5 manieren om uw huis eruit te laten springen tijdens de verkoop main

Verkopen

​5 manieren om uw huis eruit te laten springen tijdens de verkoop

Er is zoveel concurrentie op de huizenmarkt dat het verkopen van een huis soms een onmogelijke opgave lijkt. Niets is minder waar, want met deze vijf simpele tips gaat het een stuk sneller dan u denkt.

1. Kies de juiste prijs
Bij de verkoop van uw huis draait het om drie peilers: locatie, conditie en prijs. Die laatste is veruit het belangrijkst. Kopers vergeten de conditie en zelfs een matige locatie als de prijs gunstig is. Maar andersom geldt het ook: kopers bannen uw woning onmiddellijk uit hun gedachten als hij te duur is. De juiste prijs voor uw woning kiezen is dan ook van groot belang. Baseer die daarom alleen op soortgelijke woningen in uw wijk die de afgelopen tijd zijn verkocht, niet op huizen die te koop worden aangeboden. Laat u hierbij adviseren door een makelaar.

2. Depersonaliseren
Doe alsof u gaat verhuizen en haal alle persoonlijke spullen weg. Weg met die fotolijsten op de kast en inspirerende spreuken aan de wand en leg kaarten en andere items uit het zicht. Gezellig is anders, maar eventuele kopers willen visualiseren dat het hun huis is dat ze bezichtigen. Dat wordt bemoeilijkt als er overal in huis persoonlijke spullen liggen.

Zorg ook dat er zo weinig mogelijk 'rommel' in huis is en ruim uw huis op. Doe drie kwart van de accessoires, boeken, kussens en kaarsen alvast in een verhuisdoos, laat geen kleding rondslingeren en berg ook hand- en theedoeken op. Belangrijk is dat uw huis leeg is, maar nog wel sfeer heeft.

5_manieren_om_uw_huis_eruit_te_laten_spr

3. Showen maar
Het merendeel van de potentiële kopers zoekt tegenwoordig online. Zet uw huis daarom op Funda.nl en op social media als Facebook en Twitter. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van dat u uw huis wilt verkopen, hoe groter de kans dat er een potentiële koper tussen zit. Zorg voor een pakkende tekst en plaats meerdere foto's. Uit onderzoek van de Amerikaanse website Trulia.com blijkt dat huizen die meer dan zes foto's hadden twee keer zo vaak werden bekeken door geïnteresseerden dan huizen met minder dan zes foto's.

Nog beter voor de verkoop is het maken van een video. Loop door uw woning met een camera en vertel terwijl u filmt waarom dit de beste koop is die ze kunnen doen. Vergeet ook niet te vermelden hoe leuk de omgeving is, wat uw favoriete koffiezaak in de buurt is en dat de bakker op de hoek de lekkere broodjes maakt. Door enthousiast over uw huis te vertellen, kunnen kopers visualiseren hoe hun leven in uw huis eruit kan zien.

5_manieren_om_uw_huis_eruit_te_laten_spr

4. Zorg voor een nette entree
Lak de voordeur, haal spinnenwebben weg, zet nieuwe bloemen in de voortuin of een plant in pot bij de voordeur en haal eventueel onkruid voor weg. De voorzijde van uw huis is het eerste wat een potentiële koper ziet en die eerste indruk kan maar beter tiptop zijn. Natuurlijk zorgt u ook dat een eventueel balkon of achtertuin netjes eruitziet.

5. Zoek een flexibele makelaar
Ja, echt ze bestaan nog steeds: makelaars die alleen tussen 10.00 en 16.00 uur een bezichtiging willen plannen. Een geïnteresseerde die 's ochtends vroeg, in de avonduren of in het weekend uw huis wilt bekijken, kan het vergeten. Niet handig, want wie weet is dit juist de persoon die een bod wilt doen. Ga dus voor een flexibele makelaar en check meteen de presentatie van de makelaar. Je wilt immers wel dat diegene een persoonlijk verhaal over uw huis vertelt en geen standaard babbeltje opratelt.

