5 manieren restylen zonder verbouwen

Verbouwen

5 manieren om te restylen zonder te verbouwen

Kent u dat gevoel van wel iets anders willen met uw huis, maar u heeft geen puf of geld voor een verbouwing? Ik had dat gevoel een paar maanden geleden ook, maar het bleef toch te kriebelen en ben aan de slag gegaan met een metamorfose. Veel minder duur en ingrijpend dan een verbouwing, maar u zult versteld staan van het resultaat. Ik heb vijf tips verzameld die u kunnen helpen met het restylen van uw woning.

1. Een lik verf.
Eerlijk is eerlijk: de snelste manier om een huis te restylen zonder verbouwing is met een nieuwe lik verf op de muur. Maar niet alleen de muur kunt u eenvoudig een opknapbeurt geven, verf ook eens het aanrechtblad of badkamermeubel in een nieuwe tint.

5_manieren_restylen_zonder_verbouwen2.jp


2. Stickeren maar
Uw keuken saai? Beplak de keukenkastjes dan eens met folie. Zo creëert u heel eenvoudig een totaal nieuwe look voor uw keuken. Of kies voor een wandsticker als spatwand. Bij Pimpyourkitchen kunt u een foto kiezen of aanleveren, zo heeft u heel snel een originele spatwand.

download.php?cs=04794&id_token=bcnrji731

Foto: pimpyourkitchen.nl

3. Voor de hand
Installeer nieuwe deurklinken, hang kersverse grepen op kastjes of fleur de badkamer of keuken op met een nieuwe kraan. Staat niet alleen mooi, maar verbetert ook de functionaliteit. Kleine moeite, groots effect.

5_manieren_restylen_zonder_verbouwen4.jp

4. Voetjes van de vloer
Het huis krijgt een metamorfose met een nieuwe vloer. Ga voor laminaat, hout of juist karpet. Liever low budget? Kies dan voor een mooi vloerkleed, dit fleurt de boel meteen op. Bovendien kun je een vloerkleed eenvoudig vervangen en dit zorgt onmiddellijk voor een nieuwe look in huis.

5_manieren_restylen_zonder_verbouwen5.jp

5. Iets nieuws aan de muur
Lampen, gordijnen en schilderijen zijn sfeerbepalend. Hang iets nieuws op aan de muur, kies voor een andere lamp boven de eettafel en wissel oude gordijnen in voor nieuwe exemplaren. Een restyling is nog nooit zo snel geweest.

5_manieren_restylen_zonder_verbouwen3.jp

Test_welk_gereedschap.jpg

Verbouwen

Doe de test: welk gereedschap gebruikt u?

Het is zo ver: de verbouwing kan van start. Uren, dagen en zelfs weken klussen liggen voor u in het verschiet. Geen tijd te verliezen dus. Maar met welk gereedschap of apparaat gaat u als eerst van start? Doe de test!

1. Wat is de eerste klus die u tijdens de verbouwing gaat oppakken?
A De slaapkamer opknappen en een inbouwkast maken
B Het huis leegstrippen
C Euhm, dat weet ik nog niet zo goed.
D De muren een lik verf geven

2. Hoe vaak klust u normaal?
A Toch wel eens per maand
B Bijna elke dag wel even
C Bijna nooit
D Niet vaak, alleen eenvoudige, kleine klussen

3. Wat wilt u in uw woning allemaal veranderen?
A De woonkamer, keuken en slaapkamer
B Alles, zodat u uw woning geheel naar eigen wens kunt verbouwen
C Alleen het meest noodzakelijke
D Kleine dingen als een nieuwe kleur op de muur, of een nieuwe lamp ophangen

4. Hoe blij bent u met uw woning?
A Redelijk blij
B Mwoh, het kan altijd beter/ ik zie te veel dingen om op te pakken
C Heel tevreden, niets meer aan doen
D Blij, ik ben gek op m'n huis

5. Hoeveel verbouwwensen heeft u na deze klus nog?
A Meer dan vijf
B Ontelbaar
C Niets
D Een of twee

6. Heeft u al eens eerder iets verbouwd?
A Ja hoor
B Natuurlijk, ik help al mijn familie en vrienden tijdens hun verbouwing
C Nee
D Telt schilderen ook?

