5 manieren restylen zonder verbouwen

Verbouwen

5 manieren om te restylen zonder te verbouwen

Kent u dat gevoel van wel iets anders willen met uw huis, maar u heeft geen puf of geld voor een verbouwing? Ik had dat gevoel een paar maanden geleden ook, maar het bleef toch te kriebelen en ben aan de slag gegaan met een metamorfose. Veel minder duur en ingrijpend dan een verbouwing, maar u zult versteld staan van het resultaat. Ik heb vijf tips verzameld die u kunnen helpen met het restylen van uw woning.

1. Een lik verf.
Eerlijk is eerlijk: de snelste manier om een huis te restylen zonder verbouwing is met een nieuwe lik verf op de muur. Maar niet alleen de muur kunt u eenvoudig een opknapbeurt geven, verf ook eens het aanrechtblad of badkamermeubel in een nieuwe tint.

5_manieren_restylen_zonder_verbouwen2.jp


2. Stickeren maar
Uw keuken saai? Beplak de keukenkastjes dan eens met folie. Zo creëert u heel eenvoudig een totaal nieuwe look voor uw keuken. Of kies voor een wandsticker als spatwand. Bij Pimpyourkitchen kunt u een foto kiezen of aanleveren, zo heeft u heel snel een originele spatwand.

download.php?cs=04794&id_token=bcnrji731

Foto: pimpyourkitchen.nl

3. Voor de hand
Installeer nieuwe deurklinken, hang kersverse grepen op kastjes of fleur de badkamer of keuken op met een nieuwe kraan. Staat niet alleen mooi, maar verbetert ook de functionaliteit. Kleine moeite, groots effect.

5_manieren_restylen_zonder_verbouwen4.jp

4. Voetjes van de vloer
Het huis krijgt een metamorfose met een nieuwe vloer. Ga voor laminaat, hout of juist karpet. Liever low budget? Kies dan voor een mooi vloerkleed, dit fleurt de boel meteen op. Bovendien kun je een vloerkleed eenvoudig vervangen en dit zorgt onmiddellijk voor een nieuwe look in huis.

5_manieren_restylen_zonder_verbouwen5.jp

5. Iets nieuws aan de muur
Lampen, gordijnen en schilderijen zijn sfeerbepalend. Hang iets nieuws op aan de muur, kies voor een andere lamp boven de eettafel en wissel oude gordijnen in voor nieuwe exemplaren. Een restyling is nog nooit zo snel geweest.

5_manieren_restylen_zonder_verbouwen3.jp