Wilt u uw hypotheek oversluiten?

Toen u uw hypotheek afsloot, was u heel tevreden. U heeft samen met uw adviseur de beste keuze gemaakt. Maar nu denkt u er anders over. Misschien is er een nieuwe hypotheekvorm die op dit moment beter bij u past. Of de rente is nu een stuk lager. Dan kunt u overstappen naar een andere bank. Dat noemen we oversluiten. Maar dit is niet altijd voordeliger.

Waar moet u rekening mee houden?

  • Lost u uw hypotheek eerder af? Dan betaalt u vaak een vergoeding aan ons en extra kosten. Vraag het goed na voordat u uw hypotheek oversluit.
  • U moet vaak een nieuw taxatierapport laten zien. Dat kost geld.
  • Sluit u een nieuwe hypotheek af? Dan betaalt u meestal kosten.
  • Sluit u uw hypotheek over? Dan moet u bij de notaris een nieuwe hypotheekakte laten inschrijven. Ook dat kost geld.
  • Is er een kapitaaloverdracht nodig? U draagt dan een verzekerings-, bank- of beleggingsproduct over van de ene naar de andere verzekeraar, bank of beleggingsinstelling. Vraag deze overdracht op tijd aan. Vaak duurt het een aantal weken voordat de aanvraag is verwerkt.
  • Waarschijnlijk wil de nieuwe bank dat u uw verzekeringen aanpast. Dit kan ook extra geld kosten. Ook kan het gevolgen hebben voor de belasting. Vraag uw adviseur om advies.

Overleg goed met een adviseur
Ga naar uw adviseur voor persoonlijk advies en mogelijkheden. Een adviseur kijkt goed naar uw situatie. Hij kan u meer vertellen over wat oversluiten voor u betekent. En hij vraagt een offerte voor u aan.