interieur trends botanische prints

Inrichten

Bekijk de 3 woontrends van nu

Kan uw interieur wel een boost gebruiken? In een korte video laat styliste Marie-Gon Vos 3 interieurtrends zien waarmee u direct aan de slag kunt.


interieur trends botanische prints

Inrichten

Do's & don'ts voor uw interieur

De dagen worden korter, dus we spenderen meer tijd binnen. En natuurlijk doen we dat het liefste in een sfeervol huis. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Interieurstylist Marie-Gon weet raad. 

Al ruim 20 jaar heeft Marie-Gon ervaring als interieurstylist. Haar missie? Mensen met andere ogen naar hun eigen huis en inrichting te laten kijken. Wat zijn de bekendste valkuilen qua interieur? En nog belangrijker: wat moet je wél doen voor een gezellig huis? 

DONT'S 

1. Tijdloze keuzes proberen te maken
‘Mensen maken vaak interieurkeuzes voor de lange termijn. Ze kiezen een bepaald meubelstuk met in het achterhoofd dat het over 10 jaar ook nog goed of leuk moet zijn. Maar de wereld en mogelijkheden veranderen, net als je woning. Je interieur is aan verandering en smaak onderhevig. Niets is forever, dus streef daar ook niet naar.’

2. Een smak geld er tegenaan gooien
‘Vaak wordt gedacht dat interieurstyling heel duur is. Maar geloof mij, een sfeervolle woning hoeft echt niet veel te kosten. Met bestaande meubelen en accessoires kom je al een heel eind. Vaak een kwestie van herordenen en voilà: je huis ziet er gelijk anders uit!’

3. De verkeerde meubels of (woon)onderdelen accentueren
‘Wat ik vaak zie, is dat mensen de verkeerde dingen laten opvallen. Stel dat je een vrij grove en niet zo mooie witte houten plavuizen vloer hebt. Als je dat probeert te verdoezelen door een gigantisch rood kleed neer te leggen, sla je de plank compleet mis. Je creëert daardoor juist contrast. Met als resultaat dat die lelijke vloer alleen maar meer opvalt. Het is slimmer om een wit hoogpolig tapijt op die vloer te leggen. En bijvoorbeeld een mooie kast die in diezelfde kamer staat knalrood te verven, zodat dát de eyecatcher van de ruimte wordt.’

4. Accessoires versnipperd door de ruimte
‘Maak een statement met accessoires. Zet alle foto’s en lijstjes bij elkaar, in plaats van kriskras door de hele kamer. Zo heb je echt iets om naar te kijken. Fan van kaarsjes? Plaats die bij elkaar op een dienblad op een mooie ronde tafel. Door alles meer te centreren, creëer je meer lucht in een ruimte. En daardoor ook rust.’

DO’s

1. Focus op de indeling en houd het compact
‘Vaak hebben mensen de neiging om bij een groot huis alles heel groots in te delen. Maar het is juist de kunst om het klein te houden. Probeer het zitvlak compact te maken, er een soort eilandje van te creëren. Stel dat een fauteuil bij het raam staat en de bank meters ver bij de wand. Dat staat verre van gezellig. Het is bovendien ook niet praktisch. Zo kun je niet makkelijk praten en de ander verstaan.’

2. Kies voor kleur
‘Breng letterlijk en figuurlijk kleur aan je woning. Schilder eens een wand in een mooie tint. Daarmee creëer je gelijk sfeer. Bang zijn voor donkere kleuren hoeft echt niet. Het geeft juist sjeu aan je inrichting! Pas juist op met te lichte kleuren, die staan sneller kil. Kleur kan ook het beste uit je meubels halen. Heb je een prachtige kershouten kast? Als je die plaatst voor een muur met een koele kleur, komt het materiaal nog meer tot zijn recht.’

3. Durf te mixen met smaak
‘Wat ik vaak zie, is dat een koppel twee totaal andere smaken heeft. Vaak worden er dan compromissen gesloten. Met als resultaat een inrichting en meubilair waar eigenlijk niemand blij mee is. Feit is en blijft dat als de één van strak houdt en de ander van landelijk, je nooit consensus krijgt. Die stijlen liggen simpelweg te ver uit elkaar. Wat je beter kunt doen, is smaken mixen. De een kiest een strakke bank uit, de ander de tafel en de stoelen die meer landelijk zijn. Zo wordt de inrichting meer eigen en wordt je huis persoonlijker.’

4. Kijk naar de functie van verlichting
‘Je kan een kroonluchter fantastisch mooi vinden, maar werkt dat wel boven de eet- of leestafel? Kun je dan ’s ochtends lekker je krantje lezen? Een lamp met een dichte kap, waarbij het licht recht naar beneden schijnt, is dan handiger. Verder ben ik fan van spotjes, omdat je het licht kunt aanpassen op wat je aan het doen bent. Daarnaast zijn ze ook een stuk sfeervoller dan plafonnieres. Die geven vaak vreselijk vlak licht.’

Meer lezen over Marie-Gon en haar werk?
Kijk dan eens http://blog.marie-gon.com.

 

Loft

Inrichten

De 5 mooiste interieurs van 2018

Online en in bladen zie je de mooiste interieurs voorbij komen. We delen graag de 5 mooiste stijlen met je.

Wonen in zwart wit
scandic freeGeen kleur te bekennen en toch een sfeervol huis. Dat bewijzen deze foto's van deze zwart wit woning in Scandinavië. De stijl van de Scandinaviërs wordt veelal geroemd om de eenvoud, klasse en het gebruik van vele design klassiekers. Al deze elementen zijn volop aanwezig in deze woning.