Patrick hoofd

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: patrick.de.kort@achmea.nl

Do 039 s en don 039 ts bij fotograferen huis

Verkopen

Do's en don'ts bij het fotograferen van uw huis

De eerste kennismaking die een geïnteresseerde met uw huis heeft, is vaak via foto's. Mooi beeld is dan ook ontzettend belangrijk, als marketingspecialist weet ik daar alles vanaf. Ik hoop dan ook dat mijn tips u zullen helpen uw woning snel te verkopen.

Do's

1. Ruim op
Klinkt logisch, maar er staan helaas nog zat huizen te koop die vol met euhm... troep staan. Natuurlijk kunt u hopen dat mensen door de troep heenkijken, maar er zijn er maar weinig die dat doen. Dus: ruim kleine spullen en speelgoed op, doe wasgoed en rondslingerende kleding in kasten, maak de boekenkast netjes en ruim een te veel aan accessoires op.

Do_039_s_en_don_039_ts_bij_fotograferen_

2. Creëer ruimte
Hoe groter, hoe beter. Veel zichtbaar woonoppervlak verkoopt dus creëer ruimte. Schuif de bank naar het raam als die midden in de woonkamer staat en haal die extra stoel uit het zicht. Heeft u veel spullen? Dan kan de woning er rommelig uitzien. U kunt erover nadenken om spullen mogelijk ergens op te slaan tijdens het maken van de foto's.

3. Maak schoon
Hoewel eventuele kopers op de foto's echt niet elk stofje op tafel kunnen zien, is een schoon huis een pré. Dus: zorg voor blinkende ramen (zowel buiten als binnen), maak bedden op en maak ruimtes als het toilet, badkamer en keuken goed schoon.

Do_039_s_en_don_039_ts_bij_fotograferen_

4. Zorg voor overzicht
Hoe meer overzicht een foto toont, hoe beter geïnteresseerden zich een voorstelling kunnen maken van de woning. Zorg dus in elk geval voor overzichtsfoto's van de voorkant van uw woning, de woonkamer en uw tuin. En zorg er ook voor dat er geen obstakels zoals een auto op de oprit te zien zijn.

Don'ts

1. Fotograferen met weinig licht
Als het buiten regent, grauw of donker is, krijgt uw woning op de foto een sombere sfeer. Bovendien zijn bepaalde ruimtes in huis mogelijk niet goed te zien en dat is niet bepaald aantrekkelijk. Zorg daarom dat u foto's maakt op een lichte, onbewolkte dag en doe gordijnen, rolluiken, luxaflex en tussen- en tuindeuren open.
Foto: ivanchuang.apfdemo.com

download.php?cs=cdb83&id_token=pokhun719

2. Weinig afwisseling
Niemand wil tien keer dezelfde foto zien, maar dan net even anders. Zorg voor afwisselende foto's die de belangrijkste ruimtes in huis laten zien. Publiceer beeld van de woonkamer (vanuit minimaal twee hoeken), keuken, badkamer, slaapkamer(s), het toilet, de tuin en/of het balkon, en vergeet ook het aanzicht (de voorzijde) van het huis niet.

3. Huisdier in beeld
Schattig hoor, een kat of hond, maar niet iedereen is fan van huisdieren. Zorg daarom dat eventuele kattenbakken, hondenspeeltjes, vissenkommen of vogelkooien niet op de foto staan.Do_039_s_en_don_039_ts_bij_fotograferen_

4. Foto's maken zonder flitser
Licht in huis is belangrijk, maar nog kan een woning soms donker lijken op foto's. Zorg dan voor een camera met flits en creëer eventueel sfeerlicht door een lamp aan te doen. Het verschil is enorm.

Patrick hoofd

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: patrick.de.kort@achmea.nl

header_energielabel.jpg

Verkopen

Alles wat u moet weten over het energielabel

Begin dit jaar ontving ik een brief van de Rijksoverheid met mijn voorlopige energielabel. En met mij zo'n 5,5 miljoen huiseigenaren. Maar wat houdt dit label eigenlijk in en waarom is het zo belangrijk? Weet dat een zuiniger huis beter verkoopt.