7. Kunt u tijdens de verbouwing wel wat extra handjes gebruiken?
A Natuurlijk, dan gaat het alleen maar sneller
B Zeker niet, ik doe het liefst alles zelf
C Jááá, ik kan het niet alleen
D Heel graag, want ik weet niet waar ik moet beginnen

8. Is uw woning ooit helemaal af?
A Hopelijk wel
B Nee, nooit
C Tuurlijk, en het liefst zo snel mogelijk
D Er zijn altijd wel klusjes te doen

9. Wat is uw favoriete klus om te doen?
A Schuren
B Eigenlijk alles, als ik maar de handen uit de mouwen kan steken
C Ik vind niets leuk
D Schilderen

Meeste A:
Klopboormachine: Klussen doet u graag en u bent redelijk handig. Spullen in elkaar zetten of ophangen, zelf een inloopkast maken of een tuinhuisje bouwen: het lukt allemaal. Maar daarna bent u stiekem wel blij dat het klussen weer is afgelopen en u uw andere hobby's weer kunt oppakken. De klopboormachine is dan ook onmisbaar bij u. Voor u een dag gaat klussen, zit dit apparaat steevast in het stopcontact zodat u er heel de dag gebruik van kunt maken.

Meeste B:
Sloophamer: Het liefst wilt u heel uw huis van voor naar achter leegtrekken, om uw woning van scratch opnieuw op te bouwen. Van leidingen omleggen tot een dakkapel plaatsen en van een badkamer betegelen tot het bestraten van de tuin: niets is voor u te gek. Niet gek dus dat Handige Harry uw bijnaam is. Het eerste gereedschap wat u tijdens de verbouwing pakt, is dan ook een sloophamer. En hop, aan de slag!

Meeste C:
Mobiel: Oké, misschien bent u niet de handigste klusser op aarde. Maar hé, wat geeft dat. Met een beetje hulp van uw vrienden en familie komt het met die verbouwing helemaal goed. Het eerste apparaat wat u gebruikt is dan ook uw telefoon. Met een volle batterij kunt u namelijk genoeg mensen inschakelen die u kunnen helpen met een dagje klussen. En mocht het toch niet lukken, dan kunt u altijd nog een aannemer bellen om de opdracht uit te besteden.

Meest D:
Verfkwast: Echt verbouwen doet u liever niet, maar u steekt wel graag de handen uit de mouwen om uw woning een nieuwe look te geven. Want ook zonder verbouwing kunt u uw huis een metamorfose geven. Met een kwast en blik verf in de aanslag gaat u aan de slag om de muren te voorzien van een nieuwe lik verf. Zo geeft u uw woning in één keer een totaal nieuwe look.

Verbouwen met klein budget

Verbouwen

Verbouwen met een klein budget

Verbouwen duur? Dat hoeft echt niet altijd zo te zijn. Met onderstaande goedkope manieren was mijn portemonnee na mijn verbouwing een stuk minder licht dan ik had verwacht.

Bron: Apartment Therapy

1. Ruim op
Voordat u gaat verbouwen, is het zaak om uw woning eerst van voor naar achteren op te ruimen. En dan bedoelen we ook echt alles, dus ook de zolder of schuur moet er pico bello uitzien. Niet alleen ziet uw huis er zo beter uit, maar u krijgt ook de gelegenheid om te zien of alle spullen en meubels wel op de juiste plaats staan en of er een betere plek voor ze is. Zo maakt u uw woning functioneler zonder geld uit te geven. Daarnaast creëert u door op te ruimen uiteraard meer ruimte en zo lijkt uw woning in een klap groter. Handig!