Retro fris
Retro_free.JPG
Houd je van een retro interieur, maar ook van strakke elementen? Laat je dan inspireren door dit interieur. Ik ben vooral fan van de retro meubelen in combinatie met het lichte kleur gebruik en de prachtige oosterse kleden. Dit huis heeft echt sfeer!

Klassiek meets modern
Klassiek_free.jpg
De liefde voor de combinatie van een klassiek met modern interieur komt prachtig tot zijn recht in dit grachtenpand. Het pand is volledig gerenoveerd en alle oude elementen zijn bespaard gebleven. Door het mooie klassieke kleur- en materialengebruik is het een prachtige woning geworden.

Loft sfeer
Hoe creëer je een sfeer alsof je een loft in New York binnenstapt? Laat je inspireren door deze woning hierboven. Vooral de bakstenen muur zorgt voor de echte loft stijl. En de strakke ongelakte meubelen maken het plaatje compleet. 

Loft.JPG

Wonen in een oude garage
Garage_free.JPGKijk binnen in deze oude garage die volledig is omgebouwd tot een moderne woning met een eigentijds interieur. En uiteraard mag de design klassieker niet ontbreken. Met de vele vintage vondsten is deze woning een hele fijne plek.

Werkplek

Inrichten

5 tips voor dé perfecte werkplek thuis

Ben je zzp'er en werk je vanuit huis? Dan wil je natuurlijk net zo’n fijne werkplek als op kantoor. Sowieso wat je stoel en bureau betreft. Maar zeker ook qua sfeer. Het leuke van werken vanuit huis is, dat je je werkplek zo kunt maken zoals jij het fijn vindt.

Voor het creëren van de perfecte werkplek, zetten we een aantal tips op een rij:

1. Ben op de hoogte van de Arbo-regels voor thuiswerken? Voor thuiswerken gelden ook Arbo-regels. Dat betekent dat je zit op ergonomisch verantwoord meubilair. Gebruik maakt van de juiste apparatuur en dat je de juiste verlichting hebt. Ben je in loondienst en stelt je werkgever thuiswerken verplicht? Dan is je werkgever verantwoordelijk voor jouw thuiswerkplek. Hij stelt dan een bedrag beschikbaar voor het creëren van jouw thuiswerkplek.  Wil je meer weten, lees hier de regels.

2. Maak een werkplek die alleen bedoeld is om te werken Hoe verleidelijk het ook is om lekker aan de keukentafel of op de bank te gaan zitten werken, geloof me, een plek bedoeld om te werken is een must. Goed zitten en minimale afleiding is heel belangrijk voor je productiviteit. En vergeet daarbij niet welke gevolgen het heeft als je langere tijd achter elkaar in een verkeerde houding zit. Daar zit je zelf maar ook je werkgever niet op te wachten. Ga daarom op een plek zitten die je daarvoor speciaal hebt ingericht. 

3. Zorg voor voldoende opbergruimte
Net als op kantoor werk je het prettigst in een ruimte waar je niet de hele tijd wordt afgeleid door van alles op je heen. Daarom, ruim op en maak je bureau leeg. Laat geen lege borden, kopjes ed. staan. Stapel boeken op. En zorg voor een grote opbergkast waar je spullen die je niet dagelijks nodig hebt in op kunt bergen.

4. Gebruik rustige kleuren
Denk je bij thuiswerken, ‘Yes, ik kan eindelijk dat leuke behangetje met drukke print en die gekleurde kussens en plaids neerleggen’? Weet je het zeker? Werken in alle rust en dus ook in een ruimte waar subtiele kleuren aanwezig zijn, is beter voor je productiviteit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je in een steriele ruimte moet gaan zitten! Zorg voor balans. Een leuk druk behang op de muur? Prima, maar zorg er dan voor dat de rest van de ruimte in rustigere tint wordt geschilderd.

5. Groen maakt minder zakelijk
Met planten en verse bloemen creëer je meteen een fijne huiselijke en minder zakelijke sfeer. Zet planten neer die onderhoudsvriendelijk zijn. Heb je geen groene vingers? Ga dan op zoek naar een paar mooie kunstbloemen of planten. Deze zijn er in veel soorten en fleuren je werkplek ook leuk op.

Hortus Bulborum

Inrichten

De mooiste tuinen van Nederland

Woonfonds laat u graag genieten van uw woonomgeving. Een tuin hoort hier ook bij. Bent u ook zo graag in uw tuin aan de slag? En vindt u het leuk om tuin-inspiratie op te doen? Er zijn in Nederland veel tuinen die u kunt bezichtigen. Ook voor een heerlijk dagje uit zeer de moeite waard. Wij zetten de 6 mooiste tuinen van Nederland voor u op een rij.

De open tuinen van WiersseWiersse.JPG
Landgoed de Wiersse betiteld met 'De mooiste tuin van Nederland' heeft 16 hectare (zo'n 160.000 m2) aan historische en goed onderhouden open tuinen. Rond de tuinen ligt 32 hectare landschapspark. Sinds 1678 bewoont en beheert de familie Gatacre het landgoed. De tuinen bezoekt u van mei t/m oktober op de open tuin dagen of tijdens de wekelijkse rondleidingen. Ook kunt u er in de Bed & Breakfast verblijven. Hier vindt u meer informatie.

