Positieve stap voor de toekomst

2015: Een zoon die schulden heeft gemaakt waar het hele gezin voor opdraait. Een moeder die 40 tot 60 uur werkt om de eindjes aan elkaar te knopen. En een huis dat, wel een opknapbeurt kan gebruiken. Kortom, Woonfonds Doet komt in actie!

Gapend gat in woonkamer
Michel vertelt: 'De grootste klus sprong gelijk in het oog. Een gapend gat in het plafond van de woonkamer. Na een forse lekkage was het plafond wel opengebroken maar nog niet hersteld.' Gelukkig hadden we voor deze klus steun van onze 'klusbusman' Kees. Sommige zaken moet je overlaten aan professionals en wij zijn goed in het verlenen van hand en spandiensten'. Daarna konden wij aan de slag met het nieuwe keukenblad, het rolluik in woonkamer, het vastzetten van de verwarming en tien andere klussen'.

Klantraadlid helpt mee
Bijzonder was het dat het Woonfonds Klantraadlid Edwin uit het hoge noorden was afgereisd naar het midden van het land. Zijn kennis van elektra en techniek kwam erg goed van pas bij het vervangen van de stopcontacten en het weer werkend maken van allerlei lampen en de verwarmingsketel.

Familie steekt handen uit de mouwen
Een aantal lastige klussen hebben wij opgepakt. De familie heeft aangegeven zelf ook de handen uit de mouwen te willen steken. Dus zij kunnen nu aan de slag met de wit- en verfkwast. Hopelijk hebben wij ze geïnspireerd om zelf weer het heft in handen te nemen!