Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  close up door keyhole 101808

  Uw woning taxeren


  U wilt de (markt)waarde van uw woning weten. Een taxatie geeft hier antwoord op. U heeft een taxatie nodig voor de aanvraag van een hypotheek of om de hypotheek te verhogen. Maar ook als u een hypotheek heeft en uw risicoklasse wilt wijzigen. De taxatie mag maximaal 6 maanden oud zijn.

  Welke taxatie heeft u nodig?


  U kunt op verschillende manieren de waarde van uw woning laten zien. Deze waarde is belangrijk bij een hypotheekaanvraag, -verhoging of -wijziging. 

  Een taxateur maakt een zorgvuldige en uitgebreide analyse van de waarde van uw huis en legt dit vast in een taxatierapport. In sommige gevallen mag u bij Woonfonds ook een WOZ-beschikking gebruiken. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

  1

  Taxatierapport van een taxateur

  U schakelt een taxateur in om de waarde van uw woning te bepalen. Een taxateur is een deskundig persoon die de waarde van het huis kan inschatten en staat geregistreerd in een register van taxateurs.
  Dit uitgebreide taxatierapport mag u altijd gebruiken als u de waarde van uw woning wilt aantonen. Bij de aanvraag van een nieuwe hypotheek tot het wijzigen van uw risicoklasse. 

  De kosten van dit uitgebreide rapport zijn vanaf € 400. 

  2

  WOZ-beschikking

  Elk jaar stuurt elke gemeente de nieuwe waardering onroerende zaken (WOZ) aan woningeigenaren. Deze WOZ-waarde is de waarde die de gemeente jaarlijks vaststelt voor uw woning en staat op uw aanslagbiljet.   

  Voor een aanpassing van een bestaande hypotheek, zoals het wijzigen van de risicoklasse, mag u een WOZ-beschikking gebruiken als:  
  · het hypotheekbedrag lager is dan 80% van de WOZ-waarde en maximaal € 300.000 bedraagt;    
  · de woning geen bedrijfsbestemming heeft en ook niet gedeeltelijk als bedrijf gebruikt wordt;   
  · het geen recreatiewoning is;  
  · het onderpand volgens het kadaster de bestemming ‘wonen’ heeft.
  · als het niet om een verhoging van de hypotheek gaat.

  Er zijn geen kosten verbonden aan de WOZ-beschikking. Via het WOZ Waardeloket achterhaalt u eenvoudig de WOZ-waarde van een woning.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.