Japanse Tuin
Japanse_tuin.jpgEen van de meest exotische tuinen van ons land is de ruim honderd jaar oude Japanse Tuin op landgoed Clingendael in Den Haag. Hij heeft een heel bijzondere sfeer, door de kwetsbare planten en de prachtige moslaag. Er zijn stenen lantaarns, twee watervaten en bruggetjes die de toenmalige eigenares, freule Daisy, helemaal uit Japan liet komen. De tuin is erg kwetsbaar en daarom maar 6 weken per jaar open. 

Privé tuinen in de binnenstad van Amsterdam en Rotterdam
Altijd al benieuwd geweest wat er achter de mooie statige panden in Amsterdam en Rotterdam voor tuinen liggen? Slechts een paar dagen per jaar zijn de privé tuinen te bezoeken. De tuinen achter de gevels van de statige grachtenpanden zijn misschien wel het best bewaarde geheim van de steden. Wilt u deze tuinen bezoeken? Reserveer dan op tijd: www.verborgentuinen.nl voor Rotterdam en www.opentuinendagen.nl voor Amsterdam.

Hortus Botanicus
De_Hortus.jpgDe Hortus Botanicus Amsterdam uit 1638 ligt in het centrum van de stad, maar vormt een oase van rust. Een fijne en bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Hier vindt u meer informatie over De Hortus.

Landgoed Twickel
Twickel.JPGKasteel Twickel ligt midden op een prachtig landgoed van 4.000 hectare. Het afwisselende landschap ontstaan in de renaissance tijd, bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren beken en houtwallen. Hier vindt u meer informatie over Twickel.

Hortus Bulborum
Hortus_Bulborum.JPGEen unieke tuin is de Hortus Bulborum in het Noord-Hollandse Limmen, waar ruim 4.000 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten bloeien. Ook worden er historische bolgewassen bewaard voor het nageslacht. Van 6 april tot 16 mei staan ze prachtig in bloei en kunt u ze bekijken. Kijk hier voor meer inspiratie en informatie.

Inrichten verleng je woonkamer terras op gelijke hoogte 2

Inrichten

Verleng je woonkamer

Het is weer lente! Dat betekent dat we allemaal met onze tuin aan de slag gaan. Want als de zon schijnt willen we het liefste lekker buiten zitten. Met elkaar genieten van een fijne plek. Jouw tuin mag er daarom zeker net zo mooi uitzien als de woonkamer. En wat zou het fantastisch zijn als je je woonkamer en je terras zo kunt inrichten dat het perfect bij elkaar hoort.

Maar hoe doe je dat?

Zorg voor veel lichtinval Inrichten_verleng_je_woonkamer_2_lichtin
Een ruimte in huis wordt optisch groter door veel lichtinval. Door de ramen komt het licht naar binnen. Heb je grote openslaande deuren of een schuifpui over de volledige breedte van je achtergevel? Dan maak je optimaal gebruik van de lichtinval. Hoe meer licht er naar binnen valt, hoe groter de ruimte lijkt. En hoe meer je je tuin met je huis verbindt.


Haal je interieur naar buiten
Inrichten_verleng_je_woonkamer_zelfde_meHet inrichten van je tuin gaat in basis hetzelfde als het inrichten van je huis. In de tuin zijn je 'muren' een schutting of een haag en je 'vloer' is het gazon of je terras. De kracht is om je woonstijl van binnen naar buiten door te trekken. Heb je een voornamelijk klassiek of landelijk interieur? Zorg dan dat je tuin ook in die stijl is. Heb je in je woonkamer moderne meubelen? Zet deze dan ook op je terras. Zo creëer je dezelfde look en wordt buiten binnen en andersom.


Het terras op gelijke hoogte
Inrichten_verleng_je_woonkamer_terras_op
Belangrijk is dat de vloer binnen en buiten in dezelfde stijl zijn. Tip 1: Houd je terras op gelijke hoogte met de vloer die binnen ligt. Tip 2: Gebruik voor je terras dezelfde soort materialen als binnen. Liggen er binnen grijze vloertegels? Laat dan je terras ook uit deze tegels bestaan. Heb je een houten vloer? Dan is een houten vlondervloer buiten een goed idee.Laat je binnenmuur doorlopen naar buiten
Inrichten_verleng_je_woonkamer_1_fijne_p

Een schutting kun je in dezelfde kleur laten doorlopen als de kleur van de wand binnen. En zelfs het materiaal kun je herhalen. Is de wand grenzend aan je terras/tuin binnen in een kleur geverfd? Verf je muurtje of schutting dan buiten in precies diezelfde kleur. Heb je binnen een witte, gestucte muur? Laat die dan buiten terugkomen.

Dezelfde accessoires
Inrichten_verleng_je_woonkamer_Kussens_bNatuurlijk maak je het buiten net zo gezellig als binnen. Heb je binnen veel sierkussens liggen? Leg dan buiten kussens neer. Zet een groot dienblad op tafel met een paar kaarsen of een windlicht. Sierkussens en kaarsen zijn een makkelijke sfeermakers.
Zit je onder een veranda? Dan is het leuk om met hangpotten en grote plantenpotten te werken. Bloemen in kleur geven een leuke sfeer. En wat dacht je van een vloerkleed? Er zijn mooie buiten vloerkleden te koop. Maar ook schapenvachtjes en plaids geven sfeer. Met accessoires kleed je het geheel aan. En kun je eenvoudig de stijl van binnen buiten herhalen.

Martine 700x300

Inrichten

Onlangs verhuisd?

In een nieuwe woning is het soms lastig om uw draai te vinden. Martine geeft u enkele tips hoe u van uw gloednieuwe huis snel een warm nest maakt.

