Wijziging rookgedrag

U krijgt lagere premies voor niet-rokers als:

  1. de verzekerde op het moment van stoppen nog geen 43 jaar is;
    Was de verzekerde op het moment van stoppen 43 jaar of ouder? Vraag dan een nieuwe verzekering aan. Wij vragen dan om medische gegevens. Dit geldt ook als u het verzoek voor de lagere premies instuurt als de verzekerde al 45 is.
  2. de verzekerde in de afgelopen 2 jaar niet rookte.
    Met roken bedoelen we het roken van middelen met tabak (sigaretten, sigaren, pijp) of wiet. Maar ook het gebruik van andere middelen met nicotine. Zoals kauwgom, pleisters, tabletten, inhalers en elektronische sigaretten. Zelfs als u maar 1 keer rookte in de afgelopen 2 jaar bent u voor ons een roker.

Het is belangrijk dat u deze verklaring eerlijk invult
Het is volgens de wet verplicht dat u deze verklaring eerlijk invult. En dat u geen informatie achterhoudt. Dit noemen we 'mededelingsplicht'. Als u niet alle informatie geeft, kan dit gevolgen hebben. Als de verzekerde rookt. En u betaalt premie voor een niet-roker? Dan keren we bij overlijden 50% van het verzekerd bedrag uit.

Niet-rokersverklaring
De verzekerde is de persoon die we verzekeren. Als de verzekerde niet rookt, krijgt u lagere premies voor niet-rokers. Met dit formulier kunt u deze lagere premies aanvragen.