Bent u zich bewust van uw aflossingsvrije hypotheek?

29-06-2017
19paraplu

Ongeveer 1 miljoen woningbezitters hebben een aflossingsvrije lening. Vereniging Eigen Huis roept hen op om vooruit te denken over deze hypotheekvorm. Met de online Hypotheektest maakt Woonfonds haar klanten ook graag bewust van de situatie na afloop van deze hypotheekvorm. Want aan het einde van de looptijd moet deze hypotheek weer worden terugbetaald.

Met een aflossingsvrije lening lost u niet af
De naam zegt het al. Met een aflossingsvrije lening lost u uw schuld niet af tijdens de looptijd, maar ineens aan het einde van de looptijd.
In sommige gevallen kunt u de lening na die tijd verlengen, maar dan moeten de maandlasten wel bij het inkomen passen. Vaak heeft u dan te maken met lagere pensioeninkomsten.

De online Hypotheektest maakt u wijzer
Woonfonds nodigt haar klanten met een aflossingsvrije hypotheek uit voor een online Hypotheektest. Heeft u een hypotheek met deze aflosvorm? In het najaar ontvangt u een brief met inloggegevens om deel te nemen aan de test.

De test maakt u bewust van de risico's
En u ontvangt een testrapport en praktische tips, zodat u zo nodig nu actie kunt ondernemen. Bent u in staat uw aflossingsvrije lening op de einddatum af te lossen? Wat doet u als uw woning onder water staat? Deze vragen komen aan bod in de online Hypotheektest.

Uw adviseur kijkt graag met u naar de resultaten
Hij adviseert u over een passende oplossing voor nu én in de toekomst. Zoek hier uw adviseur.