Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  ORV 2

  Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

  U wilt uw nabestaanden goed achterlaten. En financieel ondersteunen als uw inkomen wegvalt na uw overlijden. Met een bedrag uit de overlijdensrisicoverzekering regelt u dat goed.

  Voor uw nabestaanden

  Uw nabestaanden ontvangen een bedrag als u overlijdt vóór het einde van de verzekering. Met dit bedrag kunnen zij bijvoorbeeld een deel van de hypotheek of een lening aflossen. Of de vaste lasten tijdelijk doorbetalen. Denk aan de huur, studie, sport, kinderopvang, auto en vakantie. Met dit bedrag kunnen zij misschien ook een tijdje minder werken om hun leven weer op de rit te krijgen. De overlijdensrisicoverzekering geeft uw nabestaanden financiële rust. 

  Voor uw broers, zussen of ouders

  Vaak denkt u bij nabestaanden aan een partner of kinderen. Bent u alleenstaand? Met een overlijdensrisicoverzekering laat u ook uw ouders, broers of zussen goed achter. Zij kunnen uw eventuele leningen aflossen. Vaste lasten betalen zoals servicekosten van de Vereniging van Eigenaars. Of een hypotheekschuld aflossen als uw huis verkocht moet worden met een restschuld.

  Voor uw kinderen

  De betaling van alimentatie stopt als de persoon die de alimentatie betaalt overlijdt. Ook voor deze situatie is een overlijdensrisicoverzekering nuttig. De achterblijvende ouder en de kinderen ontvangen dan een bedrag. En kunnen ook na het wegvallen van de alimentatie hun vaste lasten blijven betalen.

  ORV 3

  Ook als u huurt

  Veel mensen sluiten een overlijdensrisicoverzekering af bij hun hypotheek. Maar ook als u een huurwoning heeft kan een overlijdenrisicoverzekering nuttig zijn. Uw nabestaanden kunnen dan de huur blijven betalen. En in het huis blijven wonen.

  De overheid steunt steeds minder

  De Algemene nabestaandenwet (ANW) is versoberd. Bovendien overschatten we vaak wat we echt aan partnerpensioen krijgen. Een overlijdensrisicoverzekering is dan een geruststellende aanvulling.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.