Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  zelfstandigen hypotheek zorg header

  Inkomensverklaring voor ondernemers


  Bent u ondernemer of zzp’er en wilt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aanvragen? Dan heeft u een inkomensverklaring nodig. Hierin staat uw toetsinkomen en aanvullende informatie over de toekomstbestendigheid van uw inkomen. 

  Inkomensverklaring verplicht voor NHG
  Met ingang van 1 januari 2019 is de inkomensverklaring voor ondernemers verplicht voor de aanvraag van een hypotheek met NHG. NHG is een garantie op hypotheken tot 325.000 euro. Met een NHG-hypotheek leent u verantwoord en met korting op uw rente.

  Is de inkomensverklaring verplicht bij een zzp hypotheek?


  Met de Inkomensverklaring Ondernemer geeft NHG alle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn toegang tot een hypotheek met NHG. Voor niet-NHG aanvragen is bij Woonfonds geen inkomensverklaring nodig.

  Hoe lang is een inkomensverklaring geldig?


  Vanaf de dagtekening van de inkomensverklaring is deze bij NHG zes maanden geldig. Zonder NHG kan dit per geldverstrekker verschillen.  Binnen deze termijn moet een bindend aanbod worden gedaan.

  Inkomensverklaring aanvragen


  NHG heeft 4 onafhankelijke, deskundige partijen aangewezen om de inkomensverklaring op te stellen: Overviewz te Barneveld, Pentrax Advies te Nijmegen, Raadhuys Tax Legal Accounting te Den Haag en Zakelijk Inkomen te Nieuwegein.

  Tarieven inkomensverklaring


  Het opstellen van de inkomensverklaring kost geld. De tarieven voor de aanvraag van een hypotheek hangen af van het type onderneming en de omvang van de onderneming. Vraag vooraf een offerte op. 

  Laat u adviseren


  Woonfonds werkt samen met geselecteerde onafhankelijke adviseurs. Zij weten alles over de Zelfstandigen Hypotheek van Woonfonds. Hier leest u waarom we juist deze adviseurs laten zien.

  icoon hypotheekspecialist Bewezen kennis
  groep icoon blauw 400+ specialisten

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.