Iedereen die een koophuis in zijn of haar bezit heeft, kreeg in januari of februari een voorlopig energielabel toegestuurd via de post. Dit label is onder meer gebaseerd op bouwjaar, woonoppervlak en woontype. Nu kunt u misschien denken: leuk zo'n etiket, maar waar is het eigenlijk goed voor? Doel van het uitgeven van het energielabel is om huiseigenaren te stimuleren om na te denken over wat de mogelijkheden zijn voor comfortabel én energiezuinig wonen.

1. Voordelen
Door het energielabel is in één keer duidelijk of uw woning zuinig is of niet. Het label geeft met klassen aan (A, zeer zuinig tot G, zeer onzuinig) hoe energiezuinig uw woning is in vergelijking met soortgelijke woningen. En een zuinig huis heeft natuurlijk een aantal voordelen: een lagere energierekening, meer wooncomfort, waardestijging van uw woning en minder CO2-uitstoot. En dat draagt weer bij aan een beter milieu.

2. Definitief maken of niet?
Wie een woning in de verkoop zet, moet het voorlopige energielabel eerst definitief maken. Het voorlopige label bedraagt namelijk slechts een schatting. In de loop van de jaren kunt u immers al het een en ander hebben gedaan om uw woning energiezuiniger te maken. Het definitief maken van het label kost maximaal een paar tientjes. Kiest u ervoor dit niet te doen dan riskeert u een boete van maximaal € 405. Het energielabel blijft tien jaar geldig.

3. Aanvragen?
Een definitief energielabel aanvragen, kan heel gemakkelijk in zes stappen via de site energielabelvoorwoningen.nl. Hier moet u inloggen met uw DigiD (1) waarna u de gegevens van uw woning controleert (2). Vervolgens voegt u digitaal bewijs toe, foto's, facturen van energiebesparende maatregelen (3) en selecteert u een erkend deskundige die uw woondossier controleert (4). Na het versturen van de gegevens (5) ontvangt u het energielabel per e-mail (6).

4. Verkeerd label?
Bent u het niet eens met het definitieve energielabel? Dan kunt u de deskundige die uw label heeft gecontroleerd hierop aanspreken. Als u er niet uitkomt, kunt u een klacht indienen bij de Geschillencommissie Energielabel. De uitspraak van de commissie is bindend.4x uw woning zuiniger maken

Heeft u een energielabel waaruit blijkt dat uw huis niet zuinig is? Denk dan eens na over de volgende maatregelen om het huis van rood naar groen te laten gaan;

• goede vloer-, dak- en muurisolatie
• dubbel glas
• energiezuinige verwarming
• zonnepanelen

Meer tips om uw woning energiezuinig te maken? Kijk op verbeteruwhuis.nl

Bronnen: rijksoverheid.nl, energielabelvoorwoningen.nlVraag: Als je geen brief hebt ontvangen?
Het kan helaas gebeuren dat u geen brief heeft ontvangen, terwijl uw regio wel al een brief heeft ontvangen. Dit kan tal van redenen hebben. Het is helaas niet mogelijk om alsnog een brief te ontvangen. U kunt uw voorlopige label vinden opwww.zoekuwenergielabel.nl of in de applicatie www.energielabelvoorwoningen.nl. In deze applicatie kunt u ook uw definitieve label aanvragen als u uw woning gaat verkopen of verhuren.

Patrick hoofd

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: patrick.de.kort@achmea.nl

MARJANNA_header_checklist_snel_klaar_voor_bezichtiging.jpg

Verkopen

Checklist: in no time klaar voor een bezichtiging

De makelaar belt: een stel wil jullie woning dolgraag bekijken. Er is alleen één probleem. Er is haast bij geboden, ze willen het huis zo snel mogelijk bezichtigen. En dat betekent vandaag nog. Met deze checklist maakt u uw huis klaar voor een bezichtiging.

