verhuizen wf

Verhuizen

Schade tijdens verhuizen: wat zijn de risico’s?

Verhuizen is goed plannen. Dan kan er weinig misgaan. Nou ja, een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo is mijn lievelingsvaas tijdens mijn laatste verhuizing helaas gesneuveld. Wat mij op de volgende vraag bracht: is schade tijdens het verhuizen verzekerd? Dit moet u weten over de risico's en hoe u die kunt verkleinen.

1. De steekwagen zakt door zijn wielen
Het is ongetwijfeld ook uw verhuisvijand: de wasmachine. Hij is zwaar, komt van de hoogste verdieping en moet daar vaak ook weer terug heen. Tip: maak gebruik van verhuishulpmiddelen, zoals een steekwagentje. Een stuk makkelijker en mocht hij door zijn wielen zakken en de wasmachine daarbij beschadigen? Dan kunt u die bovendien verhalen bij uw verzekeraar.

2. Help, de verhuizer laat mijn televisie vallen
Schakelt u een verhuisbedrijf in? Dan is de gehele inboedel tot € 45.000 verzekerd. Makkelijk dus zo'n verhuisbedrijf, maar wel een stuk prijziger dan zelf de handen uit de mouwen steken. Schade aan elektronica valt vaak ook nog eens buiten de aansprakelijkheidsverzekeringverzekering. Hetzelfde geldt voor het afsterven van binnenplanten. Dus wilt u geen risico lopen? Verhuis dan in ieder geval zelf heel zorgvuldig uw laptop en vetplant.

3. Pech onderweg
Het is niet makkelijk om in een bus vol verhuisspullen te rijden, zeker niet met een lampenkap van crêpepapier in uw achteruitkijkspiegel. Probeer uw auto of bus daarom niet topzwaar te maken. Gelukkig wordt de schade aan de inboedel vergoed als er een aanrijding plaatsvindt. Wie schuldig is maakt dan niet uit.

4. En dan laat het touw los
Iedereen herkent het gehannes met een bankstel in het trapgat. De oplossing? Hijs grote spullen met een katrol omhoog. Mocht hierbij schade ontstaan, bijvoorbeeld doordat het touw of de ketting losschiet, dan is de schade aan uw inboedel verzekerd.

5. De gestolen verhuisdoos
Ineens is hij weg. Die verhuisdoos met het etiket 'kunst – woonkamer'. Als een verhuisdoos gestolen wordt, is het belangrijk dat u hier aangifte van doet bij de politie. Is de inhoud van de doos diefstalgevoelig? Dan wordt de schade niet vergoed. Zitten er waardevolle spullen in uw verhuisdoos? Dan kunt u dit dus beter niet letterlijk op de doos zetten, en deze niet onbeheerd achterlaten.

6. Voorkomen is beter dan…
Het allerbeste is natuurlijk om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Wikkel daarom breekbare spullen altijd in papier, verhuis elektronica apart, stel een sjouwplan op en maak verhuisdozen nooit te zwaar. En mocht er dan tóch schade ontstaan, onthoud dan dit: verhuizen is het oude achterlaten en iets nieuws beginnen. Zo staat er nu een mooie nieuwe vaas bij mij op de eettafel.

Marjanna.jpg

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: marjanna.dinkla@achmea.nl

Test verkopen of mee verhuizen

Verhuizen

Doe de test: verkopen of meeverhuizen?

Binnenkort verhuizen? Tijdens het inpakken komt u vast spullen tegen die u bijna nooit meer gebruikt. Zo heb ik mijn Tupperware-collectie al in geen eeuwen meer aangeraakt, heb ik geen idee of de oude radio nog werkt en ga ik die sportkleding nooit meer dragen. Maar wat doe ik ermee? Op Marktplaats of toch maar mee verhuizen? Ik deed deze test om me te helpen beslissen.

1. Heeft het product emotionele waarde?

Ja
Nee

2. Is het item nog in goede staat?

Ja
Nee

3. Heeft u het object al meer dan een jaar niet gebruikt?

Ja
Nee

4. Past het object in uw nieuwe woning?

Ja
Nee

5. Leg het product eens een week weg. En heeft u het gemist?

Ja
Nee

6. Maakt het object u blij?

Ja
Nee

7. Is het object jonger dan zeven jaar?

Ja
Nee

8. Kunt u het product nog steeds gebruiken in huis?

Ja
Nee

Meeste ja:
De spullen waar u over twijfelt zijn u nog te dierbaar. Mogelijk omdat u ze cadeau heeft gekregen of u er goede herinneringen aan heeft. Verkoop de spullen niet, maar stop ze in een aparte verhuisdoos. Label deze doos tijdens de verhuizing en zet er bijvoorbeeld op 'Spullen die ik vaker moet gebruiken'. Staat de verhuisdoos een jaar later nog steeds op zolder? Dan weet u dat het nu echt tijd is om ze weg te doen en te verkopen.

