Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Foto te huur pakket3

  Taxeren van uw woning voor de verhuur

  Uw woning voor de verhuur laten taxeren is belangrijk om een beeld te krijgen van de realistische huuropbrengsten en risico's van de woning. Voor u en voor ons. Mag u de woning bijvoorbeeld wel verhuren? En is de huurprijs wel de huur die u mag vragen volgens de huurcommissie. Het taxatierapport geeft antwoord.

  Wat is waarde in verhuurde staat?

  De waarde van een verhuurwoning drukken we uit in de  'waarde in verhuurde staat'. Een taxatierapport voor een woning voor de verhuur is anders dan voor een eigen woning. Zo bepalen o.a. de huuropbrengsten de waarde van de woning. Een verhuurde woning is vaak minder waard dan een leegstaande woning of woning waar u zelf gaat wonen. Een huurder heeft namelijk huurbescherming en hoeft de woning niet zomaar te verlaten bij verkoop. Dit maakt de woning minder waard.

  Hoe wordt de waarde bepaald?

  Het puntensysteem en 'referentiepanden' bepalen de huuropbrengsten. Referentiepanden zijn vergelijkbare panden in de buurt. Er zijn vaak minder referentiepanden, omdat het aantal verkochte verhuurwoningen lager is dan woningen voor eigen gebruik. Daarom vragen wij u ook om naar een gespecialiseerde taxateur te gaan. Zij hebben vaak  voldoende referentiepanden. Kortom: een gespecialiseerde taxateur geeft u meer inzicht in alle kansen en risico's rondom uw nieuwe verhuurwoning.

  Wat staat er in een taxatierapport?

  Een taxatierapport van een woning in verhuurde staat is uitgebreider dan een taxatierapport van een woning voor eigen gebruik. In het taxatierapport staat o.a.:

  • de waarde in verhuurde staat 
  • een huurtoets op basis van een puntentelling
  • de gemeentelijke regelgeving
  • het rendement en onderbouwing
  • 3 vergelijkbare verhuurwoningen (in de omgeving)

  € 500 vergoeding van taxatiekosten

  Woonfonds vindt het belangrijk dat u bij de aanschaf van een woning voor de verhuur kiest voor een uitgebreide taxatie, zodat alle risico’s en kansen van een woning goed in beeld zijn. Om de drempel voor deze taxatie te verlagen, vergoedt Woonfonds tijdelijk, na passeren, € 500 van uw taxatiekosten. Bekijk hier de voorwaarden.

  Binnen 3 stappen uw woning taxeren

  Woonfonds Icons location Voer uw postcode in
  Woonfonds Icons search Zoek een taxateur bij u in de buurt
  Woonfonds Icons mortgagemoney Laat de waarde van uw woning bepalen

  Zoek uw gespecialiseerde taxateur

  Gespecialiseerde taxateurs

  Woonfonds werkt met meer opgeleide taxateurs die gespecialiseerd zijn in het taxeren van verhuurde woningen. Ook deze taxateurs kunnen u helpen bij uw taxatie van de waarde in verhuurde staat van de woning. Zij geven een uitgebreid beeld van de kansen en risico's rondom de woning die u wilt verhuren. 

  Dynamis taxaties Nederland

  'Dynamis taxaties Nederland' heeft een landelijk netwerk van gespecialiseerde taxateurs voor woningverhuur.

  Met het online aanvraagformulier geeft u (eventueel samen met uw adviseur) de opdracht tot taxatie. U ontvangt de factuur digitaal.

  Kosten van het taxatierapport zijn € 1028,50 incl. BTW. Binnen 8 werkdagen na het bezoek wordt het taxatierapport geleverd.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.