Do 039 s en don 039 ts bij fotograferen huis

Do's en don'ts bij het fotograferen van uw huis

De eerste kennismaking die een geïnteresseerde met uw huis heeft, is vaak via foto's. Mooi beeld is dan ook ontzettend belangrijk, als marketingspecialist weet ik daar alles vanaf. Ik hoop dan ook dat mijn tips u zullen helpen uw woning snel te verkopen.

Do's

1. Ruim op
Klinkt logisch, maar er staan helaas nog zat huizen te koop die vol met euhm... troep staan. Natuurlijk kunt u hopen dat mensen door de troep heenkijken, maar er zijn er maar weinig die dat doen. Dus: ruim kleine spullen en speelgoed op, doe wasgoed en rondslingerende kleding in kasten, maak de boekenkast netjes en ruim een te veel aan accessoires op.

Do_039_s_en_don_039_ts_bij_fotograferen_

2. Creëer ruimte
Hoe groter, hoe beter. Veel zichtbaar woonoppervlak verkoopt dus creëer ruimte. Schuif de bank naar het raam als die midden in de woonkamer staat en haal die extra stoel uit het zicht. Heeft u veel spullen? Dan kan de woning er rommelig uitzien. U kunt erover nadenken om spullen mogelijk ergens op te slaan tijdens het maken van de foto's.

3. Maak schoon
Hoewel eventuele kopers op de foto's echt niet elk stofje op tafel kunnen zien, is een schoon huis een pré. Dus: zorg voor blinkende ramen (zowel buiten als binnen), maak bedden op en maak ruimtes als het toilet, badkamer en keuken goed schoon.

Do_039_s_en_don_039_ts_bij_fotograferen_

4. Zorg voor overzicht
Hoe meer overzicht een foto toont, hoe beter geïnteresseerden zich een voorstelling kunnen maken van de woning. Zorg dus in elk geval voor overzichtsfoto's van de voorkant van uw woning, de woonkamer en uw tuin. En zorg er ook voor dat er geen obstakels zoals een auto op de oprit te zien zijn.

Don'ts

1. Fotograferen met weinig licht
Als het buiten regent, grauw of donker is, krijgt uw woning op de foto een sombere sfeer. Bovendien zijn bepaalde ruimtes in huis mogelijk niet goed te zien en dat is niet bepaald aantrekkelijk. Zorg daarom dat u foto's maakt op een lichte, onbewolkte dag en doe gordijnen, rolluiken, luxaflex en tussen- en tuindeuren open.
Foto: ivanchuang.apfdemo.com

download.php?cs=cdb83&id_token=pokhun719

2. Weinig afwisseling
Niemand wil tien keer dezelfde foto zien, maar dan net even anders. Zorg voor afwisselende foto's die de belangrijkste ruimtes in huis laten zien. Publiceer beeld van de woonkamer (vanuit minimaal twee hoeken), keuken, badkamer, slaapkamer(s), het toilet, de tuin en/of het balkon, en vergeet ook het aanzicht (de voorzijde) van het huis niet.

3. Huisdier in beeld
Schattig hoor, een kat of hond, maar niet iedereen is fan van huisdieren. Zorg daarom dat eventuele kattenbakken, hondenspeeltjes, vissenkommen of vogelkooien niet op de foto staan.Do_039_s_en_don_039_ts_bij_fotograferen_

4. Foto's maken zonder flitser
Licht in huis is belangrijk, maar nog kan een woning soms donker lijken op foto's. Zorg dan voor een camera met flits en creëer eventueel sfeerlicht door een lamp aan te doen. Het verschil is enorm.