Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  BeeldUSP

  Uw rente middelen


  Het kan gunstig zijn om uw rente te wijzigen naar de actuele rente. U betaalt dan een vergoeding (boete) voor de rente die wij hierdoor mislopen. Dit kunt u in 1 keer betalen, maar ook met een opslag in uw nieuwe rente. Dit noemen we 'rente middelen'. 

  Waarom betaal ik een vergoeding? 
  Als u uw rentevast-periode eerder stopt dan afgesproken, vragen we u een vergoeding te betalen. Dit doen we omdat wij het geld voor uw hypotheek zelf ook hebben moeten lenen, toen de rente nog hoger was. Deze hogere rente moeten wij wel blijven betalen. 

  Hoe werkt het?

  U regelt uw rentemiddeling online. Zorg dat u vooraf goed op de hoogte bent van de financiële gevolgen. Uw adviseur helpt u graag.

  1

  Ga naar Mijn Leninginzicht en vraag de rentemiddeling aan

  Via uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht vraagt u uw rentemiddeling aan.
  U betaalt € 250 op het moment dat u het voorstel van rentemiddeling accepteert. Na verwerking moet u 12 maanden wachten voordat u een nieuw voorstel kunt aanvragen.

  Overleg met uw adviseur of rentemiddeling in uw situatie gunstig is.

  2

  Uw rente-aanbod staat klaar voor goedkeuring

  Na 2 werkdagen dagen staat uw rente-aanbod klaar op uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht. In het aanbod staat uw nieuwe rente, de vergoeding die u betaalt en uw maandlasten. U ontvangt hierover een bericht per mail. Hier kunt u uw aanbod ook goedkeuren.

  Wilt u weten hoe uw nieuwe rente na rentemiddeling is opgebouwd? Met onze rekentool geven wij u dit inzicht. Houd hierbij de gegevens uit uw rente-aanbod bij de hand.

  3

  Wij verwerken uw rentemiddeling

  Wij verwerken de wijziging op de 1e van de daarop volgende maand (na ingangsdatum op het voorstel). Dit merkt u pas de maand na deze wijziging (bij de incasso), want u betaalt de rente achteraf.

  4

  U past de belastingteruggave zelf aan

  Deze aanpassing heeft invloed op uw belastingteruggave. Uw maandlast wijzigt door de aanpassing van uw rente. Denkt u aan het aanpassen van uw (voorlopige) belastingteruggave? 

  5

  Let op bij een (bank)spaarhypotheek of hybride hypotheek

  Heeft u een (bank)spaarhypotheek?
  Bij een (bank)spaarhypotheek hoeft een lagere rente niet altijd voordeliger voor u te zijn. Er is namelijk een spaarpotje aan uw hypotheek gekoppeld. Dit potje heeft dezelfde rente als uw hypotheek. Als de rente op uw hypotheek daalt, daalt ook de rente op uw spaarpotje. En dan moet u meer betalen om het bedrag aan het einde van de looptijd te bereiken. 

  Heeft u een Hybride hypotheek?
  Bij een hybride hypotheek hoeft een lagere rente niet altijd voordeliger voor u te zijn. Er is namelijk een spaar- en/of beleggingspotje aan uw hypotheek gekoppeld. Het spaarpotje heeft dezelfde rente als uw hypotheek. Als de rente op uw hypotheek daalt, daalt ook de rente op uw spaarpotje. En dan moet u meer betalen als u evenveel wil sparen. Het rendement op uw beleggingspotje is niet direct gekoppeld aan de rente op uw hypotheek.

  Uw adviseur kan voor u uitrekenen of het wijzigen van uw rente u voordeel oplevert. Daarom adviseren wij u om contact op te nemen met uw adviseur.

  huis icoon

  Vraag uw adviseur om hulp

  Het wijzigen van uw rente kan financiële en fiscale gevolgen hebben. We willen graag dat u hiervan op de hoogte bent. Uw adviseur kan u hierbij helpen. 

  huis icoon

  Zelf online regelen

  U regelt uw rentemiddeling zelf via uw persoonlijke pagina op Mijn Leninginzicht. Na ongeveer 1 week ontvangt u 'uw rentevoorstel' in Mijn Leninginzicht.

  Afspelen
  video rente wijzigen

  Uw rente wijzigen

  De flexibele voorwaarden van uw lening bij Woonfonds maken het mogelijk om uw rente te middelen. Deze video legt de mogelijkheden uit om uw rente te wijzigen.

  Uw rente wijzigen

  De flexibele voorwaarden van uw lening bij Woonfonds maken het mogelijk om uw rente te middelen. Deze video legt de mogelijkheden uit om uw rente te wijzigen.

  Actuele rente

  In de rentelijst ziet u de actuele tarieven van rentevormen die wij aanbieden. De rentevast-periode en risicoklasse bepalen de hoogte van uw rente.

  Betaal ik een vergoeding?

  Als u, voordat uw rentevast-periode afloopt, uw rente al wilt  wijzigen, moet u meestal wel een vergoeding (boete) betalen. Dit vragen wij voor de rente die wij hierdoor mislopen.

  Vragen over de rente

  U vindt veel antwoorden in de meestgestelde vragen over het wijzigen van de rente op de pagina van onze Klantenservice.

  Notaris extra pakket

  Wij informeren u graag


  Vindt u het fijn als we u informeren over mogelijkheden rondom uw hypotheekrente? Of het nu gaat om een wijziging van uw risicoklasse of een rentemiddeling, wij helpen u graag! 

  Heeft u vragen? 
  Stel ze gerust aan een van onze medewerkers via 013 461 20 10. Dit kan van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

  Wilt u advies?
  Maak een afspraak met een adviseur bij u in de buurt. 

  Woonfonds Icons call

  Wilt u meer informatie?

  Kijk voor meer informatie en veelgestelde vragen en antwoorden op woonfonds.nl/klantenservice

  Woonfonds Icons write

  Mijn Leninginzicht

  Via uw persoonlijke pagina op Mijn Leninginzicht kunt u al veel zelf wijzigen.

  Woonfonds Icons call

  Maak een telefonische afspraak

  Wilt u eerst meer informatie voordat u zelf iets wijzigt? Plan eenvoudig een afspraak via 013 461 20 10.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.