Verbouwen met klein budget

Verbouwen

Verbouwen met een klein budget

Verbouwen duur? Dat hoeft echt niet altijd zo te zijn. Met onderstaande goedkope manieren was mijn portemonnee na mijn verbouwing een stuk minder licht dan ik had verwacht.

Bron: Apartment Therapy

1. Ruim op
Voordat u gaat verbouwen, is het zaak om uw woning eerst van voor naar achteren op te ruimen. En dan bedoelen we ook echt alles, dus ook de zolder of schuur moet er pico bello uitzien. Niet alleen ziet uw huis er zo beter uit, maar u krijgt ook de gelegenheid om te zien of alle spullen en meubels wel op de juiste plaats staan en of er een betere plek voor ze is. Zo maakt u uw woning functioneler zonder geld uit te geven. Daarnaast creëert u door op te ruimen uiteraard meer ruimte en zo lijkt uw woning in een klap groter. Handig!

2. Lenen of huren in plaats van kopen
Heeft u gereedschap nodig om uw nieuwe stenen vloer te leggen, maar heeft u niet alle spullen in huis? Huur of leen het gereedschap dan in plaats van het meteen te kopen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Bij diverse bouwbedrijven als Gamma, Praxis of Karwei kunt u gereedschap lenen: van houtbewerking tot boorspullen en van een bouwdroger tot muurzaag. Of kijk op Peerby.com of uw buren u toevallig het gereedschap kunnen lenen dat u nodig heeft.
Foto: blog.openstructures.net

download.php?cs=d9bd4&id_token=fnuyac727

3. Big bang
Wie weinig geld wil uitgeven tijdens de verbouwing, moet slim investeren. Ga daarom voor veranderingen die de grootste impact hebben op uw woning. Denk hierbij aan: verven, een nieuwe vloer of het vernieuwen van meubels. Zo kan een nieuwe lik verf op de muren uw woning in één keer een totaal andere uitstraling geven.

4. Kleine dingen
Ook kleine aanpassingen kunnen uw woning een totaal nieuwe look geven. Zou u bijvoorbeeld het liefst een nieuwe keuken willen, omdat de kleur niet meer bij uw interieur past of omdat het er gedateerd uitziet? In plaats van heel de keuken te vervangen, kunt u er ook voor kiezen om alleen de deuren te vervangen, te verven of ze te beplakken met folie. Zo geeft u de keuken heel gemakkelijk een facelift.
Foto: Kitchenwalls.nl

download.php?cs=1ceef&id_token=vmbxhr727

5. Doe het zelf
Uiteraard is het goedkoper om zelf verbouwklussen op te pakken dan een aannemer in te huren. Weet u niet waar u moet beginnen? Met behulp van YouTube-klusfilmpjes komt u een heel eind. Op YouTube vindt u werkelijk voor elke klus een voorbeeld. Natuurlijk kunt u ook de hulp inroepen van handige familieleden en/of vrienden.

Let wel op dat u echt de expertise heeft om de klus uit te voeren. Wie alle leidingen in huis wil vervangen, maar geen loodgieterervaring heeft, doet er verstandig aan om toch een deskundige in te schakelen. U wilt immers geen schade veroorzaken die meer kost dan de verbouwing zelf. Wie op zoek is naar een goedkope vakman, kan bijvoorbeeld kijken op Werkspot. Op deze site kunt u gratis uw klus plaatsen waarna vakmannen kunnen reageren met een voorstel en prijsindicatie.