Hortus Bulborum

De mooiste tuinen van Nederland

Woonfonds laat u graag genieten van uw woonomgeving. Een tuin hoort hier ook bij. Bent u ook zo graag in uw tuin aan de slag? En vindt u het leuk om tuin-inspiratie op te doen? Er zijn in Nederland veel tuinen die u kunt bezichtigen. Ook voor een heerlijk dagje uit zeer de moeite waard. Wij zetten de 6 mooiste tuinen van Nederland voor u op een rij.

De open tuinen van WiersseWiersse.JPG
Landgoed de Wiersse betiteld met 'De mooiste tuin van Nederland' heeft 16 hectare (zo'n 160.000 m2) aan historische en goed onderhouden open tuinen. Rond de tuinen ligt 32 hectare landschapspark. Sinds 1678 bewoont en beheert de familie Gatacre het landgoed. De tuinen bezoekt u van mei t/m oktober op de open tuin dagen of tijdens de wekelijkse rondleidingen. Ook kunt u er in de Bed & Breakfast verblijven. Hier vindt u meer informatie.

Japanse Tuin
Japanse_tuin.jpgEen van de meest exotische tuinen van ons land is de ruim honderd jaar oude Japanse Tuin op landgoed Clingendael in Den Haag. Hij heeft een heel bijzondere sfeer, door de kwetsbare planten en de prachtige moslaag. Er zijn stenen lantaarns, twee watervaten en bruggetjes die de toenmalige eigenares, freule Daisy, helemaal uit Japan liet komen. De tuin is erg kwetsbaar en daarom maar 6 weken per jaar open. 

Privé tuinen in de binnenstad van Amsterdam en Rotterdam
Altijd al benieuwd geweest wat er achter de mooie statige panden in Amsterdam en Rotterdam voor tuinen liggen? Slechts een paar dagen per jaar zijn de privé tuinen te bezoeken. De tuinen achter de gevels van de statige grachtenpanden zijn misschien wel het best bewaarde geheim van de steden. Wilt u deze tuinen bezoeken? Reserveer dan op tijd: www.verborgentuinen.nl voor Rotterdam en www.opentuinendagen.nl voor Amsterdam.

Hortus Botanicus
De_Hortus.jpgDe Hortus Botanicus Amsterdam uit 1638 ligt in het centrum van de stad, maar vormt een oase van rust. Een fijne en bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Hier vindt u meer informatie over De Hortus.

Landgoed Twickel
Twickel.JPGKasteel Twickel ligt midden op een prachtig landgoed van 4.000 hectare. Het afwisselende landschap ontstaan in de renaissance tijd, bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren beken en houtwallen. Hier vindt u meer informatie over Twickel.

Hortus Bulborum
Hortus_Bulborum.JPGEen unieke tuin is de Hortus Bulborum in het Noord-Hollandse Limmen, waar ruim 4.000 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten bloeien. Ook worden er historische bolgewassen bewaard voor het nageslacht. Van 6 april tot 16 mei staan ze prachtig in bloei en kunt u ze bekijken. Kijk hier voor meer inspiratie en informatie.