Blikvanger interieur

5 kleine veranderingen met groot effect

Bent u tevreden met de basis van uw interieur, maar mag het hier en daar wel wat sfeervoller? Met deze tips help ik u graag met een aantal stylingadviezen. U zult verbaasd zijn hoe u met een aantal kleine aanpassingen een heel nieuwe look kunt creëren.

1. Sorteer op kleur
Een boekenkast is nogal een dominant onderdeel in uw interieur. En geeft soms een rommelig gevoel. Sorteer de boeken in uw boekenkast eens op kleur: van licht naar donker, of andersom. Zo heeft de kamer er een vrolijke en opgeruimde aandachtstrekker bij.

2. Kies een blikvanger
Transformeer de kamer door een tapijt boven de bank of het bed te hangen. Het liefst een Oosterse kelim met mooie geometrische patronen. Naast een blikvanger helaas ook een enorme stofvanger. Let er dus op dat u hem meeneemt in uw rondje stofzuigen.

3. Lampen en planten
Een lichtsnoer ziet er op een of andere manier toch veel leuker uit dan een gewone lamp. En met hangplanten maakt u van uw huis een echte urban jungle. Wie dus een paar uitlopers van een hangplant om het lampensnoer wikkelt, slaat twee decoratieve vliegen in één klap. Check van te voren wel goed of het snoer voldoet aan de laatste richtlijnen en niet warm wordt.

4. Hangend fruit
Na de trend van de hangende plant is het nu de beurt aan hangend fruit. Neemt geen ruimte in op tafel, maar bungelt er als een vrolijke eyecatcher recht boven. En wist u dat iedere kleur fruit weer iets anders goeds doet voor het lichaam? Variëren met kleur dus, en gewoon pakken waar u zin heeft.

5. Groene roomdivider
Met een roomdivider kunt u van één ruimte twee ruimtes maken. En een roomdivider op wielen, rolt u ook nog eens makkelijk van de ene naar de andere plek. Wie kiest voor deze groene variant haalt meer en meer privacy in huis. Nu wordt duidelijk wie groene vingers heeft!