Bekijk uw hypotheek
Zo werkt de verhuisregeling van Woonfonds
Het kan interessant zijn om uw hypotheek mee te verhuizen. Bijvoorbeeld als u nu een lagere rente hebt dan de rente van een nieuwe hypotheek. Uw hypotheek meenemen is bijna altijd mogelijk. In de hypotheekvoorwaarden leest u welke regels erbij horen.
Dit zijn de belangrijkste voorwaarden in het kort:
- De rentevastperiode van het mee te verhuizen leningdeel loopt nog minimaal 1 jaar. We rekenen hierbij vanaf de datum van uw nieuwe hypotheekaanvraag.
- U vraagt uw nieuwe hypotheek binnen 6 maanden na aflossing van de oude hypotheek aan.
- U leent maximaal € 1.000.000. Dit maximum geldt voor de nieuw te sluiten hypotheek.
- Komt u met de nieuwe hypotheek in een andere risicoklasse? Dan passen we de risico-opslag van de totale lening aan.
- U voldoet aan de regels om een nieuwe hypotheek bij Woonfonds te kunnen afsluiten.
Uw oude hypotheek meeverhuizen
Aflossingsvrije hypotheek of (bank)spaarhypotheek
Heeft u nu een (bank)spaarhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek? U kunt die hypotheek vaak meenemen naar uw nieuwe woning.
Een aflossingsvrije hypotheek meenemen
Het is vaak mogelijk om een aflossingsvrij leningdeel mee te verhuizen naar een andere woning. U houdt dan het belastingvoordeel van de aflossingsvrije hypotheek. Houd er wel rekening mee dat u maximaal de helft van de woningwaarde aflossingsvrij mag lenen. Heeft u een hogere lening nodig? Dan sluit u voor het andere deel een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.
Een (bank)spaarhypotheek meenemen
Misschien heeft u een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek van Woonfonds. Deze hypotheekvormen bieden we niet meer aan. Maar als u al zo’n hypotheekvorm heeft, kunt u deze meestal wel houden als u verhuist. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.