Overlijdensrisicoverzekering

Vraag uw adviseur om advies
Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) kunnen uw nabestaanden financieel onbezorgd verder leven als u overlijdt. Maar voor welke overlijdensrisicoverzekering kiest u? Daarvoor is het belangrijk om even stil te staan bij later. Hoe ziet uw leven er straks uit? Welke keuzes maakt u? En hoe gaan uw partner en kinderen verder als u er niet meer bent? Uw adviseur kan u hiermee helpen.

De verzekering keert een bedrag uit als u overlijdt
Een overlijdensrisicoverzekering sluit u vaak tegelijk af met uw hypotheek. De verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit als u tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Wij spreken met u af wie deze uitkering ontvangt. Deze persoon is de begunstigde van de verzekering.

Met dit bedrag kunt u bijvoorbeeld uw hypotheek aflossen
De uitkering van de verzekering kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het aflossen van een hypotheekschuld. Maar ook voor de kosten van de uitvaart. Soms wordt na het overlijden van een partner het gezinsinkomen een stuk lager. Of nabestaanden krijgen extra kosten. Bijvoorbeeld als u meer kinderopvang nodig heeft. Of als u een auto moet kopen omdat u niet langer gebruik kunt maken van een leaseauto. Bij Woonfonds kunt u deze risico's meeverzekeren.

Soms bent u verplicht deze verzekering te hebben
Wilt u een hypotheek die hoger is dan 80% van de marktwaarde van de huis? Dan bent u verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit kunt u ook bij Woonfonds regelen. Vraagt uw adviseur naar de mogelijkheden van een Woonfonds overlijdensrisicoverzekering.

Een leeftijdsafhankelijke maandpremie
De Woonfonds Overlijdensrisicoverzekering (ORV) heeft een maandpremie en is hierdoor flexibel. U betaalt alleen voor het risico dat u die maand verzekert. U betaalt dus nooit te veel en de verzekering is maandelijks aan te passen.

Standaard 3 maanden gratis voorlopige dekking
Soms is het nodig dat er al dekking is voordat de verzekering start. Bijvoorbeeld als de verzekerde nog niet medisch geaccepteerd is. Of omdat een hypotheek al snel start. Bij de Woonfonds ORV krijgt u daarom gratis een voorlopige dekking. Dat is handig als u een oude verzekering al heeft gestopt. Of als u binnenkort de hypotheekakte ondertekent. De voorlopige dekking is niet volledig. De voorlopige dekking geldt alléén bij overlijden door een ongeval. Ook geldt er een maximale uitkering. De voorlopige dekking begint wanneer de gezondheidsverklaring is ingevuld. Zodra de verzekering start, heeft u natuurlijk de uitgebreide dekking. Meer informatie vindt u in de voorwaarden voorlopige dekking.