woningverhuur dochter

Alles behalve studentikoos: je ouders als huurbaas

Wonen in een druk, rommelig en vies studentenhuis met meerdere mensen? Student Sharon (21) zag het niet zitten. Haar ouders besloten te investeren in een woning, die ze nu aan haar verhuren.

Sharon begon in augustus 2017 met haar studie Hogere Hotelschool aan de Stenden University in Leeuwarden. Een flinke reis vanuit haar woonplaats Anna Paulowna in Noord-Holland. En dus werd de zoektocht naar een geschikte studentenkamer tijdig gestart. “Ze is bij enkele huizen gaan hospiteren. Maar ik merkte al snel dat het niets voor haar was”, vertelt moeder Jeanet.

Geen zin in verplichte gezelligheid woningverhuur_detail.jpg?hash=d067ebee20133916
Sharon vult aan: “Ik kon de viezigheid en rommel niet aanzien tijdens die hospiteeravonden. Ook ben ik iemand die erg op zichzelf is. Ik heb mijn eigen space nodig. Verplichte huisavondjes en continu samen eten? Nee, dat zag ik niet zitten.” Daarnaast was de studente ook bang dat wonen in een gezellig studentenhuis haar te veel zou afleiden. “Best wat studiegenoten raken afgeleid van de studie. Of haken af onder sociale druk. Waardoor velen vaak niet op niveau kunnen presteren. Dat wilde ik hoe dan ook zien te voorkomen.” 

Kind helpen door een appartement te kopen
Jeanet en haar man Ruud wilden hun oudste dochter graag helpen. Ze besloten haar aan woonruimte te helpen en te investeren in stenen. Samen met Sharon gingen ze op huizenjacht. Dat viel nog niet mee. Gelukkig deed zich een buitenkansje voor. Er kwam een woning in de verkoop bij een makelaar die vader Ruud toevallig kent. Ze gingen de flat bezichtigen en waren op slag verliefd. Sharon: “De woonkamer is heel licht. Ik zag al helemaal voor me hoe ik de meubels zou neerzetten.” Ook Sharons ouders zijn blij met juist deze woning. “De flat ligt in een rustige, goede wijk”, meent Jeanet. ‘Er is geen overlast en het is er veilig. Dat wil je toch voor je kind?’

Woningverhuur_dochter_moeder.jpg?hash=22783d69c996c958Blij dat we dit kunnen doen voor ons kind
Hoe prettig de plek ook was, Sharon moest de eerste weken wennen aan het alleen wonen.

“Ik kom uit een gezin met twee zusjes en een broertje. Dat voelde ineens erg leeg. Mijn vriend Roy was er wel elk weekend. Maar doordeweeks was ik alleen.” Sharon besloot daarom een kat in huis te nemen. ‘Dat scheelde. Memphis brengt een hoop gezelligheid met zich mee!” Jeanet is blij dat zij en haar man dit voor hun dochter hebben kunnen doen. Wat er met de woning gebeurt als Sharon klaar is met haar studie? Dat weten ze nog niet. “Verkopen of opnieuw verhuren? We zien het tegen die tijd wel.”


Wilt u ook een appartement kopen voor uw studerend dochter of zoon? Of een pand met meerdere kamers, die u aan uw kind en medestudenten verhuurt? Woonfonds helpt u daar graag bij!  Lees hier meer over onze speciale Woningverhuur Hypotheek.