Goedemorgen,

Hoe kunnen we u helpen?

hoofdmenu
Geen resultaten

  De ORV van Woonfonds: een gerust gevoel

  Wilt u financiële zekerheid voor uw nabestaanden? Met de overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Woonfonds regelt u het goed.  

  • Leeftijdsafhankelijke premie
  • Flexibel
  • Dagelijks opzegbaar
  Els
  • Kenmerken

   Leeftijdsafhankelijke premie

   De Woonfonds ORV heeft een leeftijdsafhankelijke maandpremie en is hierdoor flexibel. U betaalt voor het risico dat u die maand verzekert. 

   Wij vertellen bij de start van de verzekering welke premie u in welke maand betaalt. Stoppen met de verzekering kan dagelijks. En hebt u al betaald voor de rest van de maand? Dan betalen we dat terug. Met de Woonfonds ORV betaalt u nooit teveel.

   Flexibel te gebruiken

   De overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Woonfonds kan gekoppeld worden aan uw hypotheek (verpand). Maar is ook geschikt om andere kosten die bij overlijden doorlopen op te vangen. Zoals kosten voor kinderopvang, huurkosten, maandelijkse lasten. Zo wordt het inkomensverlies na overlijden (gedeeltelijk) opgevangen. 

   Verzekeringskaart button
   Bekijk de Verzekeringskaart

   Bijna iedereen wordt geaccepteerd

   Voor deze verzekering beoordelen wij de medische gegevens van de verzekerde. De verzekerde vult altijd online een gezondheidsverklaring in. Wij beoordelen de gegevens snel en goed. Wij vragen niet naar ziekten in de familie en erfelijke aanleg. Wij verzekeren ook mensen met een chronische ziekte. We maakten een brochure met uitleg over hoe de medische beoordeling werkt.

   Hoe werkt een medische beoordeling

   Gratis voorlopige dekking bij ongeval

   Soms is het nodig dat er al dekking is voordat de verzekering start. Bijvoorbeeld als de verzekerde nog niet medisch geaccepteerd is. Of omdat een hypotheek al snel start. Bij de Woonfonds ORV krijgt u daarom 3 maanden gratis een voorlopige dekking. De uitkering uit de voorlopige dekking is nooit meer dan € 300.000,-.

   Lees hier meer over de voorwaarden

   Productkenmerken Woonfonds ORV

   • eenmalige uitkering van een vooraf afgesproken bedrag
   • keuze uit een gelijkblijvend of dalend verzekerd bedrag
   • de hoogte van uw premie hangt af van uw leeftijd en het bedrag dat in die maand verzekerd is 
   • premiegarantie (wij mogen de premie niet aanpassen)
   Soorten ORV

   • stopt uiterlijk als de verzekerde 75 jaar wordt
   • u kunt de verzekering elke dag stoppen. U krijgt de premie terug van de rest van de maand
   • Als de verzekering is gekoppeld aan uw hypotheek, is toestemming van uw hypotheekverstrekker nodig. 
  • Waarom?

   Zekerheid voor nabestaanden

   De uitkering van uw ORV zorgt ervoor dat uw nabestaanden eenmalig een bedrag ontvangen.

   Als aanvulling op uw nabestaandenpensioen. Of voor het opvangen van studiekosten. Of voor het opvangen van kosten die na uw overlijden doorlopen. Met de Woonfonds Overlijdensrisicoverzekering biedt u financiële zekerheid  voor uw nabestaanden. Een geruststellende gedachte.

   Een overlijdensrisicoverzekering is een tijdelijke verzekering
   Overlijdt u nadat de verzekering is gestopt? Dan krijgen uw nabestaanden geen bedrag. U spaart dus niet met deze verzekering.

   De verzekering is geen uitvaartverzekering
   Daarnaast vangt de verzekering geen inkomensverlies op bij arbeidsongeschiktheid en ontslag. Wilt u deze risico's verzekeren? Ga dan naar uw adviseur.

   Wat is verzekerd en wat niet?

   Onderstaand noemen we de belangrijkste gevallen. Soms keren we ook minder uit dan het verzekerd bedrag. Meer hierover staat in de voorwaarden.

   • Wat is verzekerd?

