Wat is een ORV?

De verzekering keert een bedrag uit als u overlijdt
Een overlijdensrisicoverzekering sluit u vaak tegelijk af met uw hypotheek. De verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit als u tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Wij spreken met u af wie deze uitkering ontvangt. Deze persoon is de begunstigde van de verzekering.

Met dit bedrag kunt u bijvoorbeeld uw hypotheek aflossen
De uitkering van de verzekering kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het aflossen van een hypotheekschuld. Maar ook voor de kosten van de uitvaart. Soms wordt na het overlijden van een partner het gezinsinkomen een stuk lager. Of nabestaanden krijgen extra kosten. Bijvoorbeeld als u meer kinderopvang nodig heeft. Of als u een auto moet kopen omdat u niet langer gebruik kunt maken van een leaseauto. Bij Woonfonds kunt u deze risico's meeverzekeren.

Soms bent u verplicht deze verzekering te hebben
Wilt u een hypotheek die hoger is dan 80% van de marktwaarde van de huis? Dan bent u verplicht om een overlijdensrisicoverzekering aan te vragen. Vraagt uw adviseur een Woonfonds hypotheek aan? Regelt u dan een overlijdensrisicoverzekering aan Woonfonds of bij een andere aanbieder. Dat beslist u.

Gratis 3 maanden voorlopige dekking
Soms is het nodig dat er al dekking is voordat de verzekering start. Bijvoorbeeld als de verzekerde nog niet medisch geaccepteerd is. Of omdat een hypotheek al snel start. Daarom heeft de Woonfonds ORV een voorlopige dekking. Bij de Woonfonds ORV krijgt u gratis een voorlopige dekking. Dat is handig als u een oude verzekering al heeft gestopt. Of als u binnenkort de hypotheekakte ondertekent. De voorlopige dekking is niet volledig. De voorlopige dekking geldt alleen bij overlijden door een ongeval. Ook geldt er een maximale uitkering. De voorlopige dekking begint wanneer er een gezondheidsverklaring is ingevuld op www.woonfonds.nl/gezondheidsverklaring. Zodra de verzekering start, heeft u natuurlijk de uitgebreide dekking. Meer informatie over de voorlopige dekking vindt u in de voorwaarden.