Klant vooraf al blij

2014: De tweede klus in 2014 van Woonfonds Doet speelde zich af in het noorden van het land. Aan vier Woonfonds-collega's en 2 klanten de schone taak om het leven van een alleenstaande klant met gezondheidsproblemen een beetje aangenamer te maken.

Gezondheidsproblemen
De klant staat er sinds zijn scheiding alleen voor. Met zijn handicap door hersenbeschadiging is dit niet eenvoudig. Door de financiële gevolgen van de scheiding is het voor hem niet haalbaar om zijn huis te laten schilderen. Dit was hoog nodig na de lege plekken die de door zijn vrouw meegenomen meubels achterlieten.

Bemoedigende boodschap
Woonfonds medewerkers Ed de Vries, Roeland Oort, Ruud de Man en Kim van Grinsven, Germo Visscher (Woonfonds-klant én schilder) en Arjan Buitenhuis (Woonfonds-klant en hovenier) stroopten hun mouwen op voor de klant die op voorhand al erg dankbaar was! Op de nog te schilderen muur had hij een bemoedigende boodschap achtergelaten.

Metamorfose
De woonkamer en keuken van werd door het klus team onder de bezielende leiding van kluscoördinator Ruud de Man binnen no-time flink opgefrist. Er werd een heuse metamorfose gerealiseerd van geel-bruine jaren'70-muren naar fris witte wanden en plafonds. Buiten werd het terras opgehoogd en opnieuw gelegd zodat de klant weer zelfstandig naar binnen en buiten kan. Ook zijn mierenplaag werd hiermee verholpen.

Reactie van de klant:
"In mijn situatie en op mijn 50ste verjaardag leek het wel Sinterklaas! Een prachtig initiatief waarvan ik hoop dat nog velen plezier aan zullen beleven! Ik wens u een fijne week en veel levensgeluk, u heeft mij dat weer een beetje teruggegeven!"