Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  zzp hypotheek

  Hypotheek- voor ondernemer en zzp'er

  Kort zelfstandig of al jaren een eigen bedrijf? Bij Woonfonds heeft u veel mogelijkheden als zzp'er of ondernemer.

  • Snel zekerheid
  • Veel mogelijkheden
  • Meer lenen

  Wat kan ik maximaal lenen?

  Snel zekerheid

  Als ondernemer doet u graag zoveel mogelijk zelf. En wilt u snel zekerheid over wat u kunt lenen. Dit doet u met onze online berekentool speciaal voor zzp'ers en ondernemers. Dan weet u snel waar u aan toe bent.

  Veel mogelijkheden

  Negatief eigen vermogen? Dit betekent niet direct een afwijzing. Ook mag u een deel van de overwinst meenemen. Vraag naar de mogelijkheden bij een adviseur bij u in de buurt.

  NHG mogelijk

  Als u uw hypotheek met NHG afsluit, mag u bij Woonfonds 100% van het toetsinkomen lenen. Ook als u pas 1 boekjaar een eigen bedrijf heeft.

  Kan ik als zzp'er een hypotheek sluiten?

  Bent u kort-zelfstandig of heeft u een stijgend inkomen? Dan kunt u gebruik maken van de berekenmethode waarbij het laatste jaar vaker meetelt dan de voorgaande. Ook kunt u, als u net zelfstandig bent, met eenzelfde toetsinkomen evenveel lenen als iemand in loondienst. En u kunt het inkomen in de meeste gevallen uit een voorgaand dienstverband meerekenen.

  Korter dan 1 jaar zzp?
  Met minimaal 1 boekjaar kunt u als zelfstandige al terecht bij Woonfonds. Er zijn mogelijkheden met én zonder renteopslag en inkomen uit vroeger (vast) dienstverband. Meer informatie over het afsluiten van een hypotheek na 1 jaar zzp.

  Bepalen van het inkomen

  Het toetsinkomen bepaalt de hoogte van de maximale hypotheek. Bij NHG blijkt het toetsinkomen uit een inkomensverklaring. Deze verklaring kunt u zelf of via de hypotheekadviseur aanvragen bij drie partijen (Overviewz, Raadhuys, Pentrax). 

  Het jaarinkomen bij de aanvraag van een hypotheek zonder NHG wordt berekend door een gemiddelde te nemen van je netto inkomen (winst) uit het bedrijf. Hierbij mag het gemiddelde inkomen niet hoger zijn dan het inkomen van het laatste jaar. 

  Woonfonds hanteert daarnaast meerdere unieke berekenmethoden voor de kort- of groeiend zelfstandigen. De gekozen berekenmethode bepaalt uiteindelijk het toetsinkomen waarmee de maximale hypotheek wordt vastgesteld.

  Uw hypotheek voor zzp berekenen?


  Werkt u nog maar kort als zzp-er? Ook dan zijn er bij Woonfonds veel mogelijkheden. Met onze berekentool heeft u snel inzicht in uw mogelijkheden.

  Nieuws

  Werkplek
  18-02-2020

  Wonen en werken combineren?

  Lang niet iedere ondernemer heeft een eigen bedrijfspand. Heeft u plannen om een huis te kopen met een praktijkruimte of winkelbestemming? 
  Beeld bij nieuwbericht zzp amp lease 01
  11-02-2020

  Woonfonds omarmt leaseauto

  Als zzp’er wilt u in een representatieve auto de weg op. Woonfonds gaat op een gunstige manier om met de leaseauto en uw maximale leencapaciteit.

  Binnen 3 stappen een gratis oriëntatiegesprek

  Woonfonds Icons location Voer uw postcode in
  Woonfonds Icons search Zoek een adviseur bij u in de buurt
  Woonfonds Icons Acceptatie Maak een vrijblijvende afspraak

  Benodigde documenten voor een hypotheekgesprek

  Hypotheekadvies voor ondernemers vergt meer tijd en specialisme. Ook vragen we meer documenten om uw hypotheek aan te vragen.

  • Uittreksel Kamer van Koophandel
  • Jaarrekeningen (meest recent beschikbaar)
  • Volledige aangiftes Inkomsten Belasting
  • Verklaring Zelfstandigen

  Extra informatie voor zzp'ers en ondernemers

  Inkomen

  Mijn eigen vermogen is negatief. Kom ik dan nog wel in aanmerking voor een hypotheek?

  Een negatief eigen vermogen hoeft geen probleem te zijn. Dit betekent niet direct een afwijzing. Is je negatief eigen vermogen goed uit te leggen? Dan zijn er toch mogelijkheden. 

  Wanneer mag loon uit eerder loondienstverband worden meegenomen?

  Het inkomen uit een eerder loondienstverband mag worden meegenomen, als u werkzaam was in een gelijke branche en in een vergelijkbare functie. Als u kort-zelfstandig bent, kunt u hierdoor misschien wel meer lenen.

  Waaraan moet een prognose van mijn inkomen aan voldoen?

  We vragen een prognose op als je minder dan 3 jaren zelfstandig bent. Het inkomen van de prognose is ten minste gelijk aan het inkomen van het laatste boekjaar. 

  Voorwaarden

  Ik ben nog maar 14 maanden werkzaam als zelfstandige. Kan ik dan wel een hypotheek bij Woonfonds sluiten?

  Ook als je korter dan 3 jaar zelfstandig bent, zijn er mogelijkheden bij Woonfonds. We kijken dan bijvoorbeeld naar het laatste jaar en prognose.

  Kan een ondernemer uit elke branche een hypotheek sluiten bij Woonfonds

  Sommige branches zijn helaas niet goed controleerbaar. Vraag je adviseur naar de mogelijkheden voor de branche waarin jij werkzaam bent.

  Welke ondernemers kunnen een hypotheek aanvragen bij Woonfonds?

  Zzp’ers, zelfstandig ondernemers, freelancers, startende ondernemers en directeur-grootaandeelhouders (DGA).

  Ik en mijn partner zijn beide zzp’er. Kunnen we een hypotheek aanvragen?

  Eén van de belangrijkste factoren voor de maximale hoogte van de hypotheek is het gecombineerde inkomen van u en uw partner. We berekenen op basis van beide inkomens hoeveel u samen aan woonlasten kunt dragen.

  Vanaf 2018 kunnen tweeverdieners meer lenen voor de aankoop van een woning dan voorheen. Het tweede inkomen telt voor 70% mee.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.