Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
   DSC2387

  Nieuw jaar, nieuwe regels

  Nieuw jaar, nieuwe regels

  Een nieuw jaar brengt veranderingen met zich mee. In 2018 veranderen veel regels rond het kopen van een huis. Wij zetten graag alles nog eens op een rij voor u!

  Tweeverdieners mogen meer lenen Bij het bepalen van de maximale hypotheek telt het laagste inkomen nu voor 60 procent mee. Volgend jaar gaat dat percentage omhoog naar 70 procent. Hierdoor kunt u meer lenen. Lees hier meer in ons nieuwsbericht over lenen voor tweeverdieners.

  Maximale lening voor nieuwe hypotheek gaat omlaag naar 100%
  In 2018 daalt de maximale lening van 101% naar 100% van de waarde van de woning. U heeft dus meer eigen geld nodig om bijvoorbeeld overdrachtsbelasting en financieringskosten te betalen.

  Maximumtarief hypotheekrenteaftrek daalt
  De hypotheekrenteaftrek wordt per 1 januari 2018 verder beperkt. In 2017 is het maximale tarief waartegen de rente aftrekbaar is 50%. In 2018 wordt dat 49,5%. Lees meer over de hypotheekrenteaftrek op de site van de Belastingdienst.

  De NHG-grens gaat omhoog
  In 2018 kunt u tot € 265.000,- lenen met NHG. In 2017 was de kostengrens € 245.000,-, als u gebruik wilde maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Koopt u een huis met energiebesparende voorzieningen? Dan mag u € 280.900,- lenen.

  Vervallen restschuldregeling
  Koopt u in 2018 een nieuw huis en financiert u de restschuld van uw oude huis? Let dan op, want de rente op uw restschuld kunt u dan niet meer aftrekken. Maakt u nu al gebruik van deze fiscale regeling, dan verandert er niets. Lees hier meer over deze maatregel in ons nieuwsbericht.

  VvE's moeten sparen
  Op 1 januari 2018 treedt een nieuwe wet in werking die VvE’s stimuleert een minimumbedrag te sparen in een reservefonds voor onderhoud aan bijvoorbeeld het dak of de lift. Zij moeten aan de hand van een meerjarenonderhoudsplan of elk jaar 0,5 % van de herbouwwaarde van het appartementencomplex opzij leggen.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.