Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  ORV 2

  Wat is een leeftijdsafhankelijke premie?

  Bij een overlijdensrisicoverzekering met een leeftijdsafhankelijke premie betaalt u een premie die hoort bij de risico die u op dat moment loopt. 

  De premie voor een overlijdensrisicoverzekering hangt onder meer af van uw leeftijd, looptijd en de uitkeringsvorm die u kiest. Er zijn dan verschillende manieren waarop uw premie kan zijn opgebouwd. De meest voorkomende vorm is een gelijkblijvende premie. De andere vorm is een leeftijdsafhankelijke vorm, zoals die van Woonfonds. Maar wat is nu het verschil? Dit leggen wij graag even aan u uit. 

  Variabele premie bij Woonfonds

  Bij een leeftijdsafhankelijke premie is de premie variabel. Dat wil zeggen dat de premie elke maand is afgestemd op het risico die u dan loopt. De premie is dus afhankelijk van uw leeftijd op dat moment. Aan de begin van de verzekering bent u jonger, daarom betaalt u minder. Naarmate u ouder wordt, neemt het risico toe op overlijden, en dan wordt de verzekeringspremie hoger. Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering is dat niet het geval. Daar blijft de premie over de gehele looptijd gelijk. U weet bij Woonfonds ook vooraf wat u premie iedere maand is. U krijgt vooraf een overzicht van alle maandelijkse premie. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. 

  Geen premiereserve bij Woonfonds

  Bij een overlijdensrisicoverzekering met een gelijkblijvende premie wordt altijd een premiereserve opgebouwd. In het begin betaalt u te veel om het tekort op te vangen. Er wordt een premiereserve opgebouwd door de verzekeraar. In de laatste jaren van de looptijd is de premie die wordt betaald eigenlijk te laag voor het risico dat wordt gelopen. Het tekort wordt uit het reservepotje gehaald. Als u de polis gedurende de looptijd wil beëindigen, wordt er geen gebruik meer gemaakt van deze opgebouwde reserve en is er door de jaren heen feitelijk te veel premie betaald. Als u de verzekering stopt houden meer dan de helft van de verzekeraars die opgebouwde premie. Bij Woonfonds gebeurt dit niet.

  ORV 5

  Wat past bij u?

  Dit verschilt echt per situatie. Uit cijfers blijkt dat de overlijdensrisicoverzekering, met een gelijkblijvende premie nog steeds de meest gekozen variant is. Wie van te voren zeker weet dat de verzekering niet eerder stopt dan de afgesproken looptijd,  kan goedkoper uit zijn met een verzekering met een gelijkblijvende premie. De praktijk wijst echter uit dat in slechts in 30 procent van de gevallen de beoogde looptijd ook wordt volbracht. De meest voorkomende reden voor het beëindigen van de verzekering is dan ook een wijziging in de persoonlijke situatie. Hierdoor kan in veel gevallen een overlijdensrisicoverzekering met een leeftijdsafhankelijke premie voordeliger zijn. Uw adviseur kan u goed adviseren in welke verzekering het beste past bij uw situatie. 

  Zoek een adviseur

  Woonfonds werkt samen met geselecteerde onafhankelijke adviseurs. Vul hieronder uw postcode in.

  De adviseur werkt voor u. Zo weet u zeker dat u een voorstel krijgt dat het beste bij uw situatie past. Als dat Woonfonds is, dan zijn wij daar heel blij mee natuurlijk.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.