
Meest gezocht
Geen resultaten
Bij het afsluiten van een hypotheek, gaat u hypotheekrente betalen. Dat is de rente die u betaalt voor het geleende geld waarmee u uw huis koopt. Het product, de actuele rente, de risico-opslag en de rentevast-periode bepalen de hoogte van uw rente.
Bij een vaste rente staat het rentepercentage voor een aantal jaar vast. Kiest u voor een variabele rente, dan volgt de rente de actuele marktrente. Stijgt de hypotheekrente dan gaat u meer betalen. Daalt de rente, dan betaalt u minder.
De verhouding tussen de marktwaarde van de woning en de hoogte van de hypotheek bepaalt de risicoklasse van een hypotheek (zonder NHG). Hoe lager de risico-opslag, hoe lager de hypotheekrente.
Vindt u het fijn als we u informeren over mogelijkheden rondom uw hypotheekrente? Of het nu gaat om een wijziging van uw risicoklasse of een rentemiddeling, wij helpen u graag!
Heeft u vragen?
Stel ze gerust aan een van onze medewerkers via 013 461 20 10. Dit kan van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.
Wilt u advies?
Maak een afspraak met een adviseur bij u in de buurt.
Wilt u weten wat onze rente in het verleden was? Kijk dan hieronder voor de oude rentelijsten voor de Woongenot Hypotheek, Voordeel Lijn en Comfort Lijn.
Wilt u weten wat onze rente in het verleden was? Kijk dan hieronder voor de oude rentelijsten voor de Woningverhuur Hypotheek.
Een hypotheek is in feite een lening voor uw woning. Over deze lening betaalt u hypotheekrente. De hoogte van de rente bepaalt deels hoeveel u per maand aan hypotheeklasten betaalt. Een lagere hypotheekrente leidt dus tot lagere maandlasten.
De hypotheekrente is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Deze onderdelen kunnen de hoogte van de rente beïnvloeden zoals onze inkoopprijs, kosten of individuele risico-opslagen.
De hoogte van uw rentepercentage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en voorkeur. Het verschilt op basis van de woningwaarde, de hypotheekvorm die u kiest, het risico en de rentevast-periode. Ook het verwachte risico dat de hypotheekaanbieder loopt door u een hypotheek aan te bieden wordt meegenomen. Dit is afhankelijk van de persoonlijke en financiële situatie. Met een vast contract en veel eigen geld, heeft u weinig risico. Voor een tijdelijk contract of zelfstandige kan er door banken een hoger rentepercentage gerekend worden.
Met de Nationale Hypotheek Garantie heeft de bank een lager risico en daarom kunt u korting krijgen op het rentepercentage. De rentevaste-periode is ook van invloed op de hoogte van de hypotheekrente. Een rente lang vastzetten levert voor de bank een risico op: de rente kan stijgen. Hierdoor ligt het rentepercentage vaak hoger dan bij een korte rentevast-periode.
Het Jaarlijkse Kosten Percentage (JKP) is de totale kosten van de hypothecaire lening uitgedrukt als jaarlijks percentage. Het JKP is altijd hoger dan de nominale rente, omdat in de berekening een indicatie van bepaalde kosten zijn meegenomen.