Doe maar Duurzaam

12-04-2019
Isoleren 800x500

Duurzaam wonen: we weten allemaal dat het noodzakelijk is gezien het milieu. Zonnepanelen, isoleren, moderne '0-op-de-meter'-woningen: het gaat allemaal gepaard met behoorlijke investeringen die zich op de lange termijn terugverdienen. Het geld dat u hiervoor nodig heeft kunt u misschien wel lenen door een verhoging van de hypotheek of door een tweede hypotheek af te sluiten.

Verhoging van de hypotheek
Heeft u bij het afsluiten van uw hypotheek een hoger bedrag op de hypotheekakte laten noteren door de notaris dan daadwerkelijk geleend? Dan kunt u een extra lening ‘onderhands’ (zonder tussenkomst van een notaris en dus zonder kosten voor de notaris) regelen. 

Tweede hypotheek
Hierbij sluit u opnieuw een hypotheek af en moet u langs de notaris. Hiervoor betaalt u extra kosten. Een tweede hypotheek is in de meeste gevallen alleen aantrekkelijk als een verhoging niet lukt, bijvoorbeeld omdat de verhoogde inschrijving bij de notaris ontbreekt. 

Overwaarde is een must
Bij een verhoging van de hypotheek en een tweede hypotheek moet uw huis wel overwaarde hebben. De regel is dat u maximaal 100% van de woningwaarde mag lenen. Gebruikt u de hypotheek voor het energiezuiniger maken van het huis, dan mag u tot 106%  van de woningwaarde lenen.

Uw adviseur adviseert
Wilt u meer weten over uw persoonlijke mogelijkheden? Uw adviseur kijkt met u naar een passende oplossing. Zoek hier uw adviseur. Voor algemene informatie over mogelijkheden maakt u een telefonische afspraak met Woonfonds.