Bron: Suburble.com

Bezichtigingen worden op elk moment van de dag ingepland en kunnen u soms verrassen. Maar u heeft maar één kans om een goede eerste indruk achter te laten, want wie weet is dit juist het stel dat een bod wil doen. Geen paniek. Met deze checklist is uw woning binnen no time klaar voor een bezichtiging. Dus hop, aan de slag. Er is een huis om schoon te maken!

Als u 15 minuten de tijd heeft:

 • Allereerst: stop met stressen! U schiet er niets mee op en bovendien zorgt het ervoor dat u minder effectief bent. Zet ramen open voor frisse lucht en begin met het opmaken van de bedden.
 • Pak een wasmand en gooi alle rommel erin die u ziet. Stop de wasmand in de auto, zodat deze uit het zicht is.
 • Pak een doos, doe alle toiletartikelen en make-upspullen erin en leg deze eveneens in de auto.
 • Leeg alle prullenbakken in huis; niemand wil een woning kopen waarin een vreemde geur hangt.
 • Hang nieuwe handdoeken op in de badkamer en leg mooie kussens neer op bed en op de bank.
 • Doe alle toiletbrillen naar beneden.
 • Haal een vochtige vaatdoek over de tafels en het aanrecht.
 • Doe de lichten uit en spray een subtiel parfum in het rond.

Als u 1 uur de tijd heeft:

 • Doe alles van de 15-minuten lijst.
 • Stofzuig alle kamers.
 • Controleer de vloer op vlekken en haal ze weg met een vochtige vaatdoek.
 • Maak de spiegels in huis schoon met een reiniger en lap de ramen.
 • Schrob het toilet.
 • Maak het keukenblad zo goed als leeg: doe de vaat in de vaatwasser, afwasmiddel en zeep onder de gootsteen en ruim etenswaren, kruiden en wijn op in een kast.
 • Haal een vochtige vaatdoek over de keukenkastjes.
 • Zorg dat er geen was of losse kleding meer in huis ligt, maar berg alles op in lades.
 • Veeg de voorkant van het huis, schud de deurmat uit.
 • Zet een mooie bos bloemen op tafel.
Patrick hoofd

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: patrick.de.kort@achmea.nl

4 manieren om uw verkoop kansen te vergroten

Verkopen

​4 manieren om uw verkoopkansen te vergroten

Er is veel concurrentie op de huizenmarkt. Hoe kunt u uw woning goed aanbieden? Mijn eerste appartement verkocht ik ooit binnen een week. Ik help u net zo'n snelle verkooptijd binnen handbereik te krijgen met vier handige tips.

1. Bepaal een goede prijs
Prijs, locatie en conditie bepalen gezamenlijk de aantrekkingskracht van een woning. Maar de prijs is veruit het belangrijkst. Hiermee bepaalt u uw verkooptactiek. Een lage prijs zorgt misschien voor meer bezichtigingen en meer biedingen, maar mensen zijn altijd geneigd om onder de vraagprijs te bieden. Daarnaast werken veel verkoopsites met zoekopdrachten: in welke prijsklasse wilt u dat uw huis naar voren komt? Bespreek uw tactiek met uw makelaar.

2. Ga in zee met de juiste makelaar
Een goede makelaar voegt zich naar uw wensen en kent de doelgroep die interesse toont in uw woning. Daarnaast is het verstandig om een makelaar te kiezen die bij uw verkooptactiek past. Kiest u voor een lage prijs? Een makelaar die een beetje kan babbelen maakt van alle bezichtigingen een feestje. Heeft u een klushuis? Zoek dan een makelaar die verstand heeft van verbouwen en relaties heeft bij de gemeente voor bijvoorbeeld vergunningen.

3. Verdiep u in de doelgroep
Is uw woning geschikt voor starters of een gezin met kinderen? Bespreek met uw makelaar op welke woonbehoeften u het beste in kunt spelen. Bepaal vooraf wie uw doelgroep is, zodat u hier qua styling en het omschrijven van de woning rekening mee kunt houden. Zo voorkomt u dat een verkeerde doelgroep uw huis komt bekijken of mogelijk niet kan financieren.

