Check regelmatig uw ORV

23-11-2018
ORV 2

Heeft u een overlijdensrisicoverzekering (ORV)? Met een overlijdensrisicoverzekering ontvangen uw nabestaanden eenmalig een bedrag als u overlijdt. Het kan best een tijd geleden zijn dat u hem afsloot. Misschien bent u voordeliger uit, als u een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluit.

Past uw ORV nog bij u?
Tijdens de looptijd van uw ORV (overlijdensrisicoverzekering) kan uw persoonlijke situatie veranderen. Ga met uw adviseur na of de ORV die u afsloot, nog steeds bij u past. Kijk hierbij naar de vorm, de looptijd, het verzekerde bedrag en wie het bedrag ontvangt (de begunstiging).

ORV Premies daalden fors 
De afgelopen jaren verlaagden verzekeraars hun premies fors. Hier zou u van kunnen profiteren door uw huidige ORV te beëindigen en een nieuwe te sluiten. Maar let op: dit is niet in álle gevallen gunstig.

Nieuwe ORV? Waar moet u rekening mee houden?

  • De verzekeraar kijkt opnieuw naar uw gezondheid. U vult hiervoor een nieuwe gezondheidsverklaring in. 
  • De mate van gezondheid en leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie.
  • Soms is door de leeftijd het afsluiten van een nieuwe verzekering niet mogelijk. Dat ligt aan de voorwaarden van de verzekeraar. 
  • Bij een polis die verbonden is aan uw hypotheek (verpande polis), is goedkeuring van uw bank nodig. Als u de polis opnieuw verpandt, moet u daar misschien opnieuw kosten voor betalen.
  • Het laten checken van uw oude en het afsluiten van een nieuwe ORV kan advieskosten met zich meebrengen.
  • Zeg een oude verzekering nooit op voordat een nieuwe is gestart. Misschien is uw gezondheid verandert. En kunt u daardoor geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten.