3 manieren om uw maandlasten te verlagen

19-07-2018
Maandlasten verlagen

Minder geld uitgeven per maand: wie wil dat nu niet? Als het om uw hypotheeklasten gaat, is dat misschien wel eenvoudiger te regelen dan u denkt. 

1. Extra aflossen of storten
Met een extra aflossing verlaagt u uw hypotheekschuld. En uw maandbedrag gaat natuurlijk ook direct omlaag. Bij Woonfonds mag u elk jaar 15% van uw oorspronkelijke lening boetevrij aflossen. Bij een hypotheek van onze Comfort Lijn is dat zelfs 20%. Houd wel voldoende buffer aan voor onvoorziene uitgaven. Aflossen kan onverstandig zijn als u een spaarhypotheek heeft. Dan is extra storten misschien een beter alternatief. 

2. Rente verlagen
Zit er een risico-opslag in uw rente? En is uw huis in waarde gestegen? Of heeft u al (extra) afgelost? Dan kan de risico-opslag misschien omlaag. Dat betekent een lagere rente en een lager maandbedrag. U vraagt deze lagere risicoklasse eenvoudig aan via onze website. Hiervoor heeft u een recent taxatierapport nodig of in sommige gevallen een WOZ-verklaring. 

3. Rente middelen 
Als uw rente nog een tijdje vaststaat, is rentemiddeling een optie om uw maandlasten te verlagen. U kunt dan overstappen op de actuele lagere rente. Daarmee gaat u maandelijks minder betalen. Maar u moet ook een vergoeding betalen voor de rente-inkomsten die Woonfonds mist doordat u eerder uw rentevast-periode afbreekt. Die vergoeding verwerken wij in de nieuwe rente.   

Uw adviseur helpt
Weet u niet zeker op welk leningdeel u het beste kunt aflossen? Of wilt u weten welke gevolgen het wijzigen van de rente heeft voor uw persoonlijke situatie? Uw adviseur kijkt graag met u naar een passende oplossing. Zoek hier uw adviseur.

U regelt veel zelf via Mijn Leninginzicht 
Bijvoorbeeld uw rente middelen, maar ook een extra aflossing via iDEAL.