Grootste stijging huizenprijzen sinds 2002

26-05-2017
Verkopen website

De stijging van de huizenprijzen heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. In april waren huizen maar liefst 7,4% duurder dan een jaar eerder. De grootste prijsstijging jaar-op-jaar sinds maart 2002, zo maakten het CBS en het Kadaster bekend. Waar eindigt dit?

Elk jaar 10.000 euro bovenop prijs
De stijging van de huizenprijzen begon in juni 2013 toen het dieptepunt van de crisis op de woningmarkt werd bereikt. De prijzen liggen nu gemiddeld 16,7% hoger dan toen. Een huis waar je vier jaar geleden nog 200.000 euro voor betaalde, staat nu dus voor 33.400 euro meer te koop.

Bubbel?
Vanuit dat licht bezien zijn er nog geen alarmerende waarden bereikt. Zouden we volgend jaar opnieuw een prijsstijging van 7% doormaken dan wordt het een ander verhaal.

De stijging in huizenprijzen is een prettige gedachte voor verkopers. Voor kopers kan het lastiger zijn. Zolang de hypotheekrente laag staat, blijft een eigen woning betaalbaar.

Wilt u weten wat u kunt betalen voor een eigen woning? Neem dan contact op met uw adviseur. Hij rekent het graag voor u uit.

Bron: Wegwijs.nl