Test verkopen of mee verhuizen

Verhuizen

Doe de test: verkopen of meeverhuizen?

Binnenkort verhuizen? Tijdens het inpakken komt u vast spullen tegen die u bijna nooit meer gebruikt. Zo heb ik mijn Tupperware-collectie al in geen eeuwen meer aangeraakt, heb ik geen idee of de oude radio nog werkt en ga ik die sportkleding nooit meer dragen. Maar wat doe ik ermee? Op Marktplaats of toch maar mee verhuizen? Ik deed deze test om me te helpen beslissen.

1. Heeft het product emotionele waarde?

Ja
Nee

2. Is het item nog in goede staat?

Ja
Nee

3. Heeft u het object al meer dan een jaar niet gebruikt?

Ja
Nee

4. Past het object in uw nieuwe woning?

Ja
Nee

5. Leg het product eens een week weg. En heeft u het gemist?

Ja
Nee

6. Maakt het object u blij?

Ja
Nee

7. Is het object jonger dan zeven jaar?

Ja
Nee

8. Kunt u het product nog steeds gebruiken in huis?

Ja
Nee

Meeste ja:
De spullen waar u over twijfelt zijn u nog te dierbaar. Mogelijk omdat u ze cadeau heeft gekregen of u er goede herinneringen aan heeft. Verkoop de spullen niet, maar stop ze in een aparte verhuisdoos. Label deze doos tijdens de verhuizing en zet er bijvoorbeeld op 'Spullen die ik vaker moet gebruiken'. Staat de verhuisdoos een jaar later nog steeds op zolder? Dan weet u dat het nu echt tijd is om ze weg te doen en te verkopen.

Meeste nee:
Eigenlijk weet u het antwoord op deze test natuurlijk al: als u spullen heeft die u nooit meer gebruikt, kunt u ze beter verkopen. Zo zorgt u voor minder sjouwwerk tijdens de verhuizing, levert het u een aardig zakcentje op en maakt u iemand anders blij met iets wat u niet meer gebruikt. Verkoop kleding, meubels of accessoires bijvoorbeeld via Marktplaats en zet boeken, cd's, dvd's en videogames te koop op Bol.com. U kunt uw spullen natuurlijk ook gratis wegdoen bijvoorbeeld via Gratis af te halen of breng ze naar de Kringloopwinkel of een goed doel.


Tip! In plaats van verkopen, kunt u uw spullen ook ruilen of delen. Van grasmaaier tot boek, via diverse ruilwebsites als Peerby, Huren van buren en Spullen delen kunt u spullen ruilen met mensen in uw buurt. Niet alleen handig, maar zo leert u ook meteen de buurt kennen.

Marjanna.jpg

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: marjanna.dinkla@achmea.nl