Uw woning isoleren? De overheid helpt weer!

15-08-2019
Isoleren 800x500

Wilt u twee of meer grote isolatieprojecten in uw huis laten uitvoeren? Zoals het laten isoleren van een vloer of gevel en het plaatsen van hoogrendementsglas door een bouwbedrijf. Binnenkort kunt u als huiseigenaar weer aanspraak maken op een subsidie. Hiermee krijgt u ongeveer 20% van de kosten terug, met een maximum van 10.000 euro. 

Isolatiepotje weer aangevuld
De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) wordt per 2 september weer opengesteld. Het kabinet trekt 84 miljoen euro uit voor de regeling die huiseigenaren moet aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken stelt: 'Met goede isolatie heb je veel minder energie nodig. Dat scheelt in de energiekosten en het is een belangrijke stap richting een duurzaam gebouwde omgeving.'   

Aanvragen
Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier vindt u alle informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie. 

De regeling loopt tot en met december 2020 met als subsidieplafond 84 miljoen euro.