2. Lenen of huren in plaats van kopen
Heeft u gereedschap nodig om uw nieuwe stenen vloer te leggen, maar heeft u niet alle spullen in huis? Huur of leen het gereedschap dan in plaats van het meteen te kopen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Bij diverse bouwbedrijven als Gamma, Praxis of Karwei kunt u gereedschap lenen: van houtbewerking tot boorspullen en van een bouwdroger tot muurzaag. Of kijk op Peerby.com of uw buren u toevallig het gereedschap kunnen lenen dat u nodig heeft.
Foto: blog.openstructures.net

download.php?cs=d9bd4&id_token=fnuyac727

3. Big bang
Wie weinig geld wil uitgeven tijdens de verbouwing, moet slim investeren. Ga daarom voor veranderingen die de grootste impact hebben op uw woning. Denk hierbij aan: verven, een nieuwe vloer of het vernieuwen van meubels. Zo kan een nieuwe lik verf op de muren uw woning in één keer een totaal andere uitstraling geven.

4. Kleine dingen
Ook kleine aanpassingen kunnen uw woning een totaal nieuwe look geven. Zou u bijvoorbeeld het liefst een nieuwe keuken willen, omdat de kleur niet meer bij uw interieur past of omdat het er gedateerd uitziet? In plaats van heel de keuken te vervangen, kunt u er ook voor kiezen om alleen de deuren te vervangen, te verven of ze te beplakken met folie. Zo geeft u de keuken heel gemakkelijk een facelift.
Foto: Kitchenwalls.nl

download.php?cs=1ceef&id_token=vmbxhr727

5. Doe het zelf
Uiteraard is het goedkoper om zelf verbouwklussen op te pakken dan een aannemer in te huren. Weet u niet waar u moet beginnen? Met behulp van YouTube-klusfilmpjes komt u een heel eind. Op YouTube vindt u werkelijk voor elke klus een voorbeeld. Natuurlijk kunt u ook de hulp inroepen van handige familieleden en/of vrienden.

Let wel op dat u echt de expertise heeft om de klus uit te voeren. Wie alle leidingen in huis wil vervangen, maar geen loodgieterervaring heeft, doet er verstandig aan om toch een deskundige in te schakelen. U wilt immers geen schade veroorzaken die meer kost dan de verbouwing zelf. Wie op zoek is naar een goedkope vakman, kan bijvoorbeeld kijken op Werkspot. Op deze site kunt u gratis uw klus plaatsen waarna vakmannen kunnen reageren met een voorstel en prijsindicatie.


5 manieren om uw woning veiliger te maken

Verbouwen

5 manieren om uw woning veiliger te maken

U moet er toch niet aan denken. Maar wist u dat er in Nederland elke dag tweehonderd keer wordt ingebroken? Gelukkig kunt u met een aantal simpele stappen uw woning veiliger maken. Zodat uw woning niet alleen voelt als een veilige thuishaven, maar dat ook echt is!

1. Kies voor extra bescherming
Het klinkt als een enorme open deur, maar ga eerst eens na of uw woning wel goed kan worden afgesloten. Een enkel slot biedt niet veel bescherming. Door ramen en deuren te voorzien van stevig hang- en sluitwerk, maakt u het inbrekers stukken moeilijker. Kies hierbij voor sloten met het SKG-keurmerk. Hoe meer sterren er bij dit keurmerk staan, hoe beter het slot bestand is tegen inbraakpogingen.

2. Goed afsluiten
Laat ramen niet openstaan, draai de deur op slot en haal de sleutel uit het slot als u van huis gaat. Ja, zelfs als u maar even een kleine boodschap gaat halen. Een voordeur die niet op slot zit, kan met een bankpas binnen dertig seconden worden opengemaakt. En de inbreker zelf heeft aan een paar minuten genoeg om uw woning binnen te sluipen en uw spullen mee te nemen.

