Inrichten verleng je woonkamer terras op gelijke hoogte 2

Verleng je woonkamer

Het is weer lente! Dat betekent dat we allemaal met onze tuin aan de slag gaan. Want als de zon schijnt willen we het liefste lekker buiten zitten. Met elkaar genieten van een fijne plek. Jouw tuin mag er daarom zeker net zo mooi uitzien als de woonkamer. En wat zou het fantastisch zijn als je je woonkamer en je terras zo kunt inrichten dat het perfect bij elkaar hoort.

Maar hoe doe je dat?

Zorg voor veel lichtinval Inrichten_verleng_je_woonkamer_2_lichtin
Een ruimte in huis wordt optisch groter door veel lichtinval. Door de ramen komt het licht naar binnen. Heb je grote openslaande deuren of een schuifpui over de volledige breedte van je achtergevel? Dan maak je optimaal gebruik van de lichtinval. Hoe meer licht er naar binnen valt, hoe groter de ruimte lijkt. En hoe meer je je tuin met je huis verbindt.


Haal je interieur naar buiten
Inrichten_verleng_je_woonkamer_zelfde_meHet inrichten van je tuin gaat in basis hetzelfde als het inrichten van je huis. In de tuin zijn je 'muren' een schutting of een haag en je 'vloer' is het gazon of je terras. De kracht is om je woonstijl van binnen naar buiten door te trekken. Heb je een voornamelijk klassiek of landelijk interieur? Zorg dan dat je tuin ook in die stijl is. Heb je in je woonkamer moderne meubelen? Zet deze dan ook op je terras. Zo creëer je dezelfde look en wordt buiten binnen en andersom.


Het terras op gelijke hoogte
Inrichten_verleng_je_woonkamer_terras_op
Belangrijk is dat de vloer binnen en buiten in dezelfde stijl zijn. Tip 1: Houd je terras op gelijke hoogte met de vloer die binnen ligt. Tip 2: Gebruik voor je terras dezelfde soort materialen als binnen. Liggen er binnen grijze vloertegels? Laat dan je terras ook uit deze tegels bestaan. Heb je een houten vloer? Dan is een houten vlondervloer buiten een goed idee.Laat je binnenmuur doorlopen naar buiten
Inrichten_verleng_je_woonkamer_1_fijne_p

Een schutting kun je in dezelfde kleur laten doorlopen als de kleur van de wand binnen. En zelfs het materiaal kun je herhalen. Is de wand grenzend aan je terras/tuin binnen in een kleur geverfd? Verf je muurtje of schutting dan buiten in precies diezelfde kleur. Heb je binnen een witte, gestucte muur? Laat die dan buiten terugkomen.

Dezelfde accessoires
Inrichten_verleng_je_woonkamer_Kussens_bNatuurlijk maak je het buiten net zo gezellig als binnen. Heb je binnen veel sierkussens liggen? Leg dan buiten kussens neer. Zet een groot dienblad op tafel met een paar kaarsen of een windlicht. Sierkussens en kaarsen zijn een makkelijke sfeermakers.
Zit je onder een veranda? Dan is het leuk om met hangpotten en grote plantenpotten te werken. Bloemen in kleur geven een leuke sfeer. En wat dacht je van een vloerkleed? Er zijn mooie buiten vloerkleden te koop. Maar ook schapenvachtjes en plaids geven sfeer. Met accessoires kleed je het geheel aan. En kun je eenvoudig de stijl van binnen buiten herhalen.