Een van de belangrijkste onderdelen bij het inrichten van een nieuwe woning: koop niet alles nieuw en laat de complete meubelsets waar ze horen. Op de meubelboulevard. Nieuwe spullen zijn natuurlijk heel mooi en vaak ook heel aantrekkelijk geprijsd, maar uw eigen bank en een oude tafel zorgen ervoor dat uw nieuwe woonkamer sneller als 'thuis' voelt.

Bespaar kosten met kringloopmeubels
Heeft u geen (mooie) spullen die u kunt meenemen? Plan dan vooral een dag in om een rondje langs diverse kringloopwinkels te maken. Daar kunt u vaak een paar mooie meubels op de kop te tikken. U koopt dan niet alleen een meubelstuk, maar gegarandeerd ook een stukje warmte voor in uw nieuwe huis. Verder is het winkelen bij de kringloop niet alleen nuttig voor een warme sfeer in huis. Het is ook goed voor het milieu én uw portemonnee.

Creëer sfeervolle hoekjes
Met bijvoorbeeld verse bloemen op uw eettafel creëert u gezellige hoekjes,. Daar wordt iedereen gelukkig van. Of maak bovenop een kastje een klein stilleven met verschillende items. Het hoeft echt niet veel te kosten, denk bijvoorbeeld aan:

  • Een mooie, schone tak uit het bos, eventueel versierd met een paar kerstballen.
  • Een paar terracotta potjes met vetplanten en een cactus.
  • Een paar kaarsen en een fotolijstje.

Maar maak het niet te bont door alle varianten te combineren. Lees hier hoe u op 5 andere manieren uw woning direct sfeer kunt geven.


Ansichtkaarten
Je komt ze overal tegen: op straat, op het toilet, op slaapkamermuren, et cetera. Motiverende spreuken. Sommige zijn heel grappig, andere echte doordenkers. Woonfonds geeft bij het laatste magazine twee grote ansichtkaarten met vrolijke spreuken cadeau. Wat je er mee kan doen:

  • Versturen naar een vriend die net verhuisd is.
  • Inlijsten en ophangen, of op een prikbord met ideeën prikken.
  • Maak een vrolijk stilleven met deze mini-posters naast een vaas met kleurrijke bloemen.

Meer lezen?
Wilt u alles weten over hoe u uw huis goed kunt inrichten of over de laatste trends? Lees de andere blogs van Martine hier.

Mvtwonenbeurs 2016

Inrichten

De trends van VT wonen en design beurs 2016

Afgelopen zaterdag bezochten ruim 800 Woonfonds klanten de VT Wonen en design beurs in Amsterdam RAI. Het was weer een mooie beurs met volop inspiratie. Interieurstyliste Martine Hubert zet voor u 4 door haar gespotte woontrends op een rij.

  1. Groen wonen. Door veel bloemen en planten in huis te zetten en dan het liefste de tropische soorten. Maar ook met verf en behang in de kleuren uit de natuur.

    plant_in_huis.JPG
  2. Basics. Deze trend is er al een tijdje. Rustige interieurs met een aardse uitstraling door gebruik te maken van natuurlijke en milieubewuste materialen. Denk aan veel hout, steen, klei, stro, maar ook staal.

basic.JPG

3. Futuristische en minimalistische designs. Zwart en wit vormen de basiskleuren, maar ook zachte pasteltinten voelen zich thuis in dit interieur.

minimalistisch.JPG

4. Industriële interieurs met een stoere en mannelijke uitstraling. In deze interieurs wordt gewerkt met ruige materialen, zoals steen, beton en staal.

industrieel.JPG

Blikvanger interieur

Inrichten

5 kleine veranderingen met groot effect

Bent u tevreden met de basis van uw interieur, maar mag het hier en daar wel wat sfeervoller? Met deze tips help ik u graag met een aantal stylingadviezen. U zult verbaasd zijn hoe u met een aantal kleine aanpassingen een heel nieuwe look kunt creëren.

1. Sorteer op kleur
Een boekenkast is nogal een dominant onderdeel in uw interieur. En geeft soms een rommelig gevoel. Sorteer de boeken in uw boekenkast eens op kleur: van licht naar donker, of andersom. Zo heeft de kamer er een vrolijke en opgeruimde aandachtstrekker bij.

2. Kies een blikvanger
Transformeer de kamer door een tapijt boven de bank of het bed te hangen. Het liefst een Oosterse kelim met mooie geometrische patronen. Naast een blikvanger helaas ook een enorme stofvanger. Let er dus op dat u hem meeneemt in uw rondje stofzuigen.

3. Lampen en planten
Een lichtsnoer ziet er op een of andere manier toch veel leuker uit dan een gewone lamp. En met hangplanten maakt u van uw huis een echte urban jungle. Wie dus een paar uitlopers van een hangplant om het lampensnoer wikkelt, slaat twee decoratieve vliegen in één klap. Check van te voren wel goed of het snoer voldoet aan de laatste richtlijnen en niet warm wordt.

4. Hangend fruit
Na de trend van de hangende plant is het nu de beurt aan hangend fruit. Neemt geen ruimte in op tafel, maar bungelt er als een vrolijke eyecatcher recht boven. En wist u dat iedere kleur fruit weer iets anders goeds doet voor het lichaam? Variëren met kleur dus, en gewoon pakken waar u zin heeft.

5. Groene roomdivider
Met een roomdivider kunt u van één ruimte twee ruimtes maken. En een roomdivider op wielen, rolt u ook nog eens makkelijk van de ene naar de andere plek. Wie kiest voor deze groene variant haalt meer en meer privacy in huis. Nu wordt duidelijk wie groene vingers heeft!

kussens loungebank

Inrichten

Maximaal genieten van uw tuin

Op warme avonden lekker lang buiten genieten. De tuin is bij uitstek een plek om te ontspannen. Hoe houdt u dit relaxte gevoel vast? Met onderstaande tips help ik u om van uw tuin een verlengstuk van uw woning te maken.

