Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten

  U of uw partner overlijdt

  Als u of uw partner overlijdt, is er veel te regelen. En u of uw familie moeten het verlies ook nog eens verwerken. Wij begrijpen dat er veel op u af komt. Daarom helpen we u zo veel mogelijk.

  ​U of uw partner overlijdt

  Wat moet er gebeuren?

  U moet er niet aan denken: u of uw partner overlijdt. Dat betekent dat uw nabestaanden of u veel dingen moeten regelen. En daarnaast moet iedereen het verlies verwerken. Wij begrijpen dat er veel op u af komt. Daarom helpen we u zo veel mogelijk.

  Let op:
  Lees alle stappen goed door. Zo weet u waar u moet denken.

  • Dan kunnen wij de zaken voor u gaan regelen. U geeft een overlijden door:

   Via Mijn Leninginzicht
   Vul op uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht bij 'Meer acties' het formulier in. Heeft u geen accountgegevens (meer) voor Mijn Leninginzicht? U vraagt uw inloggegevens eenvoudig aan via woonfonds.mijnleninginzicht.nl

   Telefonisch contact
   U kunt een overlijden doorgeven tijdens kantooruren aan onze Klantenservice op telefoonnummer 013 461 20 10 of via de website met het online contactformulier op de klantenservicepagina.

  • Bij een overlijden verandert de hypotheek. Uw adviseur helpt u hier graag bij. Samen met uw adviseur maakt u de aanvraag om de hypotheek te veranderen compleet. Daarna stuurt de adviseur de aanvraag naar ons op. U regelt dit ook via uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht.


   Heeft u nog geen adviseur?
   Vind hier een adviseur bij u in de buurt .

  • We begrijpen dat het veel werk is om alle informatie bij elkaar te zoeken. Maar het is echt nodig om u goed te helpen. En om uw hypotheek te veranderen. In Mijn Leninginzicht leest u welke documenten wij nodig hebben. Dit verschilt per situatie. Probeer alvast over onderstaande punten na te denken. 

   • Heeft u een overlijdensrisicoverzekering? En is de verzekerde overleden? Dan kan de ORV verzekering uitkeren. Hiermee kunt u een deel van de hypotheek aflossen.
   • Aan sommige hypotheken is al een levensverzekering gekoppeld. Bijvoorbeeld aan een spaarhypotheek. Overlijdt u of uw partner? Dan betaalt u een deel of de hele hypotheek met de uitkering van deze verzekering. Uw hypotheeklasten worden hierdoor lager.
   • Nabestaanden kunnen recht hebben op geld. U krijgt bijvoorbeeld een uitkering uit de Algemene nabestaanden wet (ANW). Of misschien had uw partner een nabestaandenpensioen.
   • We kijken of u de hypotheek kunt blijven betalen. Heeft u een baan? Blijft dat inkomen gelijk? Of wordt het lager, omdat u minder wilt gaan werken?
   • Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? En overlijdt uw partner? Dan kunt u soms een woonlastenfaciliteit krijgen (zie www.nhg.nl). Zodat u in uw woning kunt blijven. 

   Heeft u nog vragen?
   Bel ons gerust voor meer informatie. Dat kan op 013 461 20 10. Het is altijd aan te raden om vooraf uw persoonlijke situatie met uw adviseur te bespreken. Zorg dat u bovenstaande informatie meeneemt. 

  • Hebben wij alle informatie gekregen?
   Dan gaan we meteen voor u aan de slag om uw hypotheek aan te passen. Dat duurt ongeveer 4 weken. Via uw adviseur hoort u hoe we de hypotheek aanpassen. Regelt u alles zelf via Mijn Leninginzicht, dan ontvangt u een mail.

   We zetten de hypotheek op uw naam
   We halen de naam van uw overleden partner van de hypotheek. Alleen uw naam staat er dan op. U ontvangt een Uniform Hypotheekoverzicht. Daarop staan de nieuwe gegevens van uw hypotheek.

  Contact