Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  bgtest

  loondienst hypotheek

  ondernemer en het optimale woongenot

  U bent ondernemer en heeft uw droomhuis gevonden. Nu wilt u deze natuurlijk najagen. Woonfonds biedt hier de mogelijkheden voor u als ondernemer om uw optimale woongenot te realiseren. Ook als u kort zelfstandig bent, ook zijn er mogelijkheden voor groeiende zelfstandigen. Lees hieronder wat Woonfonds aanbiedt om dit woongenot te realiseren, zodat u samen met uw hypotheek adviseur kan kijken wat de mogelijkheden zijn.

  vind jouw zzp / ondernemer hypotheekadviseur

  Vind een zzp adviseur bij jou in de buurt Woonfonds werkt samen met geselecteerde onafhankelijke adviseurs. Hier lees je waarom we deze adviseurs laten zien aan jou.

  proces & documenten

  Woonfonds werkt samen met advieskantoren die specialist zijn in ondernemers hypotheken. Hierdoor kunnen we een eenvoudig proces bieden waardoor je snel zekerheid hebt over de mogelijkheden voor je.

  1

  naar de adviseur / benodigde documenten

  Voordat je een huis koopt, wil je natuurlijk snel weten wat je kunt lenen. Onze maximale bereken tool geeft hier een eerste beeld van. Woonfonds gelooft erin dat iedere geval anders is en elke hypotheek maatwerk is, daarnaast vergt een hypotheek voor een zelfstandige specialisme. Daarom hebben we een adviseurzoeker ontwikkeld waarmee we je in contact brengen met specialisten op het gebied van hypotheken voor zelfstandigen en ondernemers.

  Een hypotheek adviseur berekent de mogelijkheden bepaalt je toetsinkomen en geeft je informatie over wat je kunt exact kunt lenen.

  Oriënterend gesprek
  Voor het oriënterend gesprek heeft de adviseur gegevens van je nodig zoals:

  • Kopie legitimatiebewijs
  • Uittreksel van de Kamer van Koophandel (jonger dan 3 maanden)
  • Jaarrekeningen meest recent beschikbare boekjaren
  • Aangifte inkomstenbelasting en belastingaanslag (IB) van de meest recente beschikbare jaren

  In onze handige checklist vind je het totale overzicht wat nodig zal zijn voor een hypotheekaanvraag. 

  2

  de adviseur vraagt een Voorstel (offerte) aan

  Na je oriënterend gesprek ga je op huizenjacht. Je tekent samen met de verkoper een koopcontract. Tijd om je hypotheek definitief te maken en een afspraak voor een hypotheekadvies. Voor het adviesgesprek onderteken je de adviesovereenkomst. Hierin staat wat de adviseur voor je doet, wat het kost en waarin de concrete afspraken rondom het adviestraject zijn vastgelegd.

  Je financiële situatie
  Je adviseur bespreekt je financiële situatie, nu en in de toekomst. Na het gesprek ontvang je een persoonlijk financieel adviesrapport. Als je hiermee akkoord bent, vraagt je adviseur een Voorstel aan bij Woonfonds.

  Aanvullende stukken
  Woonfonds zorgt ervoor dat het Voorstel binnen een paar werkdagen weer bij je adviseur is. Hiervoor kan het zijn dat we aanvullende stukken opvragen. Je ontvangt het voorstel altijd op basis van de gegevens die je hebt aangeleverd. Je bespreekt het Voorstel met je adviseur. 

  Past het voorstel bij je situatie en wensen?
  Ga je akkoord? Na de toelichting van je adviseur teken je het. Je adviseur stuurt het getekende voorstel naar Woonfonds.

  3

  definitief aanbod

  We controleren alle gegevens en documenten die eerder al zijn aangeleverd door je adviseur. Hier wordt ook naar je onderneming gekeken. Als je een negatief eigen vermogen hebt of een extreme groei, dan willen wij hier goed naar kijken. Dan kan de beoordeling een paar dagen langer duren. Zodat we zeker zijn dat de hypotheek betaalbaar is en blijft.

  Als alles in orde is, ontvang je een definitief aanbod, zodat je weet of de financiering van je nieuwe huis akkoord is. Je hebt dan nog 21 dagen bedenktijd voor het tekenen van dit definitief aanbod.

  4

  naar de notaris

  Als je hypotheekaanvraag is goedgekeurd, nemen we contact op met de notaris. We geven aan wat er geregeld moet worden voor het passeren van de hypotheekakte. 

  De notaris stelt de hypotheekakte en de definitieve rekening op. Hierin staat welke kosten betaald moeten worden of ontvangen. De definitieve afrekening ontvang je net voor de passeerdatum.

  5

  huis gekocht

  Gefeliciteerd met uw huis.

  Kan berekening niet uitvoeren omdat de juiste rentes niet gevonden kunnen worden. Neem contact op met Woonfonds.

  Maximaal leenbedrag

  Vul uw gegevens in voor een berekening

  -,-

  veelgestelde vragen

  Inkomen

  Mijn eigen vermogen is negatief. Kom ik dan nog wel in aanmerking voor een hypotheek?

  Een negatief eigen vermogen hoeft geen probleem te zijn. Dit betekent niet direct een afwijzing. Is je negatief eigen vermogen goed uit te leggen? Dan zijn er toch mogelijkheden. 

  Wanneer mag loon uit eerder loondienstverband worden meegenomen?

  Het inkomen uit een eerder loondienstverband mag worden meegenomen, als u werkzaam was in een gelijke branche en in een vergelijkbare functie. Als u kort-zelfstandig bent, kunt u hierdoor misschien wel meer lenen.

  Waaraan moet een prognose van mijn inkomen aan voldoen?

  We vragen een prognose op als je minder dan 3 jaren zelfstandig bent. Het inkomen van de prognose is ten minste gelijk aan het inkomen van het laatste boekjaar. 

  Voorwaarden

  Ik ben nog maar 14 maanden werkzaam als zelfstandige. Kan ik dan wel een hypotheek bij Woonfonds sluiten?

  Ook als je korter dan 3 jaar zelfstandig bent, zijn er mogelijkheden bij Woonfonds. We kijken dan bijvoorbeeld naar het laatste jaar en prognose.

  Kan een ondernemer uit elke branche een hypotheek sluiten bij Woonfonds

  Sommige branches zijn helaas niet goed controleerbaar. Vraag je adviseur naar de mogelijkheden voor de branche waarin jij werkzaam bent.

  Welke ondernemers kunnen een hypotheek aanvragen bij Woonfonds?

  Zzp’ers, zelfstandig ondernemers, freelancers, startende ondernemers en directeur-grootaandeelhouders (DGA).

  Ik en mijn partner zijn beide zzp’er. Kunnen we een hypotheek aanvragen?

  Eén van de belangrijkste factoren voor de maximale hoogte van de hypotheek is het gecombineerde inkomen van u en uw partner. We berekenen op basis van beide inkomens hoeveel u samen aan woonlasten kunt dragen.

  Vanaf 2018 kunnen tweeverdieners meer lenen voor de aankoop van een woning dan voorheen. Het tweede inkomen telt voor 70% mee.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.