Trek vlakken en vormen door
Heeft u grote gekleurde vlakken binnen? Trek deze dan optisch door en verf bijvoorbeeld de schutting in dezelfde kleur. Gebruikt u veel ronde vormen binnen? Laat die dan ook terug komen in uw tuinaccessoires, zoals uw bloempotten.

Gebruik dezelfde kleuren
Laat de kleur van uw bank terug komen in uw tuinmeubelen of bloempotten. Dit zorgt voor een vloeiende overgang van binnen naar buiten.

Zorg voor een natuurlijke overgang
Zorg voor een soepele en natuurlijke overgang van materialen. Met een gordijn van ongebleekt katoen bij de openslaande tuindeuren bijvoorbeeld. Of met een jute of sisal tapijt in de aangrenzende kamer. Sisal is een mooi natuurproduct en als tapijt in verschillende weefpatronen en kleuren verkrijgbaar.

Wissel voorwerpen uit
Gebruik dezelfde materialen binnen en buiten. Gebruik bijvoorbeeld de stof van de gordijnen binnen, voor kussens op de loungebank buiten. En zet planten neer die zowel buiten als binnen geschikt zijn.

Lekkere hangstoel
Schaf een comfortabele stoel aan die u zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een hangstoel. In de zomer gaat de zon pas laat onder en kunt u dus lekker lang buiten zitten. Wordt het te fris? Dan kunt u ervoor kiezen om dezelfde stoel binnen achter het raam te zetten. Kunt u toch genieten van het uitzicht van uw tuin, maar met de warmte van binnen en het vertrouwde van uw comfortabele stoel.

Checklist_huis_inrichten.jpg

Inrichten

Checklist: uw woning inrichten

Uw handen jeuken om eens een lekker frisse wind door uw huis te laten gaan. Daarom lopen we samen even door deze checklist. Als blogger en interieurstylist adviseer ik u graag bij het inrichten van uw woning. Uw eigen smaak is uiteraard leidend, maar vergeet ook deze praktische zaken niet.

1. Meet uw huis
Weten hoe groot uw woning is, is niet alleen handig als u een nieuwe vloer wilt plaatsen, maar ook voor andere praktische zaken. Bijvoorbeeld als u wilt weten in welke hoek van de woonkamer een bank zou passen en of uw bed wel horizontaal in de slaapkamer past. Zaak dus om de woning vooraf kamer voor kamer te meten, en sla ook de hoogte niet over. Vergeet niet om alle maten op te schrijven.

2. Bepaal uw budget
Een huis inrichten kost flink wat geld. Het is verleidelijk om tijdens het aankopen van nieuwe spullen de kosten uit het oog te verliezen. Bepaal daarom vooraf het budget en houdt u hier aan. Open bijvoorbeeld een aparte bankrekening en zet daar een bepaald bedrag op. Zo voorkomt u buitensporige uitgiften.

3. Zoek naar inspiratie
Misschien weet u precies wat u wilt met de inrichting, maar wie inspiratie zoekt, komt altijd op nieuwe ideeën. Kijk in woonbladen als VT Wonen, scroll online op woonblogs als interiorjunkie.com of ikwoonfijn.nl, maar vergeet ook niet om u heen te kijken als u in een mooi restaurant of café bent. Wat ziet u? Wat valt op? Maak foto's van dingen die u mooi vindt als geheugensteuntje.

4. Bezoek een woonboulevard
Een andere manier om inspiratie op te doen, is het bezoeken van een woonmall, zoals de Amsterdamse Villa ArenA, Woonboulevard Utrecht of Woonmall Alexandrium in Rotterdam. Doe dit voordat u uw nieuwe meubels en accessoires wilt kopen, zodat u een goed beeld krijgt van de verschillende opties.

5. Bepaal uw kleur
Bedenk wat u met de muren wilt doen. Houdt u ze wit, gaat u voor kleur en kiest u voor verf of behang? Het is het handigst om te verven of te behangen voordat u het huis gaat inrichten. Natuurlijk kunt u dit ook achteraf doen als de spullen al in de woning staan. Zo kunt u in één keer zien of de kleur op de muur goed past bij uw meubels en woonaccessoires, maar moet u alles wel aan de kant schuiven als iets aan de muur wilt doen.

6. Teken uw inrichting
Benieuwd hoe u uw meubels in de woon- of slaapkamer staan? Teken uw inrichting op papier of nog makkelijker: richt uw woning 3D in. Met dit gratis online ontwerpprogramma kunt u schuiven wat u wilt met meubels en kunt u alle opties uitproberen. Heel wat minder moeite dan in het echt en u krijgt een duidelijk beeld hoe de inrichting eruit komt te zien.

7. Zorg voor opbergruimte
Niets vervelender dan achteraf te beseffen dat u te weinig opbergruimte heeft. Voorkom frustraties en bedenk vooraf al waar u opbergruimtes in uw woning goed kunt gebruiken. Wees creatief en benut ongebruikte plekken, bijvoorbeeld door opbergsystemen aan de muur of aan de binnenkant van een kast te monteren.

8. Vraag tips aan een expert
Vindt u het lastig om uw woning in te richten of barst u van de ideeën maar weet u niet hoe u die moet uitvoeren? Een interieurarchitect of -stylist kan u een eind op weg helpen. Op allestylisten.nl vindt u professionele interieurstylisten uit heel Nederland.

