
Meest gezocht
Geen resultaten
Kort zelfstandig of al jaren een eigen bedrijf? Bij Woonfonds heeft u veel mogelijkheden als zzp'er of ondernemer.
Als ondernemer doet u graag zoveel mogelijk zelf. En wilt u snel zekerheid over wat u kunt lenen. Dit doet u met onze online berekentool speciaal voor zzp'ers en ondernemers. Dan weet u snel waar u aan toe bent.
Negatief eigen vermogen? Dit betekent niet direct een afwijzing. Ook mag u een deel van de overwinst meenemen. Vraag naar de mogelijkheden bij een adviseur bij u in de buurt.
Als u uw hypotheek met NHG afsluit, mag u bij Woonfonds 100% van het toetsinkomen lenen. Ook als u pas 1 boekjaar een eigen bedrijf heeft.
Bent u kort-zelfstandig of heeft u een stijgend inkomen? Dan kunt u gebruik maken van de berekenmethode waarbij het laatste jaar vaker meetelt dan de voorgaande. Ook kunt u, als u net zelfstandig bent, met eenzelfde toetsinkomen evenveel lenen als iemand in loondienst. En u kunt het inkomen in de meeste gevallen uit een voorgaand dienstverband meerekenen.
Korter dan 1 jaar zzp?
Met minimaal 1 boekjaar kunt u als zelfstandige al terecht bij Woonfonds. Er zijn mogelijkheden met én zonder renteopslag en inkomen uit vroeger (vast) dienstverband. Meer informatie over het afsluiten van een hypotheek na 1 jaar zzp.
Het toetsinkomen bepaalt de hoogte van de maximale hypotheek. Bij NHG blijkt het toetsinkomen uit een inkomensverklaring. Deze verklaring kunt u zelf of via de hypotheekadviseur aanvragen bij drie partijen (Overviewz, Raadhuys, Pentrax).
Het jaarinkomen bij de aanvraag van een hypotheek zonder NHG wordt berekend door een gemiddelde te nemen van je netto inkomen (winst) uit het bedrijf. Hierbij mag het gemiddelde inkomen niet hoger zijn dan het inkomen van het laatste jaar.
Woonfonds hanteert daarnaast meerdere unieke berekenmethoden voor de kort- of groeiend zelfstandigen. De gekozen berekenmethode bepaalt uiteindelijk het toetsinkomen waarmee de maximale hypotheek wordt vastgesteld.
Werkt u nog maar kort als zzp-er? Ook dan zijn er bij Woonfonds veel mogelijkheden. Met onze berekentool heeft u snel inzicht in uw mogelijkheden.
De rente voor de Zelfstandigen Hypotheek is gelijk aan de rente voor de Woongenot Hypotheek. Om kort-zelfstandigen meer leencapaciteit te bieden, ontwikkelde Woonfonds verschillende berekenmethoden om uw maximale hypotheek te bepalen. Bij een aantal berekenmethoden geldt een rente-opslag:
Als u kiest voor de zogenaamde 1-2-3 berekening, waarbij het laatste jaar 3 keer meetelt en de jaren ervoor respectievelijk 2 en 1 keer meetellen, betaalt u 0,3% rente-opslag gedurende de eerste rentevast-periode.
Bent u kort-zelfstandig? Dan kunt u bij ons hetzelfde lenen als in loondienst. U mag uw inkomen voor 100% meetellen bij het bepalen van de maximale hypotheek.
Wij kunnen uw voorgaand dienstverband meenemen. Als u kort-zelfstandig bent, kunt u hierdoor misschien wel meer lenen.
Dan is een hypotheek mogelijk. Als de kantoor of werkruimte tot 40% van de totale getaxeerde marktwaarde van het pand is.
Hypotheekadvies voor ondernemers vergt meer tijd en specialisme. Ook vragen we meer documenten om uw hypotheek aan te vragen.
Een negatief eigen vermogen hoeft geen probleem te zijn. Dit betekent niet direct een afwijzing. Is je negatief eigen vermogen goed uit te leggen? Dan zijn er toch mogelijkheden.
Het inkomen uit een eerder loondienstverband mag worden meegenomen, als u werkzaam was in een gelijke branche en in een vergelijkbare functie. Als u kort-zelfstandig bent, kunt u hierdoor misschien wel meer lenen.
We vragen een prognose op als je minder dan 3 jaren zelfstandig bent. Het inkomen van de prognose is ten minste gelijk aan het inkomen van het laatste boekjaar.
Ook als je korter dan 3 jaar zelfstandig bent, zijn er mogelijkheden bij Woonfonds. We kijken dan bijvoorbeeld naar het laatste jaar en prognose.
Sommige branches zijn helaas niet goed controleerbaar. Vraag je adviseur naar de mogelijkheden voor de branche waarin jij werkzaam bent.
Zzp’ers, zelfstandig ondernemers, freelancers, startende ondernemers en directeur-grootaandeelhouders (DGA).
Eén van de belangrijkste factoren voor de maximale hoogte van de hypotheek is het gecombineerde inkomen van u en uw partner. We berekenen op basis van beide inkomens hoeveel u samen aan woonlasten kunt dragen.
Vanaf 2018 kunnen tweeverdieners meer lenen voor de aankoop van een woning dan voorheen. Het tweede inkomen telt voor 70% mee.