4 manieren om uw verkoop kansen te vergroten

​4 manieren om uw verkoopkansen te vergroten

Er is veel concurrentie op de huizenmarkt. Hoe kunt u uw woning goed aanbieden? Mijn eerste appartement verkocht ik ooit binnen een week. Ik help u net zo'n snelle verkooptijd binnen handbereik te krijgen met vier handige tips.

1. Bepaal een goede prijs
Prijs, locatie en conditie bepalen gezamenlijk de aantrekkingskracht van een woning. Maar de prijs is veruit het belangrijkst. Hiermee bepaalt u uw verkooptactiek. Een lage prijs zorgt misschien voor meer bezichtigingen en meer biedingen, maar mensen zijn altijd geneigd om onder de vraagprijs te bieden. Daarnaast werken veel verkoopsites met zoekopdrachten: in welke prijsklasse wilt u dat uw huis naar voren komt? Bespreek uw tactiek met uw makelaar.

2. Ga in zee met de juiste makelaar
Een goede makelaar voegt zich naar uw wensen en kent de doelgroep die interesse toont in uw woning. Daarnaast is het verstandig om een makelaar te kiezen die bij uw verkooptactiek past. Kiest u voor een lage prijs? Een makelaar die een beetje kan babbelen maakt van alle bezichtigingen een feestje. Heeft u een klushuis? Zoek dan een makelaar die verstand heeft van verbouwen en relaties heeft bij de gemeente voor bijvoorbeeld vergunningen.

3. Verdiep u in de doelgroep
Is uw woning geschikt voor starters of een gezin met kinderen? Bespreek met uw makelaar op welke woonbehoeften u het beste in kunt spelen. Bepaal vooraf wie uw doelgroep is, zodat u hier qua styling en het omschrijven van de woning rekening mee kunt houden. Zo voorkomt u dat een verkeerde doelgroep uw huis komt bekijken of mogelijk niet kan financieren.

4. Vraag een energielabel aan
Bij verkoop moet u een energielabel overhandigen. Anders riskeert u een boete die kan oplopen tot € 405. Officieel hoeft u het label pas bij het officiële verkoopmoment te overhandigen, maar de kans is groot dat mensen er bij de bezichtiging al naar informeren. Vraag daarom bij het te koop zetten van uw woning al een energielabel aan. Direct aanvragen kan via energielabelvoorwoningen.nl.