Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Let op: Geld lenen kost geld!
  WF WV 2019.5

  Hoeveel eigen geld nodig?


  Wij financieren tot 80% van de waarde van het huis in verhuurde staat. Dit betekent dat u minimaal 20% met eigen geld moet betalen. 

  Het exacte bedrag is afhankelijk van de waarde van de woning in verhuurde staat. In de meeste gevallen is de waarde van een woning in verhuurde staat lager dan de aankoopprijs. Daarbij komen nog de aankoop- en financieringskosten.

  Waarom minimaal 20% eigen geld?


  Banken mogen tot 100% van de marktwaarde financieren van woningen voor eigen gebruik. Bij woningen voor de verhuur ligt dit percentage lager, omdat deze woningen meer risico’s met zich mee brengen. Een huurder heeft namelijk huurbescherming en hoeft de woning niet zomaar te verlaten bij verkoop. Dit maakt de woning minder waard. Daarom vragen wij u minimaal 20% eigen geld te gebruiken bij de aankoop.

  Hoeveel is de woning waard die u wil financieren?

  De waarde van een te verhuren huis wijkt af van de waarde van een huis voor eigen gebruik. Met onderstaande berekening maakt u een inschatting van de waarde in verhuurde staat voor het huis dat u op het oog heeft.

  Extra kosten bij woningverhuur

  Advieskosten

  Wilt u een woningverhuur hypotheek bij ons afsluiten, dan is een adviseur met ervaring in de verhuurmarkt verplicht. Deze adviseur maakt voor u een maatwerk adviesrapport. U maakt zelf afspraken over de advieskosten. In onze adviseurzoeker vindt u opgeleide adviseurs die voldoen aan alle voorwaarden. 

  Taxatiekosten

  Wij vragen u naar en gespecialiseerde taxateur te gaan. Een taxatie voor een woning in verhuurde staat is anders dan bij een eigen woning. Het puntensysteem en referentiepanden bepalen bijvoorbeeld uw huuropbrengsten. Ook is een gespecialiseerde taxateur bekend met de wet- en regelgeving bij verhuur die per gemeente anders is. Via 'zoek een taxateur' vindt u een gespecialiseerde taxateur.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.