Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Verbouwen website woonfonds 3

  Hypotheek verhogen


  Denkt u aan een verbouwing of verduurzaming van uw huis? Of misschien zit uw vermogen vast in de stenen van uw huis en wilt u dit flexibel en vrij kunnen opnemen en besteden. 

  Het verhogen van uw hypotheek kan de oplossing zijn.

  Verbouwen

  Voor het betalen van een verbouwing kunt u een extra hypotheek afsluiten. De totale hypotheek mag nooit hoger zijn dan de waarde van de woning na verbouwing.

  Verduurzamen

  De duurzame maatregelen voor uw woning kunt u betalen met een extra hypotheek. De hypotheek mag 6% hoger zijn dan de woningwaarde na duurzame maatregelen.

  Vrije bestedingsruimte

  U kunt de overwaarde van uw woning verzilveren met een extra hypotheek. Bijvoorbeeld met de Krediethypotheek. U mag het geld uitgeven aan alle bestedingsdoelen. 

  Hoe regel ik een extra hypotheek?


  Bij het verhogen van de hypotheek komt best veel kijken. Dan is het fijn om te weten wat belangrijk is. Met deze 4 punten gaat u goed voorbereid van start.

  1

  Een goede voorbereiding loont

  Voordat u uw hypotheek verhoogt, is het belangrijk om u goed te oriënteren. 

  Verbouwen of duurzame maatregelen
  Zijn er vergunningen nodig? Misschien bestaat er wel een subsidie voor de energiebesparende maatregel die u wilt doorvoeren. Zet alles op een rijtje, eventueel met een aannemer. Zo krijgt u een idee van de kosten. Bedenk hoe u die kosten wilt betalen: (gedeeltelijk) met spaargeld of een (extra) hypotheek.

  Vrije bestedingsruimte
  Met genoeg overwaarde op uw woning en voldoende inkomen, kunt u deze overwaarde verzilveren en vrij besteden. Dit kunt u doen door het afsluiten van een Krediethypotheek. U regelt dan flexibele bestedingsruimte voor nu, straks en later tot aan een afgesproken limiet. Ideaal als u nog niet precies weet waaraan u het geld wilt besteden. U betaalt een variabele rente over het deel dat u daadwerkelijk opneemt. Bedenk vooraf hoeveel u nodig denkt te hebben met onze bestedingsruimte tool.

  Heeft u direct een groot bedrag nodig? Dan is een aflosvorm met vaste rente misschien gunstiger. De rente die vast staat is doorgaans lager én de hypotheekrente is aftrekbaar. 

  2

  Bepaal de (over)waarde van uw woning

  Bij het aanvragen van een extra hypotheek speelt het taxatierapport een belangrijke rol. Het rapport zegt iets over de waarde van de woning na verbouwing of verduurzaming. Uw totale hypotheekschuld mag niet hoger zijn dan 100% van de waarde van uw woning. Bij duurzame maatregelen mag dit 106% van de marktwaarde zijn.

  Bij een Krediethypotheek mag de totale woningschuld (inclusief Krediethypotheek) maximaal 60% van de actuele woningwaarde zijn.

  Uw hypotheekadviseur helpt u hier graag bij.

  3

  Bepaal wat u met uw inkomen kunt lenen

  Denkt u erover om een (extra) hypotheek te nemen om de verbouwing, verduurzaming of extra bestedingsruimte te financieren? Uw hypotheekadviseur brengt de mogelijkheden in kaart. Hij berekent hoeveel extra hypotheek u kunt krijgen op basis van uw inkomen. Want die nieuwe maandlasten moeten wel betaald kunnen worden. Het eerste gesprek is vaak vrijblijvend en kosteloos. Maak alvast een eerste berekening met onze berekentool.

  4

  Houd rekening met kosten

  Bij het verhogen van uw hypotheek komen kosten kijken:

  Taxatiekosten
  Een taxateur maakt een zorgvuldige en uitgebreide analyse van de waarde van uw huis en legt dit vast in een taxatierapport. 

  Notariskosten
  Toen u uw huis kocht, heeft u waarschijnlijk een hoger hypotheekbedrag laten inschrijven dan u nodig had. Dan kunt u dit bedrag opnemen zonder tussenkomst van de notaris en dit bespaart kosten. Dit heet 'onderhands' verhogen. 

  Is uw hypotheek niet hoger ingeschreven bij de notaris? Dan sluit u een nieuwe hypotheek naast uw huidige hypotheek af. Hiervoor moet u naar de notaris die de hypotheekakte opmaakt. 

  Advieskosten
  Uw adviseur regelt de verhoging van de hypotheek. Hij kijkt met u naar uw wensen en mogelijkheden en adviseert u hierover. Hij vraagt de nieuwe hypotheek aan bij ons.  

  Notaris extra pakket

  Uw adviseur regelt het


  De verhoging van uw hypotheek zien we als een nieuwe hypotheek. We beoordelen de aanvraag op dezelfde manier als een nieuwe hypotheek. 

  De nieuwe maandlasten moeten bij uw huidige financiële situatie passen. Uw adviseur kijkt of de verhoging mogelijk is. Hij adviseert u hierover en vraagt de verhoogde hypotheek aan. 

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.