    • Een uitkering van een bedrag als de verzekerde overlijdt vóór de einddatum. Het verzekerde bedrag bepaalt u zelf. U bepaalt ook zelf aan wie wij moeten uitkeren.
    • Ook als u een gevaarlijk beroep heeft of aan een gevaarlijke sport doet.
    • Als de verzekerde kort na het invullen van de gezondheidsverklaring overlijdt door een ongeval. En de verzekering nog niet is gestart. Dat noemen we een voorlopige dekking.
   • Wat is niet verzekerd?

    Wij keren niet uit als:

    • De verzekerde overlijdt na een poging tot zelfdoding als dit gebeurt binnen 2 jaar na het afsluiten van de verzekering.
    • Als u of de verzekerde ons verkeerde of misleidende informatie gaf. Bijvoorbeeld als de verzekerde ons niet alles vertelde over zijn of haar gezondheid.
    • Als de verzekerde in een buitenlands leger dient.
    • Als de verzekerde terroristische handelingen uitvoert.
    • Als de verzekerde in een land is waarvoor een negatief reisadvies geldt.
   Verzekeringskaart button
   Bekijk de verzekeringskaart

   Zekerheid voor uw woning

   Overlijdensrisicoverzekeringen worden vaak afgesloten om de hypotheekschuld af te dekken. Als u overlijdt, dan heeft uw hypotheekverstrekker de zekerheid dat uw hypotheek (gedeeltelijk) wordt afbetaald. Niet alleen geeft dit zekerheid voor uw hypotheekverstrekker, ook uw partner kan dan in uw huis blijven wonen.

   Soms is een ORV verplicht
   Wilt u een hypotheek die hoger is dan 80% van de marktwaarde van de huis? Dan bent u verplicht om een ORV af te sluiten. Ook hiervoor kunt u de Woonfonds ORV regelen.


   5formulier
   Lees hier de uitgebreide voorwaarden

   ORV bij inkomenstekort

   Heeft u wel eens nagedacht hoe uw gezin er financieel voor staat als u of uw partner wegvalt? Kan uw gezin nog rondkomen? Wat kan uw gezin niet meer doen?

   Vaak is er bij de hypotheek wel iets geregeld. Maar is dat genoeg om het gemis van het inkomen op te vangen. Of misschien huurt u wel en is het goed een stil te staan bij de vraag of de huur na uw overlijden nog wel betaald kan worden.

   Al met een klein verzekerd bedrag kunt u uw gezin toch een heel eind op weg helpen. Wij helpen u een inschatting te maken hoeveel inkomsten u zou moeten opvangen.

   berekenen
   Maak hier een inschatting
  • Aanvragen

   Stap 1: Adviesgesprek

   Uw adviseur bespreekt met u wat de financiële gevolgen kunnen zijn van overlijden. Belangrijk daarbij is dat u de hypotheeklasten kunt blijven betalen, een aanvulling heeft voor uw nabestaandenpensioen en studie- of andere kosten betaalbaar zijn. 

   Woonfonds heeft een flexibele overlijdensrisicoverzekering. U kunt de verzekering helemaal aanpassen naar uw persoonlijke situatie. De adviseur bekijkt samen met u wat het beste bij u past. En hoeveel premie u dan betaalt.

   advies
   Zoek uw adviseur

   Stap 2: Offerte aanvragen en bespreken

   Nadat uw wensen zijn besproken en u akkoord bent met de offerte, stuurt uw adviseur de aanvraag in. De verzekerde moet dan een gezondheidsverklaring invullen. De medische gegevens beoordelen we. Om te bepalen of we de verzekering kunnen aanbieden. En tegen welke premie. Want de premies in de offerte zijn altijd onder voorbehoud.  

   Stap 3: Gezondheidsverklaring invullen

   De verzekerde moet voor de ORV een gezondheidsverklaring invullen. Soms is er een medische keuring nodig. Bijvoorbeeld bij een hoog verzekerd bedrag. Geeft de informatie uit de gezondheidsverklaring ons nog geen goed beeld? Dan vragen we om meer gegevens. Of vragen om een medisch onderzoek.

   Online gezondheidsverklaring
   Wij werken met een online gezondheidsverklaring. Om in te loggen sturen wij de verzekerde 2 sms’jes. Het invullen van de gezondheidsverklaring duurt gemiddeld 10 minuten. Omdat we om medische gegevens vragen is het handig dat de verzekerde de gegevens bij de hand heeft. Zoals de naam- en adresgegevens van de huisarts of behandelend artsen.

   Stap 4: Wij sturen uw polis op

   In de meeste gevallen hebben we geen extra informatie nodig. En geeft de gezondheidsverklaring ons voldoende informatie om de verzekering te laten starten. We sturen de polis zo snel mogelijk op. Ook uw adviseur krijgt een polis.

  • Gezondheidsverklaring

   Een gezondheidsverklaring is een vragenlijst over uw gezondheid. U beantwoordt zelf vragen over uw gezondheid. Bijvoorbeeld over ziektes of aandoeningen die u nu heeft. Of ziektes die u in het verleden had. En of u weleens geopereerd bent. Of in het ziekenhuis heeft gelegen.

   Een overlijdensrisicoverzekering keert uit als u overlijdt 
   Een verzekeraar wil daarom graag weten of u meer risico loopt om te overlijden. Wij kijken anders naar gegevens over de gezondheid dan uw arts. Uw arts kijkt vanuit zijn of haar visie als behandelend arts. Wij als verzekeraar kijken naar de kans op overlijden tijdens de looptijd van de verzekering. Deze kans vergelijken we met de gemiddelde kans op overlijden van mensen van uw leeftijd.

   Meteen weten of u medisch geaccepteerd bent voor de overlijdensrisicoverzekering waarvan u verzekerde bent?
   Vul online uw gezondheidsverklaring in. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Na het invullen van de gezondheidsverklaring heeft u een voorlopige dekking als de verzekering nog niet direct kan starten. Start de verzekering wel meteen? Dan gelden de polisvoorwaarden.

   Online gezondheidsverklaring invullen

   Bekijk uw medisch advies of ingevulde gezondheidsverklaring

   U krijgt inloggegevens om te beginnen
   De gegevens die u nodig heeft, krijgt u van ons via 2 sms’jes.

   Wat u verder moet weten
   Nadat u zich heeft aangemeld, leggen we uit hoe de online gezondheidsverklaring werkt. Ook leggen we uit hoe wij met uw gegevens omgaan.

   Handig om alvast te weten wat u te wachten staat
   Wilt u van tevoren weten hoe onze gezondheidsverklaring werkt? En welke vragen wij stellen? Lees hoe onze gezondheidsverklaring werkt.

   Het Verbond van Verzekeraars heeft een brochure met uitleg over de gezondheidsverklaring. Bekijk de brochure:

   Toelichting over gezondheidsverklaring

   Houd uw medische gegevens bij de hand als u de gezondheidsverklaring invult
   In de gezondheidsverklaring vragen we om medische gegevens. Zoals informatie over ziekten, aandoeningen of over een eventuele behandeling. Ook vragen we naar de naam en het adres van uw (huis)arts.

   Let op! U kunt de gezondheidsverklaring tijdens het invullen niet opslaan. Daarom is het belangrijk dat u de gegevens bij de hand heeft.

   U ziet meteen wat de uitslag is
   Als u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, ziet u meteen of de verzekering kan beginnen.

   U bent geaccepteerd
   De verzekering kan starten.

   Soms kunnen we niet meteen een beslissing nemen
   De verzekering kan nog niet starten. De antwoorden die u gaf op de gezondheidsverklaring, zijn niet altijd genoeg om de verzekering te laten beginnen. En soms valt een gezondheidsverklaring in een steekproef. U kunt dan nog niet meteen geaccepteerd worden. Onze medische dienst beoordeelt dan uw gezondheidsverklaring. Soms heeft onze medische dienst nog vragen. En soms is er meer informatie nodig. Van een arts bijvoorbeeld. Of moet u naar een medisch onderzoek. De medische dienst neemt dan contact met u op.

   Soms moet u naar een keuring
   De verzekering kan nog niet starten. Bij een groot verzekerd bedrag gaat u naar een keuring. Bekijk welke keuring nodig is. U krijgt van ons informatie over het maken van een afspraak. Saluda en Meditel doen voor ons de medische keuringen. Een arts onderzoekt u en stelt een keuringsrapport op. Wilt u weten wat een keuring inhoudt? Bekijk dan het keuringsrapport.

   Informatie over medische keuringen en onderzoeken
   Het Verbond van Verzekeraars heeft 2 brochures met meer informatie over medische keuringen en onderzoeken. U leest hierin wat u kunt verwachten en wat uw rechten en plichten zijn.