4. Vraag een energielabel aan
Bij verkoop moet u een energielabel overhandigen. Anders riskeert u een boete die kan oplopen tot € 405. Officieel hoeft u het label pas bij het officiële verkoopmoment te overhandigen, maar de kans is groot dat mensen er bij de bezichtiging al naar informeren. Vraag daarom bij het te koop zetten van uw woning al een energielabel aan. Direct aanvragen kan via energielabelvoorwoningen.nl.

Patrick hoofd

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: patrick.de.kort@achmea.nl

Header_verkooptips.jpg

Verkopen

10x de ultieme verkooptips

Wilt u uw woning verkopen? Spullen tijdelijk opslaan zou ik iedereen willen aanraden, want reken maar dat aspirant-kopers van ruimte houden! Om klanten de mogelijkheid te bieden spullen netjes op te slaan, bieden we u korting op de opslag. Doe hier uw voordeel mee en lees deze handige verkooptips.

1. Ga op zoek naar verbeterpunten
Natuurlijk vindt u uw woning perfect zoals die is, maar kijk eens goed om u heen. Wat ziet u echt? Een loszittende plint, vlekken op de muur, loszittende draden? Elk huis kent zijn verbeterpunten. Los ze op voor u uw woning in de verkoop zet.

2. Opruimen
Een inkoppertje maar daarom niet minder belangrijk. Een schone, opgeruimde woning is een must. Van stofzuigen tot ramen lappen en van badkamer, toilet tot keuken. Alles moet er pico bello uitzien. Haal daarnaast zo veel mogelijk persoonlijke accessoires weg (van foto's tot toiletspullen in de badkamer), vergeet de was niet op te ruimen en leeg eventuele prullenbakken.

3. Creëer ruimte
Ruimte is een van de belangrijkste verkooppunten van een woning. Zorg daarom dat de hal zo goed als leeg is; haal jassen en tassen van de kapstok en sla eventuele grote meubels tijdelijk op. Extra tip: Woonfonds sloot een megadeal met verhuisbedrijf Mondial Movers. U kunt via ons met korting opslag huren in hun Self Storage Inboedelhotel. Als u hier meer dan vier weken opslag huurt, zijn de eerste vier weken gratis!
Foto: asgoneaudesign.com

download.php?cs=673e9&id_token=qzjyeo746

4. Verf de muren wit
Veel kleur in de woning? Dan kunt u overwegen om de muren voordat u de woning in de verkoop zet in een neutrale kleur te verven. Onderzoek heeft uitgewezen dat kopers eerder geïnteresseerd zijn in woningen waarbij de muren wit zijn of een neutrale tint hebben.

5. Wees eerlijk
Heeft u recent een lekkage gehad? Doet de vaatwasser het niet meer? Of zijn de kozijnen aan vervanging toe? Vertel tijdens een bezichtiging eerlijk wat er aan de hand is als hier naar wordt vraagt. Door mankementen niet te verbergen, voorkomt u problemen achteraf.

6. Licht in huis
Gordijnen opzij, rolluiken omhoog en zet eventuele tussendeuren en ramen open. Licht in huis is voor veel mensen van groot belang. Niet gek, want het maakt uw woning vriendelijker. Bovendien lijkt uw woning groter als mensen kunnen doorkijken van ruimte naar ruimte, en naar een eventuele tuin.
Foto: entrancemakleri.se

download.php?cs=ad177&id_token=nflpzj746

7. Sluit geen ruimtes af
Misschien bent u niet zo trots op een bepaalde kamer of wilt u niet dat geïnteresseerden tijdens de bezichtiging gaan rondneuzen, maar het afsluiten van ruimtes is een echte afrader. Zorg dat kijkers overal bij kunnen. U heeft immers niets te verbergen, toch?

8. Verwarm uw woning
Als het koud is in huis, kunnen kijkers vaak maar aan één ding denken: hoe komen we hier zo snel mogelijk weg? Zonde, want u wilt natuurlijk dat geïnteresseerden de woning op hun gemak bekijken en niet in een sneltreinvaart door het huis denderen. Verwarm uw woning daarom op tijd, en zeker in de avonduren.

