geleend. De toen geldende rente was hoger en moeten wij blijven betalen. Dus een boete? Voor u voelt dat misschien wel zo, maar feitelijk gaat het om een vergoeding voor ons verlies.
Voor wat betreft de hoogte van de vergoeding: dat is afhankelijk van verschillende factoren. Om welke hypotheekvorm gaat het? Zijn er meerdere leningdelen? Wat is de rentevast-periode? Geen enkele situatie is gelijk. De berekening van de vergoeding verschilt dan ook per klant. Daarvoor kunt u dus het beste contact opnemen met een van onze medewerkers.
Als u uw rentevast-periode eerder stopt dan afgesproken, vragen we u een vergoeding te betalen. Dit doen we omdat wij het geld voor uw hypotheek zelf ook hebben moeten lenen, toen de rente nog hoger was. Deze hogere rente moeten wij wel blijven betalen.
De verhouding tussen de marktwaarde van de woning en de hoogte van de hypotheek bepaalt de risicoklasse van een hypotheek (zonder NHG).
We drukken de risicoklasse uit in percentages
Hoe lager het verhoudingspercentage tussen uw hypotheek en de waarde van uw woning, hoe lager het risico voor de bank. Dit betekent een lagere risico-opslag en dus een lagere hypotheekrente.
U regelt de wijziging via onze website. Hier vindt u alle informatie rondom het wijzigen van de risicoklasse en een online formulier om de wijziging aan te vragen.
Om aan ons te laten zien dat de waarde van uw huis is gestegen, moet u een taxatierapport meesturen. In sommige gevallen is een WOZ-beschikking voldoende.
Heeft u een Woningverhuur Hypotheek? Dan stuurt u een taxatierapport 'in verhuurde staat' mee.
U regelt een extra aflossing via uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht. U doet dit veilig en snel via iDeal.
Dat is afhankelijk van de hypotheek die u heeft. Met de Comfort Lijn kunt u over de hele hoofdsom maximaal 20% van het oorspronkelijke bedrag aflossen zonder vergoeding die u moet betalen (boete). U hoeft dan geen vergoeding te betalen voor de rente die Woonfonds misloopt. Met de Woongenot Hypotheek en Voordeel Lijn kunt u over de hele hoofdsom maximaal 15% van het oorspronkelijke bedrag aflossen zonder vergoeding die u moet betalen (boete). Als u voor een groter aflosbedrag kiest, moet u dus rekening houden met extra kosten. De hoogte van de vergoeding verschilt per situatie. Als u inderdaad besluit om extra te gaan aflossen, dient u dat verzoek eenvoudig in via Mijn Leninginzicht.
Heeft u een Mens & Leven of een (bank)spaarhypotheek?
Dan duurt het verzoek langer, omdat er eerst akkoord bij de verzekeringsmaatschappij gevraagd moet worden. Hierbij is het ook verstandig om een financieel adviseur in te schakelen.
Heeft u ná 13 december 2020 een extra aflossing aan ons overgemaakt? Dan ziet u deze aflossing misschien niet terug op uw jaaropgave. U moet deze nog van de stand van de schuld over 2020 afhalen.
Doet u een extra terugbetaling via iDeal in Mijn Leninginzicht? Doe dit uiterlijk 20 december 2020, dan wordt het nog verwerkt op de jaaropgave over 2020.
Wij informeren u graag persoonlijk over uw hypotheek. Woonfonds geeft geen hypotheekadvies.
Heeft u adviesvragen?
Neem dan contact op met uw adviseur.