Test_welke_woonstijl_past_bij_mij.jpg

Inrichten

Doe de test: welke woonstijl past bij u?

Klassiek, landelijk, Scandinavisch of juist vintage? Er zijn zo veel verschillende woonstijlen en ik vind persoonlijk alles leuk. Maar omdat mijn huis met zoveel stijlen in een enorm allegaartje zou veranderen, doe ik de onderstaande test om uit te zoeken welke het beste bij mij past. Doet u met me mee?

1. Wat is uw droomhuis?
A Vrijstaande boerderij
B Stadsappartement
C Jaren dertig-woning
D Villa

2. Welk kleurenpalet spreekt u het meest aan?
A Zand, leem, licht grijs en oudroze
B Wit, grijstinten, pastelkleuren en zwart
C Okergeel, lichtoranje, bruinrood en mosgroen
D Bordeauxrood, dieppaars, zwart en bruintinten

3. Wat is uw ideale accessoire?
A Boeren servies
B Wollen plaid
C Retro keukenweegschaal
D Antieke klok

4. Wat is favoriete meubelstuk?
A Melkkrukje
B Maverick-stoel
C Acapulco Rocking stoel
D Chesterfield-bank

5. Welke trefwoorden omschrijven uw woonstijl het beste?
A Robuust, natuurlijk en ambachtelijk
B Comfort, eenvoud en design
C Kleurrijk, speels en uniek
D Kwaliteit, luxe en antiek

6. Welke materialen hebben uw voorkeur?
A Doorleefd hout, breisels, linnen
B Wol, eikenhout, dierenvachten
C Teakhout, linnen, leer en vilt
D Luxe stoffen als zijden en fluweel, leer, natuursteen

7. Van welke woonmerken bent u fan?
A Linteloo, Piet Hein Eek en HK Living, B Hay, Muuto en Marimekko
C Neef Louis, Vintage Revival en Decennia Design
D Moooi, Diez en Riviѐra Maison

8. Welke lamp heeft u het liefst boven de eettafel?
A Lamp van touw
B Lamp met strak geografische vormen van chroom
C Antieke booglamp
D Kroonluchter

Meeste A:
Landelijk: haal de natuur in huis en geniet van rust, warmte en gezelligheid. Kies voor rustieke tafels en kasten van donker hout en combineer met leren meubels en dierenvellen. Op de muur gaat u voor een licht kleurenpalet als zand, zachte groentinten of oudroze. Een echt landelijk interieur staat bomvol hebbedingen en planten. Ga op zoek naar tweedehands brocante of ambachtelijke accessoires.
Foto's: RTL Woonmagazine

download.php?cs=09028&id_token=hrefgk730

Meeste B:
Scandinavisch: u wilt dat u woning rust uitstraalt en houdt van een licht en fris huis. Maar wel gecombineerd met design, comfort en originele details. Wit is de basis van uw interieur. Combineer verschillende wittinten met grijs, pastelkleuren en een vleugje zwart. Kies voor natuurlijke, warme materialen en stoffen als hout, linnen en wol, en ga voor eyecatching accessoires met grafische prints of strakke lijnen.
Foto's: VT Wonen

download.php?cs=4911f&id_token=bakvlm730

Meeste C:
Vintage: u wilt een woning die leeft en wilt het liefst allerlei kleuren en meubels mixen en matchen. Met eigenzinnige kleuren, geometrische en bloemenprints en vintage snuisterijen creëert u een vrolijke, eigen sfeer. Met meubels en accessoires uit de jaren '50, '60 of '70 maakt u uw huis uniek, maar maak het niet te bont en kies voor een of twee eyecatchers. Bezoek rommelmarkten en kringloopwinkels om uw interieur aan te vullen met een Perzisch tapijt, geborduurde kussens en andere vintage vondsten.
Foto: Anders Gramer

download.php?cs=45359&id_token=wpcrny747

Meeste D:
Klassiek: u houdt van luxe en wilt dat de sfeer in huis chic, stijlvol maar ook stoer aanvoelt. Kies voor grote meubelen van luxe leer of hoogglans zwarte lak, combineer met moderne materialen als hout en natuursteen, en rijke stoffen als fluweel of linnen. Erfstukken, chique servies, een antieke kroonluchter en diverse schilderijen kunnen niet ontbreken. Kies voor accessoires van goud, zilver, chroom of kristal voor een glamourous touch.
Foto: Ebanista.com

download.php?cs=54bac&id_token=klmbwr729

woonbeurs_trend_kleur_400.jpg

Inrichten

De trends van de vt wonen en design beurs

Begin oktober konden we weer volop snuffelen en inspiratie opdoen tijdens de 23ste vt wonen & design beurs. Het thema dit jaar was 'oude meesters, nieuwe helden'. Combineren van oude spullen met nieuw design. Woonfonds ontving haar klanten op deze beurs. Voor inzicht in de hypotheek of interieuradvies of om gewoon een dagje heerlijk rond te struinen tussen alle trends. Collega en interieurstyliste Martine spotte veel nieuwe trends op de beurs. Hieronder leest u de meest opvallende.

