Hoe lost ú af op uw aflossingsvrije hypotheek?

01-08-2016
18grafiek omlaag

Een derde van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek denkt deze op de einddatum niet te kunnen aflossen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Bij een aflossingsvrije hypotheek hoeft u niets af te lossen zolang de lening loopt. U betaalt alleen rente over het geleend bedrag. Heel fijn voor de lage maandelijkse lasten. Maar aan het einde van de looptijd moet u de hypotheek natuurlijk wel aflossen. Verstandig om hier op tijd bij stil te staan.

Zorgeloos naar uw toekomstige aflossing
Er zijn veel oplossingen om ervoor te zorgen dat u aan het einde van de looptijd niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Zorg voor een passende oplossing
Het kan verstandig zijn om uw hypotheekvorm aan te passen naar een vorm waarbij u aflost. Of om tussentijds (extra) af te lossen op uw hypotheek. Of af te lossen als er financiële ruimte ontstaat door rentemiddeling of een renteherziening.

Wilt u meer informatie over uw mogelijkheden bij Woonfonds?
Wij informeren u graag. Maak hier een telefonische afspraak met een medewerker van Woonfonds. Ook stelt u uw vragen via hypotheekzorgen@achmea.nl of telefonisch via 013-461 2050.

Vraag uw adviseur om advies
Wijzigingen kunnen impact hebben op uw financiële situatie. Vraag daarom uw adviseur om advies. Zoek hier een adviseur bij u in de buurt. Hij kijkt met u naar de oplossing die past bij uw huidige en toekomstige situatie. Zodat u onbezorgd kunt genieten van uw woning.