   Soms wordt er na het overlijden van de verzekerde een onderzoek gedaan. Bijvoorbeeld als er verkeerde of niet volledige gezondheidsgegevens bij ons bekend zijn. In de brochure Convenant inzake toetsing mededelingsplicht gezondheidsgegevens leest u over de afspraken die het Verbond van Verzekeraars en de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst hierover hebben gemaakt.

   Meer informatie over de medische beoordeling bij onze overlijdensrisicoverzekering
   Wij kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten over de medische beoordeling. In de Brochure medische beoordeling Overlijdensrisicoverzekering leest u wat u te wachten staat.

   Bel met onze Medische Dienst als u vragen heeft: 013 462 30 12
   De Medische Dienst is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 18.00 uur. Behalve op feestdagen. 

   Wij doen ons best u zo goed mogelijk te helpen
   Wij horen graag van u als u ontevreden bent over de medische beoordeling. Of als u een klacht hebt. Klachten kunt u sturen naar:

   Woonfonds Medische Dienst
   DPL Medische Accept
   Antwoordnummer 396
   5000 WB Tilburg


  • Belasting

   Wanneer betaalt u belasting?

   Soms betalen u of uw nabestaanden belasting over het bedrag dat zij krijgen uit de Overlijdensrisicoverzekering.

   Laat u goed informeren over de belastingregels die voor u gelden
   De belastingregels die voor u gelden zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij geven u alleen een algemeen beeld van de regels. U bent zelf verantwoordelijk om uit te zoeken welke belastingregels precies voor u gelden.

   Ga voor meer informatie naar belastingdienst.nl. Of vraag informatie of advies aan een belastingadviseur, financieel adviseur of een notaris.

   Inkomstenbelasting

   U betaalt tijdens de looptijd van de verzekering geen inkomstenbelasting over de Overlijdensrisicoverzekering. U kunt de premie niet aftrekken voor de inkomstenbelasting.

   Geen inkomstenbelasting over de uitkering
   Als de verzekerde overlijdt, betalen wij het verzekerd bedrag uit. Wij betalen dit uit aan de begunstigde(n) die op de polis staan. De begunstigden hoeven over dit bedrag geen inkomstenbelasting te betalen.

   Erfbelasting

   Het bedrag dat wij uitkeren aan begunstigden telt mee om te bepalen of en hoeveel erfbelasting zij moeten betalen.

   De persoonlijke situatie van uw begunstigden bepaalt hoeveel erfbelasting zij betalen
   Nabestaanden betalen alleen erfbelasting als het bedrag dat zij totaal krijgen hoger is dan de vrijstelling. De Belastingdienst bepaalt de vrijstellingen, bijvoorbeeld:

   • Vrijstelling van € 638.000,- (2017) voor gehuwden en geregistreerde partners.
   • Vrijstelling van € 20.209,- (2017) voor kinderen en kleinkinderen.

   U vindt meer informatie over de vrijstellingen op www.belastingdienst.nl.

  • Uw ORV wijzigen

   Vraag uw adviseur om advies

   Heeft u een Woonfonds ORV en verandert er iets in uw situatie? Dan kan dat invloed hebben op uw verzekering. Neem contact op met uw adviseur om uw verzekering aan te passen. Samen met uw adviseur vindt u de beste oplossing voor uw situatie.

   Sommige veranderingen kunt u zelf doorgeven
   Sommige veranderingen kunt u zelf doorgeven aan Woonfonds zoals een wijziging in uw rookgedrag doorgeven of het veranderen van de begunstiging.  • Meer ORV Informatie

  • Contact

   Vragen over uw medische beoordeling?

   De Medische Dienst is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 18.00 uur. Bel naar  013 462 30 12 of stuur een mail naar gezondheid@woonfonds.nl.

   Wij doen ons best u zo goed mogelijk te helpen
   Wij horen graag van u als u ontevreden bent over de medische beoordeling. Of als u een klacht hebt.

   Overlijden doorgeven

   Heeft u een Woonfonds Overlijdensrisicoverzekering en heeft u het verdrietige nieuws dat de verzekerde is overleden? U kunt dit 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgeven. Onze medewerker nabestaandenzorg neemt daarna contact op om u te helpen. U kunt ook doorgeven wanneer u gebeld wilt worden.

   Ook kunt u tijdens kantooruren bellen om een overlijden door te geven. Belt u dan met (013) 461 2026. 

   Heeft u een Woonfonds-hypotheek?
   Belt u dan met (013) 461 2010.

  Contact