Woonfonds is gestopt met het aanbieden van de bankspaarhypotheek. Deze informatie is voor klanten die al een bankspaarhypotheek hebben.
De spaarhypotheek van Woonfonds is een lening in combinatie met een spaarverzekering. Met de spaarverzekering spaart u voor de aflossing van de lening. Daarnaast keert de spaarverzekering een bedrag uit als u overlijdt.
U betaalt rente en premie
Tijdens de looptijd lost u niets af. Wel betaalt u elke maand rente over het totale geleende bedrag. Ook betaalt u premie voor de spaarverzekering. U bouwt met de spaarverzekering een bedrag op voor aflossing van de lening. Dat eindbedrag is precies genoeg om aan het eind van de looptijd uw lening af te lossen.Het eindbedrag van de spaarverzekering is zeker
Het eindbedrag van de spaarverzekering is precies genoeg om aan het eind van de looptijd uw lening af te lossen.Waar moet u op letten bij een spaarhypotheek?
- Aan het einde van de looptijd gebruikt u het eindbedrag van de spaarverzekering voor aflossing.
- Het eindbedrag is precies genoeg om uw lening af te lossen. U mag niet meer premie betalen dan nodig is om uw spaarhypotheek af te lossen.
- Voor de spaarhypotheek geldt de rente voor 'overige aflosvormen' plus een renteopslag van 0,2%. Bekijk hier de actuele rente.
- De rente over het geld in de spaarverzekering is gelijk aan de rente die u betaalt voor de lening.
- Als de rente daalt, gaat uw premie voor de spaarverzekering omhoog.
- Als u overlijdt voor de lening is afgelost, krijgt u een uitkering. Het bedrag van de uitkering heeft u afgesproken bij het afsluiten van de spaarverzekering.
- Als u tijdens de looptijd een deel van uw spaarhypotheek extra aflost heeft dit gevolgen voor uw polis, zoals premieverlaging en/of looptijdverkorting. Wilt u liever de premie gelijk houden, zodat u de spaarhypotheek eerder helemaal kunt aflossen? Neem dan even contact met ons op.
- Als u sneller wilt sparen, kunt u extra premie betalen. Dat mag aan het eind van elke rentevastperiode binnen zogenaamde 'brandbreedte' van 1:10. Dat wil zeggen dat de hoogste jaarpremie (in enig jaar) hooguit 10 keer zoveel mag zijn dan de laagste jaarpremie (in enig jaar). We houden deze veiligheidsmarge aan om te voorkomen dat u buiten de bandbreedte valt. Dit kan nadelige fiscale gevolgen hebben voor u. Op andere momenten mag u per kalenderjaar 15% of 20% van het geleende bedrag extra premie storten. Dit percentage is afhankelijk van uw voorwaarden. Lost u in hetzelfde jaar ook een deel van de Spaarhypotheek af? Dan trekken we de extra premiestorting af van de boetevrije ruimte.
- U mag nooit meer sparen dan nodig is om het leningdeel van de spaarhypotheek af te lossen.
Vragen over uw hypotheek?
Wij helpen u graag op de manier zoals u dat wilt.
Op de klantenservicepagina vindt u onze contactgegevens en de veel gestelde vragen.
Klantenservice