3. Zorg voor een bewoonbaar huis
Een avondje op stap of gaat u op vakantie? Zorg dat uw woning eruitziet alsof het nog bewoond wordt. Een donker huis is voor inbrekers zeer aantrekkelijk. Niet alleen kan de dief zo redelijk ongezien uw woning binnenkomen, maar het is voor hem of haar ook bijna een garantie dat u niet thuis bent of al in bed ligt. Met lichtschakelaars zorgt u eenvoudig voor verlichting. Gaat u op vakantie? Ligt dan uw buren in en vraag of ze een oogje in het zeil kunnen houden en uw woning bewoonbaar kunnen maken. Vraag of ze post weghalen en af en toe gordijnen kunnen sluiten en weer opendoen.

4. Haal ladders en vuilcontainers weg
De meeste mensen hebben naast hun huis een vuil- en/of papiercontainer staan. Hartstikke handig, en zeker ook voor inbrekers. Een container is net als een ladder een veelgebruikte manier voor inbrekers om via een hoger gelegen verdieping de woning binnen te sluipen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet? Zorg dan voor goede sloten op ramen en deuren op de hogere verdiepingen.

5. Overweeg een alarmsysteem
Voelt u zich ondanks bovenstaande manieren en stevige sloten in huis nog steeds niet veilig? Dan kunt u een alarmsysteem overwegen. Er zijn veel verschillende alarmsystemen beschikbaar voor elk budget, verkrijgbaar bij diverse bouwmarkten. Een basis alarmsysteem bestaat vaak uit een bedieningspaneel en twee sensoren. U kunt ook kiezen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). U krijgt een sticker met het PKVW-logo om bij uw voordeur te hangen, waardoor inbrekers kunnen worden afgeschrikt.


Wilt u weten hoe veilig uw woning is? Kijk voor meer preventietips op politie.nl of de landelijke campagne Maak het ze niet makkelijker
Bron: politie.nl

Header_Verbouwen_checklist.jpg

Verbouwen

Checklist - Waar begint u met verbouwen?

Een verbouwing voorbereiden is leuk en spannend, maar - eerlijk is eerlijk - ook een heel gedoe. Ik ben net klaar met mijn verbouwing en zonder mijn checklist was ik het spoor zeker bijster geraakt. Het zorgt ervoor dat geen van uw wensen, plannen en praktische zaken over het hoofd worden gezien.

1. Zet uw wensen op papier
Van groot naar klein: zet als eerste op papier wat u allemaal wilt verbouwen of renoveren. Maak nu een schatting wat deze wensen en benodigde materialen kosten.

2. Maak keuzes
Nu u weet wat uw budget is, vallen er vast een aantal verbouwwensen af. Bekijk welke wensen realistisch zijn en welke prioriteit hebben. De verbouwwensen die belangrijk zijn, gaan uiteraard voor. Bedenk daarnaast ook welke verbouwwensen waarde toevoegen aan uw woning (en of eventueel latere kopers dat ook vinden).

3. Maak een planning
U kunt ervoor kiezen om uw huis in één keer op te knappen, maar u kunt de verbouwing ook in stappen voltooien. Het voordeel van stap voor stap verbouwen, is dat het financieel beter te overzien is. Al duurt het opknappen op deze manier natuurlijk wel langer. Maak een planning welke ruimte u als eerst wilt aanpakken, en bedenk daarbij opnieuw wat prioriteit heeft en wat best nog even kan wachten.

4. Zorg voor hulp
Mogelijk bent u een uitermate ervaren klusser en wilt u alles zelf doen, maar extra expertise kan nooit kwaad. Een aannemer kost natuurlijk wel wat, maar u bespaart wel tijd en u staat niet voor verrassingen als er opeens iets is wat u niet kunt.

5. Houd u aan het stappenplan
Nu u in kaart heeft gebracht waar u begint met de verbouwing is het belangrijk om het stappenplan ook daadwerkelijk te volgen. Hoe verleidelijk het ook is om tussendoor even snel wat anders te doen: doe het niet. Voor u het weet, heeft u niets af en is heel het huis een puinhoop. Door stap voor stap te werken heeft u de troep die bij een verbouwing komt kijken onder controle, en kunt u in de rest van het huis... juist: gewoon wonen.

Meer tips over verbouwen? Bekijk de sites: verbouwwijzer.nl en wonen.nl