1. De grote trend die we zagen op de woonbeurs: kleur
In de meeste stands werd veel kleur gebruikt. Van mooie diepe donkere kleuren tot vrolijke lichte kleuren. Brass (goud/messing) gecombineerd met blauw en groen. Maar ik kwam ook veel herfstkleuren tegen zoals okergeel. Ook de (donkere) tinten grijs zijn er nog steeds. Nu gecombineerd met elkaar, waardoor mooie donkere ruimtes ontstonden zoals in deze slaapkamer.

download.php?cs=37bd0&id_token=qjmhc1240

En de lichtere pasteltinten waren veel te zien. Ook hier werden deze gecombineerd met goud en messing.

download.php?cs=063f6&id_token=gketi1239

download.php?cs=7f542&id_token=xmniz1239

2. Trend: Zwart wit
De tegenhanger van de vele kleuren is de zwart wit trend. Deze trend wordt veel gecombineerd met ijzer met hout zodat het een industrieel effect geeft.

download.php?cs=a3fd3&id_token=hrgpj1239

download.php?cs=bf7a6&id_token=utivd1239

3. Trend: Groen!
Groen is een van de vele kleuren die we veel zagen op de beurs. Niet alleen in de meubelen en wanden maar zeker ook in planten en bloemen voor in de woning. De 'ouderwetse' cactus en sanseveria zijn terug van weggeweest.

download.php?cs=07e87&id_token=rszlf1240
download.php?cs=cc0c8&id_token=qwkzb1240

download.php?cs=00711&id_token=pxeha1240

4. Trend: Scandinavisch
Het Scandinavische interieur is al een tijdje 'hot' en ook op de vt wonen en design beurs was er veel van te zien. Van minimalistisch ingerichte ruimten tot strakke accessoires.

download.php?cs=ba9eb&id_token=alybw1239

download.php?cs=bb675&id_token=hkals1239

5. Een opvallende trend: houtkachels
In alle soorten en maten hebben we ze gezien. Houtkachels voor binnen of voor buiten. Een houtkachel zorgt altijd voor een heerlijk behaaglijke sfeer. En leuke bijkomstigheid; de kachels geven meer warmte dan de moderne haarden.

download.php?cs=e4060&id_token=naikc1239

Header_woontrends.jpg

Inrichten

10 woontrends van 2015

Botanische prints, (edel)metalen als goud en koper en subtiele kleuren op de muur. Deze woontrends laten mij elke dag thuiskomen in mijn eigen omgeving. Laat u inspireren voor uw eigen oase van rust.

1. Natuur in huis
Kies voor groen. Met veel planten (zoals varens en cactussen) en bloemen in de woonkamer, keuken of slaapkamer hoeft u niet meer naar buiten om van de natuur te genieten.

download.php?cs=49bf8&id_token=mdjrxg743
Foto: llamasvalley.com

2. Kleurexplosie
Van poederige pasteltinten als mintgroen, lichtblauw en zachtroze tot felle kleuren als vurig rood, neonoranje en paars. Wie durft, zit met kleur op de muur altijd goed.

download.php?cs=0f6cb&id_token=rzxobw744
Foto:
Flexa

3. Geel
De kleur geel verdient een aparte vermelding, want als er één trend is dit jaar die een plek in huis verdient, is het deze uitgesproken, zonnige kleur. Verf één muur kanariegeel, ga voor een spannend kleurvak of kies voor gele meubelen of accessoires.

download.php?cs=cc30e&id_token=wvsajn744
Foto:
elanieshop.com

4. Marsala
Het bedrijf Pantone roept elk jaar één kleur uit tot kleur van het jaar en voor 2015 is dat Marsala. Deze wijnrode tint is warm, 'aards' en geeft mij alvast zin om met een hele groep vrienden op visite te proosten en dineren.

download.php?cs=1fa68&id_token=vyzpxl744
Foto: Pantone.com


5. Metallics
Goud en koper staan stoer en chique tegelijk. Deze metallics combineren mooi met lichtgrijs, wit, beige en oudroze en zorgen voor een industriële, maar warme look.

download.php?cs=05c5b&id_token=ofspej744
Foto: interiordesignideasforhome.com

6. Globe-lampen
Voor een stoere, industriële touch in huis zijn globe-lampen onmisbaar. Globe-lampen zijn niets anders dan grote lampbollen, maar staan prachtig bij een minimalistische inrichting, grote kleurvlakken en botanische prints. Ook steeds populairder: lampbollen in geometrische vormen.

download.php?cs=c1cbb&id_token=zgsyje744
Foto: dagensinterior.no

7. Botanische prints
Prints van planten, bloemen, vlinders, vogels en insecten zijn niet meer weg te denken dit jaar. Van behang tot afbeeldingen op een kussen of in een fotolijst. Deze botanische trend fleurt elke woning op.

download.php?cs=70c11&id_token=gtvwpk744
Foto: elledecoration.co.uk

8. Handwerk en ambacht
Eerlijke, handgemaakte en natuurlijke producten en materialen worden steeds meer gewaardeerd. Denk aan geweven doeken, breisels, plaids en gevlochten manden. Leuk om te kopen, maar nog leuker om zelf te maken.

download.php?cs=c8311&id_token=ndrbvs744
Foto: house-dressing.nl

9. Natuurlijke materialen
Hout, rotan, wol en staal zorgen voor een rust in huis. Van een houten tafel (ga wel voor FCG-gekeurd), een rotan stoel tot een gebreide poef. Strak, maar met een warme touch.

download.php?cs=5e021&id_token=atswyz744
Foto: femina.dk

10. Retro
Back to the the seventies, want de retro-look is terug van weggeweest. Van bonte kleuren als oranje, marsala en okergeel tot geometrische prints, ronde vormen, zitzakken en -kuilen en accessoires van kurk en rotan.

download.php?cs=e1950&id_token=yumxva745
Foto: abeautifulmess.com

header_sfeervol_huis_Bloemenbureau_Holland.jpg

Inrichten

5 manieren om uw woning instant sfeer te geven

Niet altijd geldt het less is more-principe, want een kaal huis is natuurlijk allesbehalve gezellig. Ik selecteerde voor u een onderhoudsvriendelijke palm waar ik zelf erg blij mee ben en nog een stel smaakmakers waarmee uw woning binnen een dag aanvoelt als die van... juist: u.

