Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  WF KH 2019.11

  Aflosvorm wijzigen


  Door het wijzigen van de aflosvorm van uw hypotheek, wijzigt u de manier waarop u de hypotheek terugbetaalt. Als u bijvoorbeeld maandelijks wilt aflossen, kunt u een aflossingsvrije hypotheek wijzigen naar een annuïtaire of lineaire aflosvorm. Of als u de zekerheid wilt dat u aan het einde van de looptijd uw hypotheek heeft afgelost. 

  Goed om te weten

  Met het wijzigen van de aflosvorm wijzigt u de manier waarop u de hypotheek terugbetaalt. U gaat bijvoorbeeld van een aflossingsvrije hypotheek naar een annuïteitenhypotheek.

  1

  Mogelijke gevolgen

  Hogere maandlasten
  Het kan zijn dat uw maandlasten hoger worden, omdat u bijvoorbeeld van een aflossingsvrije hypotheek naar een aflosvorm gaat waarbij u wel aflost. Dan gaat u maandelijks naast rente ook aflossing betalen.

  Uw adviseur brengt de mogelijke gevolgen exact voor u in kaart. Als u de wijziging zelf via Mijn Leninginzicht doet, is het goed om na te gaan of eventuele hogere maandelijkse lasten betaalbaar voor u zijn.

  2

  Wanneer kunt u uw aflosvorm beter niet wijzigen?

  Wilt u uw maandlasten verlagen?
  Dan is het aanpassen van een aflossingsvrije hypotheek naar een aflosvorm waarmee u aflost, meestal niet de oplossing. De kans is groter dat u kunt besparen bij rentemiddelenextra aflossen of het wijzigen van de risicoklasse

  Is het einde van de looptijd van uw aflossingsvrije hypotheek in zicht?
  En wilt u naar een aflosvorm waarmee u aflost? Houd dan rekening met flink hogere maandlasten. U lost dan namelijk de hypotheek af in de maanden die nog resteren. 

  Nadert u uw pensioen?
  De kans is groot dat uw inkomen en dus uw financiële situatie verandert. Dan is het verstandig om een adviseur te raadplegen. 

  3

  Hoe regel ik het?

  Zelf via Mijn Leninginzicht
  Wilt u een aflossingsvrije hypotheek wijzigen in een aflosvorm waarmee u aflost? Dan regelt u dit kosteloos online via uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht. U bent dan zelf verantwoordelijk voor uw keuze. Wij beoordelen niet of deze wijziging passend is in uw situatie. U loopt het risico dat u misschien niet de beste keuze maakt. Bent u niet zeker? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur.

  Via uw adviseur
  Wilt u een andere wijziging doen, dan verloopt dit via uw adviseur. U betaalt hiervoor advieskosten. U ontvangt een uitgebreid advies over de gevolgen van de wijziging. Nu én in de toekomst.  

  huis icoon

  Vraag uw adviseur om hulp

  Het wijzigen van uw hypotheek kan financiële en fiscale gevolgen hebben. We willen graag dat u hiervan op de hoogte bent. Uw adviseur kan u hierbij helpen. 

  huis icoon

  Zelf online regelen

  Het wijzigen van uw aflossingsvrije hypotheek naar lineair of annuïtair regelt u zelf via uw persoonlijke pagina op Mijn Leninginzicht. 

  Notaris extra pakket

  Wij informeren u graag


  Heeft u vragen over het wijzigen van de aflosvorm van uw hypotheek? Stel ze gerust aan een van onze medewerkers via 013 461 20 10. Dit kan van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

  Wilt u advies?
  Maak een afspraak met een adviseur bij u in de buurt. 

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.