5 manieren om uw huis eruit te laten springen tijdens de verkoop main

​5 manieren om uw huis eruit te laten springen tijdens de verkoop

Er is zoveel concurrentie op de huizenmarkt dat het verkopen van een huis soms een onmogelijke opgave lijkt. Niets is minder waar, want met deze vijf simpele tips gaat het een stuk sneller dan u denkt.

1. Kies de juiste prijs
Bij de verkoop van uw huis draait het om drie peilers: locatie, conditie en prijs. Die laatste is veruit het belangrijkst. Kopers vergeten de conditie en zelfs een matige locatie als de prijs gunstig is. Maar andersom geldt het ook: kopers bannen uw woning onmiddellijk uit hun gedachten als hij te duur is. De juiste prijs voor uw woning kiezen is dan ook van groot belang. Baseer die daarom alleen op soortgelijke woningen in uw wijk die de afgelopen tijd zijn verkocht, niet op huizen die te koop worden aangeboden. Laat u hierbij adviseren door een makelaar.

2. Depersonaliseren
Doe alsof u gaat verhuizen en haal alle persoonlijke spullen weg. Weg met die fotolijsten op de kast en inspirerende spreuken aan de wand en leg kaarten en andere items uit het zicht. Gezellig is anders, maar eventuele kopers willen visualiseren dat het hun huis is dat ze bezichtigen. Dat wordt bemoeilijkt als er overal in huis persoonlijke spullen liggen.

Zorg ook dat er zo weinig mogelijk 'rommel' in huis is en ruim uw huis op. Doe drie kwart van de accessoires, boeken, kussens en kaarsen alvast in een verhuisdoos, laat geen kleding rondslingeren en berg ook hand- en theedoeken op. Belangrijk is dat uw huis leeg is, maar nog wel sfeer heeft.

5_manieren_om_uw_huis_eruit_te_laten_spr

3. Showen maar
Het merendeel van de potentiële kopers zoekt tegenwoordig online. Zet uw huis daarom op Funda.nl en op social media als Facebook en Twitter. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van dat u uw huis wilt verkopen, hoe groter de kans dat er een potentiële koper tussen zit. Zorg voor een pakkende tekst en plaats meerdere foto's. Uit onderzoek van de Amerikaanse website Trulia.com blijkt dat huizen die meer dan zes foto's hadden twee keer zo vaak werden bekeken door geïnteresseerden dan huizen met minder dan zes foto's.

Nog beter voor de verkoop is het maken van een video. Loop door uw woning met een camera en vertel terwijl u filmt waarom dit de beste koop is die ze kunnen doen. Vergeet ook niet te vermelden hoe leuk de omgeving is, wat uw favoriete koffiezaak in de buurt is en dat de bakker op de hoek de lekkere broodjes maakt. Door enthousiast over uw huis te vertellen, kunnen kopers visualiseren hoe hun leven in uw huis eruit kan zien.

5_manieren_om_uw_huis_eruit_te_laten_spr

4. Zorg voor een nette entree
Lak de voordeur, haal spinnenwebben weg, zet nieuwe bloemen in de voortuin of een plant in pot bij de voordeur en haal eventueel onkruid voor weg. De voorzijde van uw huis is het eerste wat een potentiële koper ziet en die eerste indruk kan maar beter tiptop zijn. Natuurlijk zorgt u ook dat een eventueel balkon of achtertuin netjes eruitziet.

5. Zoek een flexibele makelaar
Ja, echt ze bestaan nog steeds: makelaars die alleen tussen 10.00 en 16.00 uur een bezichtiging willen plannen. Een geïnteresseerde die 's ochtends vroeg, in de avonduren of in het weekend uw huis wilt bekijken, kan het vergeten. Niet handig, want wie weet is dit juist de persoon die een bod wilt doen. Ga dus voor een flexibele makelaar en check meteen de presentatie van de makelaar. Je wilt immers wel dat diegene een persoonlijk verhaal over uw huis vertelt en geen standaard babbeltje opratelt.