
Meest gezocht
Geen resultaten
Voor het betalen van een verbouwing kunt u een extra hypotheek afsluiten. De totale hypotheek mag nooit hoger zijn dan de waarde van de woning na verbouwing.
De duurzame maatregelen voor uw woning kunt u betalen met een extra hypotheek. De hypotheek mag 6% hoger zijn dan de woningwaarde na duurzame maatregelen.
U kunt de overwaarde van uw woning verzilveren met een extra hypotheek. Bijvoorbeeld met de Krediethypotheek. U mag het geld uitgeven aan alle bestedingsdoelen.
Bij het verhogen van de hypotheek komt best veel kijken. Dan is het fijn om te weten wat belangrijk is. Met deze 4 punten gaat u goed voorbereid van start.
Voordat u uw hypotheek verhoogt, is het belangrijk om u goed te oriënteren.
Verbouwen of duurzame maatregelen
Zijn er vergunningen nodig? Misschien bestaat er wel een subsidie voor de energiebesparende maatregel die u wilt doorvoeren. Zet alles op een rijtje, eventueel met een aannemer. Zo krijgt u een idee van de kosten. Bedenk hoe u die kosten wilt betalen: (gedeeltelijk) met spaargeld of een (extra) hypotheek.
Vrije bestedingsruimte
Met genoeg overwaarde op uw woning en voldoende inkomen, kunt u deze overwaarde verzilveren en vrij besteden. Dit kunt u doen door het afsluiten van een Krediethypotheek. U regelt dan flexibele bestedingsruimte voor nu, straks en later tot aan een afgesproken limiet. Ideaal als u nog niet precies weet waaraan u het geld wilt besteden. U betaalt een variabele rente over het deel dat u daadwerkelijk opneemt. Bedenk vooraf hoeveel u nodig denkt te hebben met onze bestedingsruimte tool.
Heeft u direct een groot bedrag nodig? Dan is een aflosvorm met vaste rente misschien gunstiger. De rente die vast staat is doorgaans lager én de hypotheekrente is aftrekbaar.
Bij het aanvragen van een extra hypotheek speelt het taxatierapport een belangrijke rol. Het rapport zegt iets over de waarde van de woning na verbouwing of verduurzaming. Uw totale hypotheekschuld mag niet hoger zijn dan 100% van de waarde van uw woning. Bij duurzame maatregelen mag dit 106% van de marktwaarde zijn.
Bij een Krediethypotheek mag de totale woningschuld (inclusief Krediethypotheek) maximaal 60% van de actuele woningwaarde zijn.
Uw hypotheekadviseur helpt u hier graag bij.
Denkt u erover om een (extra) hypotheek te nemen om de verbouwing, verduurzaming of extra bestedingsruimte te financieren? Uw hypotheekadviseur brengt de mogelijkheden in kaart. Hij berekent hoeveel extra hypotheek u kunt krijgen op basis van uw inkomen. Want die nieuwe maandlasten moeten wel betaald kunnen worden. Het eerste gesprek is vaak vrijblijvend en kosteloos. Maak alvast een eerste berekening met onze berekentool.
Bij het verhogen van uw hypotheek komen kosten kijken:
Taxatiekosten
Een taxateur maakt een zorgvuldige en uitgebreide analyse van de waarde van uw huis en legt dit vast in een taxatierapport. In sommige gevallen mag u bij Woonfonds ook een WOZ-beschikking of online taxatie gebruiken.
Notariskosten
Toen u uw huis kocht, heeft u waarschijnlijk een hoger hypotheekbedrag laten inschrijven dan u nodig had. Dan kunt u dit bedrag opnemen zonder tussenkomst van de notaris en dit bespaart kosten. Dit heet 'onderhands' verhogen.
Is uw hypotheek niet hoger ingeschreven bij de notaris? Dan sluit u een nieuwe hypotheek naast uw huidige hypotheek af. Hiervoor moet u naar de notaris die de hypotheekakte opmaakt.
Advieskosten
Uw adviseur regelt de verhoging van de hypotheek. Hij kijkt met u naar uw wensen en mogelijkheden en adviseert u hierover. Hij vraagt de nieuwe hypotheek aan bij ons.
Uw adviseur regelt de verhoging van uw hypotheek. Hij geeft advies over wat in uw situatie het beste past. |
Het nieuwe maandbedrag dat hoort bij de verhoogde hypotheek moet betaalbaar zijn. Dit checken we met een inkomenstoets. |
Na verhoging mag de hypotheek niet meer zijn dan 100% van de waarde van uw woning. Bij verduurzaming mag dit 106% zijn. |
Bij verhoging met een Krediethypotheek mag de uiteindelijke totale woningschuld (inclusief Krediethypotheek) maximaal 60% van de actuele woningwaarde zijn. |
U betaalt bij het afsluiten van een hypotheek advieskosten en eventueel taxatie- en notariskosten. |
Onder voorwaarden komt u in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. |
De verhoging van uw hypotheek zien we als een nieuwe hypotheek. We beoordelen de aanvraag op dezelfde manier als een nieuwe hypotheek.
De nieuwe maandlasten moeten bij uw huidige financiële situatie passen. Uw adviseur kijkt of de verhoging mogelijk is. Hij adviseert u hierover en vraagt de verhoogde hypotheek aan.