Goed om te weten: bespaar op uw rente

21-11-2017
rente wijzigen

Is de marktwaarde van uw woning gestegen? Heeft u de laatste jaren veel afgelost? Dan kunt u in veel gevallen uw 'risico-opslag' bij Woonfonds verlagen. Met een lagere rente tot gevolg. 

Wat is een risico-opslag?
Bij een hypotheek zonder NHG wordt de risico-opslag bepaald door het verschil tussen de marktwaarde van de woning en de hoogte van de hypotheek. Woonfonds hanteert daarbij 5 risicoklassen: meer dan 101%, 100 tot 101%, 80 tot 100%, 60 tot 80% en minder dan 60%. Een gunstige verhouding tussen uw hypotheek en de waarde van uw woning kan leiden tot een lagere risico-opslag en dus een lagere hypotheekrente.

Uw risico-opslag kan misschien wel omlaag
Bijvoorbeeld doordat u (extra) heeft afgelost. Of doordat de waarde van uw huis is gestegen. Bij een spaarhypotheek lost u niet af, maar spaart u in een aparte verzekering buiten Woonfonds. De waarde uit deze verzekering heeft daarom geen invloed op uw risico-opslag bij Woonfonds.  

Hoe wijzig ik mijn risico-opslag?
In onderstaand filmpje legt Woonfonds-medewerker Wiljan uit hoe u uw risico-opslag zelf via de site wijzigt. Dat gebeurt namelijk niet automatisch. U regelt de wijziging via ons stappenplan. Hier leest u ook wat u nodig heeft om de wijziging te regelen.

Uw adviseur kan voor u uitrekenen of een lagere risico-opslag u voordeel oplevert. Uw adviseur helpt u graag. 

Let op: Bij een (bank)spaarhypotheek is het wijzigen van de risico-opslag niet altijd voordeliger voor u. Bij een spaarhypotheek heeft u ook te maken met een spaarpremie. U spaart namelijk in een apart potje. En over dit spaargeld krijgt u dezelfde rente als u betaalt voor uw hypotheek. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden.