Zo houdt u vrienden happy tijdens verhuizen

Verhuizen

Zo houdt u vrienden happy tijdens het verhuizen

Inpakken, sjouwen en heen en weer rijden: verhuizen betekent hard werken. En dus vraagt u aan uw familie en vrienden of ze willen meehelpen. Ik voel me altijd opgelaten als anderen voor me aan het werk zijn en bedacht daarom waar u op kunt letten om iedereen tevreden te houden tijdens de verhuizing. Want eerlijk is eerlijk, verhuizen is meestal niet de leukste taak die er is.

1. Begin met koffie
Niemand (nou ja, bijna niemand) staat voor z'n lol om 08.00 uur in het weekend bij vrienden of familie op de stoep. Zorg voor een goed begin van de dag en voorkom chagrijnige gezichten door de verhuizers nog voordat jullie een stap verzetten te trakteren op een kop koffie en een lekkere koek.

2. Verdeel en heers
Een snelle verhuizing vraagt om een strakke planning. Zorg dat u vooraf weet wie welke taken op zich neemt. Sterke mannen en vrouwen worden sjouwers en mensen met technisch inzicht kunnen nog wat klussen in uw nieuwe huis of een aantal spullen (bed, lamp, aansluiting van kabels, etc.) in elkaar zetten. Heeft er iemand een slechte rug? Laat hem of haar heen en weer rijden. Door te kijken wie wat kan en taken te verdelen, zorgt u dat de verhuizing sneller gaat. Niet alleen fijn voor u, maar zeker ook voor uw helpers.

3. Zorg dat alles ingepakt is
Niets is vervelender dan te moeten wachten met verhuizen, omdat u niet alles op tijd heeft ingepakt. Zorg dat alles in verhuisdozen, kratten en tassen zit op de dag van de verhuizing. Als (nieuwe) Woonfonds-klant kunt u via uw adviseur gratis vier unieke verhuisdozen aanvragen. Hier leest u meer over alle verhuisextra's van Woonfonds.

4. Regel snacks en drinken
Bespaar niet op eten en drinken tijdens de verhuizing, want u kunt de verhuizers niet blijer maken dan ze trakteren op snacks en een lekkere lunch. Bedenk vooraf wat uw vrienden lekker vinden (tosti, friet of een dik belegd broodje) en zorg dat alles op tijd klaar staat. Om de twee uur een korte break met een snack en een goedverzorgde lunch zorgt niet alleen voor blije gezichten, maar ook voor meer energie waardoor iedereen daarna weer vol goede moed verder kan.

5. Word niet boos
Tijdens een verhuizing gaat er altijd wel iets niet zoals u wilt. Een dure vaas valt, er zitten krassen op de nieuwe muur doordat de bank er tegen aan stoot of iemand laat koffie over de verhuisdoos met kussens vallen. Word niet boos, schreeuw niet of laat uw teleurstelling niet zien. Bedenk dat uw familie en vrienden speciaal voor u een vrije dag opofferen en dat een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje zit. Niets meer aan te doen.

6. Verwacht niet dat ze er de hele dag zijn
Wees blij met alle hulp die u kunt krijgen. Als iemand na een halve dag zegt naar huis te gaan, wees dan niet teleurgesteld maar bedank diegene voor de hulp. Het heeft u toch veel tijd gescheeld.

7. Organiseer een borrel
Wat is er nu fijner dan een koud biertje of glas wijn en een stuk pizza aan het eind van de dag? Eindelijk even ontspannen, genieten en kletsen. Zo laat u iedereen een stuk relaxter weggaan en dat hebben ze wel verdiend na al die inspanning.

8. Betaal alle onkosten
Maken uw helpers-voor-de-dag parkeer- of ov-kosten als ze u komen verhuizen? Stel dan voor dat u deze kosten betaalt. Misschien wijzen ze uw voorstel af, maar de suggestie is wel zo netjes. Ze leveren al een vrije dag in, het minste wat u kunt doen is het ze dan zo gemakkelijk mogelijk maken.

9. Deel persoonlijke bedankjes uit
Het ligt er natuurlijk aan hoeveel helpers u had tijdens de verhuizing, maar een klein bedankje is wel zo leuk. Dit hoeft niet duur te zijn. Met een mooie kaars, een kleine plant of een fles wijn met een persoonlijk bedankbriefje eraan laat u uw familie en vrienden weten dat u het erg waardeert wat ze hebben gedaan. Nog meer tips om uw vrienden te bedanken, vindt u hier.

10. Huur professionele verhuizers in
Misschien is de allerbeste manier waarop je vrienden happy houdt ze helemaal niet vragen of ze willen bijdragen aan uw verhuizing. Woonfonds helpt u graag met het aangenamer maken van uw verhuizing en regelde grote kortingen bij verhuisbedrijf Mondial Movers. Klanten die hier gebruik van willen maken, downloaden de Mondial VerhuisApp, vullen hun verhuisgegevens in en ontvangen binnen 48 uur een scherpe verhuisprijs. Mondial Movers verzekert u van een gedegen en professionele verhuizing.

Marjanna.jpg

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: marjanna.dinkla@achmea.nl