Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  ORV 2

  Meer informatie over onze overlijdens­risico­verzekering

  Na het invullen van de gezondheidsverklaring bent u bij ons direct verzekerd met de voorlopige dekking. Dit kost u niets. Onderstaand ziet u meteen wat dan verzekerd is bij uw overlijdensrisicoverzekering. 

  Verzekerd

  • Als de verzekerde overlijdt voor de einddatum. Het verzekerde bedrag bepaalt u zelf. U kiest een verzekerd bedrag tussen € 10.000,- en € 2.000.000,-. U bepaalt ook zelf aan wie wij moeten uitkeren.
  • Ook als u een gevaarlijk beroep heeft of aan een gevaarlijke sport doet.
  • Als de verzekerde kort na de aanvraag overlijdt door een ongeval en de verzekering nog niet is ingegaan. Dat noemen we een voorlopige dekking.

  Niet verzekerd

  • Wij keren niet of minder uit als u niet eerlijk bent over uw gezondheid. Of als u rookt en premie betaalt voor een niet-roker.
  • Bij zelfdoding binnen 2 jaar na het afsluiten van de verzekering.
  • Na de einddatum van de verzekering. Wij keren dan niet meer uit.

  Gratis voorlopige dekking bij ongeval

  Soms is het nodig dat er al dekking is voordat de verzekering start. Bijvoorbeeld als de verzekerde nog niet medisch geaccepteerd is. Of omdat een hypotheek al snel start. Bij de Woonfonds overlijdensrisicoverzekering krijgt u daarom 3 maanden gratis een voorlopige dekking. De uitkering uit de voorlopige dekking is nooit meer dan € 300.000,-.

  Woonfonds ORV 2

  Benieuwd welk bedrag u het beste kan verzekeren?

  U kunt zelf kiezen welk bedrag uw nabestaanden nodig hebben als u er niet meer bent. Wij hebben een online tool ontwikkelt die dit voor u berekent. Deze tool geeft in een paar stappen antwoord op de vraag of u iets moet regelen voor uw nabestaanden. En wat de premie is als u een verzekering wilt afsluiten. 

  Op 1 polis 2 verschillende uitkeringsvormen

  Uniek, bij Woonfonds kunnen verschillende uitkeringsvormen worden gekozen. U kunt op 1 polis een deel dalend en een deel gelijkblijvend verzekeren. Wat zijn de verschillen? Het verschil in de verzekeringsvormen zit in de hoogte van uitkering tijdens de looptijd. 

  ORV 5

  Looptijd van uw verzekering

  De overlijdensrisicoverzekering sluit u af voor een bepaalde tijd. Dat noemen we de looptijd van uw overlijdensrisicoverzekering. Deze looptijd bepaalt u zelf als u de verzekering afsluit. Hoe lang dit is, hangt af van het doel dat u heeft met de verzekering. Uw adviseur kan uw hierin adviseren.

  De maximale looptijd van uw verzekering hangt af van uw leeftijd. Waarbij geldt:

  • De verzekerde is minimaal 15 jaar oud.
  • De persoon die de verzekering afsluit (verzekeringnemer) is minimaal 18 jaar oud.
  • De verzekering moet ingaan vóór de 68e verjaardag van de verzekerde.
  • De verzekering stopt uiterlijk als de verzekerde 75 jaar wordt.

  Let op: bij uw aanvraag vult de verzekerde medische gegeven in. Wij beoordelen deze gegevens. Dat kost tijd. U kunt de verzekering daarom aanvragen totdat de persoon die u wilt verzekeren 67 jaar en 6 maanden is.

  Alle brochures en informatie op een rij

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.