9. Knap de voortuin op
Het is het eerste wat geïnteresseerde kopers zien: de voortuin. Veeg de stoep aan, verwijder onkruid en zet een paar kleurrijke bloemen (in pot) neer. Vergeet niet om ook even een doekje over de voordeur te halen en eventueel spinnenrag te verwijderen. Voor de achtertuin geldt hetzelfde: zorg dat deze er ook netjes uitziet.

10x_de_ultieme_verkooptips_TUIN.jpg

10. Verlaat de woning tijdens een bezichtiging
Het is verstandig om niet tijdens de bezichtiging in huis te zijn. Misschien klikt het niet met de geïnteresseerden en loopt u hierdoor een mogelijke verkoop mis. Toch aanwezig zijn? Bemoei u dan niet met de rondleiding, maar laat de makelaar het woord doen en geef alleen antwoord als er iets aan u wordt gevraagd.


Meer verkooptips, bijvoorbeeld op juridisch gebied, vindt u op Vereniging Eigen Huis

Patrick hoofd

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: patrick.de.kort@achmea.nl

huis verkopen in 6 stappen

Verkopen

Uw huis verkopen in 6 stappen

Gaat u uw huis verkopen? Dan begint de spannende zoektocht naar een nieuwe eigenaar. Met deze zes stappen help ik u graag op weg wat u kunt verwachten.

1. Zelf doen of uitbesteden?
De eerste stap is bepalen wie uw huis gaat verkopen. Gaat u dat zelf doen of schakelt u daarbij de hulp van een makelaar in? Als u met een makelaar in zee gaat, kan dat u veel uitzoekwerk en tijd schelen. Aan de andere kant: als u de tijd heeft kunt u door zelf uw huis te verkopen een hoop geld besparen.

Benieuwd wat het beste bij uw situatie past? Lees dan het artikel Makelaar: wel of niet doen? uit ons magazine Extra. Hierin vertellen onze klanten over hun keuze en ervaring.

2. Verdiep u in het financiële plaatje
Het is slim om van te voren goed inzicht te hebben in uw financiële situatie. Heeft u restschuld als u nu gaat verkopen? Of kunt u dit aflossen? Wanneer u alle informatie op een rij heeft, kunt u het beste advies krijgen. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Wij helpen u graag. Klik hier om een afspraak te maken.

3. De vraagprijs bepalen
Bij de verkoop draait het om drie pijlers: prijs, locatie en conditie. De vraagprijs is veruit het belangrijkst: die bepaalt uw verkooptactiek. Het is belangrijk om een goede vraagprijs voor uw woning te bepalen. Gemiddeld ligt de vraagprijs zo'n 8% hoger dan de daadwerkelijke verkoopprijs. Benieuwd naar de waarde van de huizen bij u in de buurt? Vraag deze dan op bij het kadaster.

4. Een energielabel regelen
Alle woningen hebben een indicatief energielabel. Het geeft aan hoe zuinig uw huis is op gebied van gas, elektriciteit en warmte. Voor het moment van verkoop is het verplicht om uw label definitief te maken. Dit doet u via energielabelvoorwoningen.nl.

5. Uw woning verkoop-klaar maken
Voer de noodzakelijke reparaties uit en zorg dat uw woning goed schoon is. Richt alle kamers in uw woning passend in. Een lege kamer presenteert u het best als logeerkamer of fitnessruimte, zodat bezoekers direct het nut van de ruimte zien.

Tip: Uit onderzoek blijkt dat kopers eerder geïnteresseerd zijn in woningen als de muren wit zijn of een neutrale tint hebben.

6. De daadwerkelijke verkoop
U bent in onderhandeling zodra iemand een bod uitbrengt. Heeft u met de koper overeenstemming bereikt? Gefeliciteerd, maar let op: de koper heeft nog wel drie dagen bedenktijd…

Tip: Vraag gratis onze gids 'Verkopen doet u zo' aan. Hierin geven wij nog meer praktische tips om u huis in de markt te zetten, verkoopklaar te maken en te koop aan te bieden.


Patrick hoofd

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: patrick.de.kort@achmea.nl