Meeste nee:
Eigenlijk weet u het antwoord op deze test natuurlijk al: als u spullen heeft die u nooit meer gebruikt, kunt u ze beter verkopen. Zo zorgt u voor minder sjouwwerk tijdens de verhuizing, levert het u een aardig zakcentje op en maakt u iemand anders blij met iets wat u niet meer gebruikt. Verkoop kleding, meubels of accessoires bijvoorbeeld via Marktplaats en zet boeken, cd's, dvd's en videogames te koop op Bol.com. U kunt uw spullen natuurlijk ook gratis wegdoen bijvoorbeeld via Gratis af te halen of breng ze naar de Kringloopwinkel of een goed doel.


Tip! In plaats van verkopen, kunt u uw spullen ook ruilen of delen. Van grasmaaier tot boek, via diverse ruilwebsites als Peerby, Huren van buren en Spullen delen kunt u spullen ruilen met mensen in uw buurt. Niet alleen handig, maar zo leert u ook meteen de buurt kennen.

Marjanna.jpg

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: marjanna.dinkla@achmea.nl

Zo houdt u vrienden happy tijdens verhuizen

Verhuizen

Zo houdt u vrienden happy tijdens het verhuizen

Inpakken, sjouwen en heen en weer rijden: verhuizen betekent hard werken. En dus vraagt u aan uw familie en vrienden of ze willen meehelpen. Ik voel me altijd opgelaten als anderen voor me aan het werk zijn en bedacht daarom waar u op kunt letten om iedereen tevreden te houden tijdens de verhuizing. Want eerlijk is eerlijk, verhuizen is meestal niet de leukste taak die er is.

1. Begin met koffie
Niemand (nou ja, bijna niemand) staat voor z'n lol om 08.00 uur in het weekend bij vrienden of familie op de stoep. Zorg voor een goed begin van de dag en voorkom chagrijnige gezichten door de verhuizers nog voordat jullie een stap verzetten te trakteren op een kop koffie en een lekkere koek.

2. Verdeel en heers
Een snelle verhuizing vraagt om een strakke planning. Zorg dat u vooraf weet wie welke taken op zich neemt. Sterke mannen en vrouwen worden sjouwers en mensen met technisch inzicht kunnen nog wat klussen in uw nieuwe huis of een aantal spullen (bed, lamp, aansluiting van kabels, etc.) in elkaar zetten. Heeft er iemand een slechte rug? Laat hem of haar heen en weer rijden. Door te kijken wie wat kan en taken te verdelen, zorgt u dat de verhuizing sneller gaat. Niet alleen fijn voor u, maar zeker ook voor uw helpers.

3. Zorg dat alles ingepakt is
Niets is vervelender dan te moeten wachten met verhuizen, omdat u niet alles op tijd heeft ingepakt. Zorg dat alles in verhuisdozen, kratten en tassen zit op de dag van de verhuizing. Als (nieuwe) Woonfonds-klant kunt u via uw adviseur gratis vier unieke verhuisdozen aanvragen. Hier leest u meer over alle verhuisextra's van Woonfonds.

4. Regel snacks en drinken
Bespaar niet op eten en drinken tijdens de verhuizing, want u kunt de verhuizers niet blijer maken dan ze trakteren op snacks en een lekkere lunch. Bedenk vooraf wat uw vrienden lekker vinden (tosti, friet of een dik belegd broodje) en zorg dat alles op tijd klaar staat. Om de twee uur een korte break met een snack en een goedverzorgde lunch zorgt niet alleen voor blije gezichten, maar ook voor meer energie waardoor iedereen daarna weer vol goede moed verder kan.

5. Word niet boos
Tijdens een verhuizing gaat er altijd wel iets niet zoals u wilt. Een dure vaas valt, er zitten krassen op de nieuwe muur doordat de bank er tegen aan stoot of iemand laat koffie over de verhuisdoos met kussens vallen. Word niet boos, schreeuw niet of laat uw teleurstelling niet zien. Bedenk dat uw familie en vrienden speciaal voor u een vrije dag opofferen en dat een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje zit. Niets meer aan te doen.