1. Gordijn-mania
Gordijnen zijn echte sfeermakers. En of u nu kiest voor licht, donker, transparant, met print of juist glans: ze kleden uw woning in één klap aan.

download.php?cs=83b1d&id_token=dchnsz745
Foto:
estiloescandinavo.com

2. Mag het licht aan?
Met licht kunt u verschillende sferen in de woning maken, maar er zit wel veel verschil in de kleur van licht. Fel licht maakt een huis kil, te weinig licht zorgt voor somberheid. Kies daarom voor warm licht (15 watt) als u instant sfeer wilt creëren. Natuurlijk kunt u met behulp van een dimmerschakelaar heel gemakkelijk zelf de sterkte van de verlichting aanpassen.

download.php?cs=a0098&id_token=zuwbai746
Foto:
int2architecture.ru

3. Kleur

Heel gemakkelijk sfeer in huis creëren doet u door een kleuraccent in huis aan te brengen. Verf bijvoorbeeld één muur of een gedeelte van de muur in een bijzondere kleur. Ga voor aardetinten, blauw of groen voor een rustige ambiance, of voor lichtgeel, oranje of rood als u meer warmte in huis wilt aanbrengen.

download.php?cs=27cb7&id_token=wmditn746
Foto:
roomed.nl

4. Persoonlijk tintje
Hoe u uw huis echt als dat van u kunt laten aanvoelen? Door iets leuks aan de muur op te hangen natuurlijk. Ga bijvoorbeeld voor een (zelfgemaakt) schilderij of persoonlijke vakantie- of familiefoto's als wanddecoratie. Laat de foto afdrukken op canvas of kies voor een foto op hout voor een bijzondere touch.

download.php?cs=29f9c&id_token=qskcmn746
Foto:
revedecor.com

5. Planten
Met planten of een mooie vaas bloemen fleurt u uw huis heel gemakkelijk op. Ga bijvoorbeeld voor een kleurrijke orchidee in de vensterbank of voor de stoere Yucca-palm die ik zelf prominent in mijn woonkamer heb staan. Niet alleen gezellig, maar planten en bloemen verbeteren ook de kwaliteit van lucht in een ruimte. Handig!

download.php?cs=611e2&id_token=edayqw746
Foto:
droomhome.nl


Tip! Nog meer sfeer aanbrengen doet u heel eenvoudig door het gebruik van accessoires als kaarsen, kussens en vloer- of tafelkleden.

header_Kleurinhuis_Bernard_Touillon.jpg

Inrichten

Alles over kleur aanbrengen in huis

Wat inspiratie voor mij als interieur- en kleurspecialist betekent? Ideeën opdoen waar ik verder mee kan! Behalve u wijzen op deze kleurmogelijkheiden, wil ik u daarom op het hart drukken dat alles kan en alles mag. Of u nu een muur verft of liever kleur in uw meubels of woonaccessoires aanbrengt: er zijn talloze mogelijkheden.

1. Pasteltinten
Helemaal van nu: zachte pasteltinten. Van vintageblauw, lichtroze tot zacht geel en mintgroen: met deze subtiele tinten creëert u heel gemakkelijk een warme, rustige sfeer in huis. Ideaal voor wie wel kleur in huis wil, maar niet te veel contrast wil aanbrengen.

download.php?cs=64927&id_token=blptho745
Foto: La maison d'Anna G

2. Grijstinten
Grijs... saai? Echt niet, met grijstinten kunt u alle kanten op. Bovendien zijn ze goed te combineren met veel andere kleuren, zoals blauw-, beige- en rozetinten. Grijs zorgt voor een fijne, rustige basis en is altijd fijn om in huis te hebben.

download.php?cs=6eb8f&id_token=bxjqgh745
Foto: fastighetsbyran.se

3. Knalkleuren
Liever iets opvallends? Ga voor felroze, turquoise of koperoranje. Stuk voor stuk echte eyecatchers. Voor extra wow-effect vooral combineren met spierwitte muren. Zo zorgt u voor balans en wordt het interieur niet te druk.

download.php?cs=e8748&id_token=kbzmfn745
Foto: voga.com

4. Net even anders
Waarom die verfkwast alleen gebruiken voor de muur? Kies eens voor kleur op de trap, deur, raamkozijnen of wat dacht u van kleurrijke keukenkastjes? Zo krijgt uw interieur een bijzondere touch.

download.php?cs=a190d&id_token=tkchiv745
Foto: inspirationalspaces.blogspot.fr

5. Kleurrijk meubilair
Wie een kleurrijker interieur wil, hoeft echt niet meteen te kiezen voor kleur op de muur. Ook meubels lenen zich hier uitstekend voor. Kijk maar eens wat deze bank in marsala-kleur doet met de inrichting.

download.php?cs=446ff&id_token=golpnq745
Foto: Pantone

6. Woonaccessoires
Makkelijk kleur in huis aanbrengen zonder een verfroller te gebruiken? Kies voor kleurrijke woonaccessoires. Deze komen perfect tot hun recht in een woning met neutrale tinten als wit, grijs en beige.

download.php?cs=67167&id_token=oauisv745
Foto: Idha Lindhag via LINKdeco