Header_verkooptips.jpg

10x de ultieme verkooptips

Wilt u uw woning verkopen? Spullen tijdelijk opslaan zou ik iedereen willen aanraden, want reken maar dat aspirant-kopers van ruimte houden! Om klanten de mogelijkheid te bieden spullen netjes op te slaan, bieden we u korting op de opslag. Doe hier uw voordeel mee en lees deze handige verkooptips.

1. Ga op zoek naar verbeterpunten
Natuurlijk vindt u uw woning perfect zoals die is, maar kijk eens goed om u heen. Wat ziet u echt? Een loszittende plint, vlekken op de muur, loszittende draden? Elk huis kent zijn verbeterpunten. Los ze op voor u uw woning in de verkoop zet.

2. Opruimen
Een inkoppertje maar daarom niet minder belangrijk. Een schone, opgeruimde woning is een must. Van stofzuigen tot ramen lappen en van badkamer, toilet tot keuken. Alles moet er pico bello uitzien. Haal daarnaast zo veel mogelijk persoonlijke accessoires weg (van foto's tot toiletspullen in de badkamer), vergeet de was niet op te ruimen en leeg eventuele prullenbakken.

3. Creëer ruimte
Ruimte is een van de belangrijkste verkooppunten van een woning. Zorg daarom dat de hal zo goed als leeg is; haal jassen en tassen van de kapstok en sla eventuele grote meubels tijdelijk op. Extra tip: Woonfonds sloot een megadeal met verhuisbedrijf Mondial Movers. U kunt via ons met korting opslag huren in hun Self Storage Inboedelhotel. Als u hier meer dan vier weken opslag huurt, zijn de eerste vier weken gratis!
Foto: asgoneaudesign.com

download.php?cs=673e9&id_token=qzjyeo746

4. Verf de muren wit
Veel kleur in de woning? Dan kunt u overwegen om de muren voordat u de woning in de verkoop zet in een neutrale kleur te verven. Onderzoek heeft uitgewezen dat kopers eerder geïnteresseerd zijn in woningen waarbij de muren wit zijn of een neutrale tint hebben.

5. Wees eerlijk
Heeft u recent een lekkage gehad? Doet de vaatwasser het niet meer? Of zijn de kozijnen aan vervanging toe? Vertel tijdens een bezichtiging eerlijk wat er aan de hand is als hier naar wordt vraagt. Door mankementen niet te verbergen, voorkomt u problemen achteraf.

6. Licht in huis
Gordijnen opzij, rolluiken omhoog en zet eventuele tussendeuren en ramen open. Licht in huis is voor veel mensen van groot belang. Niet gek, want het maakt uw woning vriendelijker. Bovendien lijkt uw woning groter als mensen kunnen doorkijken van ruimte naar ruimte, en naar een eventuele tuin.
Foto: entrancemakleri.se

download.php?cs=ad177&id_token=nflpzj746

7. Sluit geen ruimtes af
Misschien bent u niet zo trots op een bepaalde kamer of wilt u niet dat geïnteresseerden tijdens de bezichtiging gaan rondneuzen, maar het afsluiten van ruimtes is een echte afrader. Zorg dat kijkers overal bij kunnen. U heeft immers niets te verbergen, toch?

8. Verwarm uw woning
Als het koud is in huis, kunnen kijkers vaak maar aan één ding denken: hoe komen we hier zo snel mogelijk weg? Zonde, want u wilt natuurlijk dat geïnteresseerden de woning op hun gemak bekijken en niet in een sneltreinvaart door het huis denderen. Verwarm uw woning daarom op tijd, en zeker in de avonduren.

9. Knap de voortuin op
Het is het eerste wat geïnteresseerde kopers zien: de voortuin. Veeg de stoep aan, verwijder onkruid en zet een paar kleurrijke bloemen (in pot) neer. Vergeet niet om ook even een doekje over de voordeur te halen en eventueel spinnenrag te verwijderen. Voor de achtertuin geldt hetzelfde: zorg dat deze er ook netjes uitziet.

10x_de_ultieme_verkooptips_TUIN.jpg

10. Verlaat de woning tijdens een bezichtiging
Het is verstandig om niet tijdens de bezichtiging in huis te zijn. Misschien klikt het niet met de geïnteresseerden en loopt u hierdoor een mogelijke verkoop mis. Toch aanwezig zijn? Bemoei u dan niet met de rondleiding, maar laat de makelaar het woord doen en geef alleen antwoord als er iets aan u wordt gevraagd.


Meer verkooptips, bijvoorbeeld op juridisch gebied, vindt u op Vereniging Eigen Huis