6. Verwacht niet dat ze er de hele dag zijn
Wees blij met alle hulp die u kunt krijgen. Als iemand na een halve dag zegt naar huis te gaan, wees dan niet teleurgesteld maar bedank diegene voor de hulp. Het heeft u toch veel tijd gescheeld.

7. Organiseer een borrel
Wat is er nu fijner dan een koud biertje of glas wijn en een stuk pizza aan het eind van de dag? Eindelijk even ontspannen, genieten en kletsen. Zo laat u iedereen een stuk relaxter weggaan en dat hebben ze wel verdiend na al die inspanning.

8. Betaal alle onkosten
Maken uw helpers-voor-de-dag parkeer- of ov-kosten als ze u komen verhuizen? Stel dan voor dat u deze kosten betaalt. Misschien wijzen ze uw voorstel af, maar de suggestie is wel zo netjes. Ze leveren al een vrije dag in, het minste wat u kunt doen is het ze dan zo gemakkelijk mogelijk maken.

9. Deel persoonlijke bedankjes uit
Het ligt er natuurlijk aan hoeveel helpers u had tijdens de verhuizing, maar een klein bedankje is wel zo leuk. Dit hoeft niet duur te zijn. Met een mooie kaars, een kleine plant of een fles wijn met een persoonlijk bedankbriefje eraan laat u uw familie en vrienden weten dat u het erg waardeert wat ze hebben gedaan. Nog meer tips om uw vrienden te bedanken, vindt u hier.

10. Huur professionele verhuizers in
Misschien is de allerbeste manier waarop je vrienden happy houdt ze helemaal niet vragen of ze willen bijdragen aan uw verhuizing. Woonfonds helpt u graag met het aangenamer maken van uw verhuizing en regelde grote kortingen bij verhuisbedrijf Mondial Movers. Klanten die hier gebruik van willen maken, downloaden de Mondial VerhuisApp, vullen hun verhuisgegevens in en ontvangen binnen 48 uur een scherpe verhuisprijs. Mondial Movers verzekert u van een gedegen en professionele verhuizing.

Marjanna.jpg

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: marjanna.dinkla@achmea.nl

verhuizen administratie 800x356

Verhuizen

Een verhuisdoos voor de eerste nacht

De eerste nacht in mijn nieuwe huis herinner ik me nog goed. Ik kon de telefoonoplader nergens vinden. En waar was mijn lenzenvloeistof gebleven? Voorkom stress en ongemak door een verhuisdoos in te pakken met alle spullen die nodig zijn voor de eerste nacht. In die van Henri en Jolanda zat bijvoorbeeld het volgende:

 • Handdoeken en douchegel. Na een dag verhuizen, is er niets fijner dan het nemen van een warme douche. Handdoeken en douchegel zijn daarbij handige partners in crime.
 • Toiletpapier. Niemand wil zonder zitten.
 • Borden, bekers en bestek. Wie flinke trek heeft, wil niet eerst uren zoeken naar de juiste verhuisdoos met bestek.
 • Tandenborstel en tandpasta. Ook zoiets wat vaak zoek raakt tijdens een verhuizing: basistoiletartikelen. Maar het is natuurlijk wel zo fijn om lekker fris naar bed te kunnen.
 • Opladers: van mobiel tot laptop en tablet.
 • Lakens. Als het bed eenmaal staat, wilt u natuurlijk niet eerst nog speuren in welke doos u nu toch de lakens had ingepakt.
 • (Lees)bril en brillendoos. Voor als u nog even wat wilt lezen.
 • Lenzenhouder en vloeistof. Moe en voldaan de ogen sluiten kan, als u deze niet - net als ik - vergeet.
 • Duct tape. Altijd handig voor als u last-minute iets moet maken.
 • Lucifers en waxinelichtjes. Voor als het licht het de eerste avond nog niet doet.
 • Fles champagne. Het is de eerste dag in uw nieuwe huis, daar moet op geproost worden. Glazen? Dat is voor deze ene keer niet nodig!

Heeft u zelf tips voor spullen die absoluut een plek in de open-als-eerstverhuisdoos verdienen? Laat het ons weten!

Marjanna.jpg

Bedankt voor uw bericht. Ik ga kijken of ik dit terug kan laten komen in mijn volgende blog.

Wilt u een persoonlijke reactie?
Mail dan naar: marjanna.dinkla@achmea.nl