3 manieren om uw maandlasten te verlagen

13-12-2019
Maandlasten verlagen

Minder geld uitgeven per maand: wie wil dat nu niet? Als het om uw hypotheeklasten gaat, is dat misschien wel eenvoudiger te regelen dan u denkt. 

1. Extra aflossen of storten
Met een extra aflossing verlaagt u uw hypotheekschuld. En uw maandbedrag gaat natuurlijk ook direct omlaag. Bij Woonfonds mag u elk jaar 15% van uw oorspronkelijke lening boetevrij aflossen. Bij een hypotheek van onze Comfort Lijn is dat zelfs 20%. Houd wel voldoende buffer aan voor onvoorziene uitgaven. Aflossen kan onverstandig zijn als u een spaarhypotheek heeft. Dan is extra storten misschien een beter alternatief. 

2. Rente verlagen door uw risicoklasse te verlagen
Zit er een risico-opslag in uw rente? En is uw huis in waarde gestegen? Of heeft u al (extra) afgelost? Dan kan de risico-opslag misschien omlaag. Dat betekent een lagere rente en een lager maandbedrag. Bij een renteverlenging en een extra aflossing passen wij automatisch uw risicoklasse aan. Is de waarde van uw woning gestegen of wilt u tussentijds de risicoklasse aanpassen? Dan vraagt u deze lagere risicoklasse eenvoudig aan via onze website. Om de waarde van uw woning aan te tonen, heeft u een recent taxatierapport nodig of in sommige gevallen een WOZ-verklaring. Lees hier alles over het taxeren van de woning.

3. Rente verlagen door uw rente te middelen 
Als uw rente nog een tijdje vaststaat, is rentemiddeling een optie om uw maandlasten te verlagen. U kunt dan overstappen op de actuele lagere rente. Daarmee gaat u maandelijks minder betalen. Maar u moet ook een vergoeding betalen voor de rente-inkomsten die Woonfonds mist, doordat u eerder uw rentevast-periode afbreekt. Die vergoeding verwerken wij in de nieuwe rente. Per 1 juli 2019 brengt Woonfonds administratiekosten in rekening voor rente middelen.  

Uw adviseur helpt
Weet u niet zeker op welk leningdeel u het beste kunt aflossen? Of wilt u weten welke gevolgen het wijzigen van de rente heeft voor uw persoonlijke situatie? Uw adviseur kijkt graag met u naar een passende oplossing. Zoek hier uw adviseur.

U regelt veel zelf via  Mijn Leninginzicht 
Bijvoorbeeld uw rente middelen, maar ook een extra aflossing via iDEAL.