Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Verbouwen Living Design

  Overwaarde gebruiken voor uw verbouwing


  U wilt uw overwaarde gebruiken voor een verbouwing. Hiervoor moet u de overwaarde wel vrij maken. Dit kan door uw bestaande hypotheek te verhogen, een tweede hypotheek af te sluiten of met een Krediethypotheek. Wilt u de hypotheek aanpassen, dan moet dat natuurlijk wel passen bij uw financiële situatie. Uw maandlasten kunnen hierdoor stijgen.


  Hypotheek verhogen voor verbouwing

  Om de hypotheek te verhogen voor verbouwing heeft u ‘overwaarde’ nodig. Dit betekent dat uw huidige hypotheek lager moet zijn dan de waarde van uw woning. U verhoogt dan uw bestaande hypotheek 'onderhands' met een nieuw leningdeel. Dit gebeurt zonder tussenkomst van de notaris. Dit is de goedkoopste manier. 

  Tweede hypotheek voor verbouwing

  Een tweede hypotheek is een extra lening op hetzelfde onderpand, naast de huidige hypotheek. Hiervoor moet naar de notaris nodig. Het kan interessant zijn om een tweede hypotheek af te sluiten door de lage rente en de rente-aftrek. Daarnaast is een persoonlijke lening duurder. 

  Overwaarde berekenen

  Als uw huis meer waard is dan uw hypotheek heeft u overwaarde op uw woning. Dit ontstaat doordat u heeft afgelost op uw hypotheek of doordat uw huis in waarde is gestegen. Lees hoe u gebruik kunt maken van uw overwaarde of bereken direct.  

  Krediethypotheek header

  Verbouwing regelen met een Krediethypotheek


  Met de Krediethypotheek regelt u financiële rust en ruimte. Voor nu én in de toekomst. Ideaal voor u als u wilt verbouwen, maar daarnaast ook andere persoonlijke doelen en woonwensen heeft waarvoor u de overwaarde wilt gebruiken.

  • Voor álle leeftijden en bestedingsdoelen
  • Flexibel opnemen en aflossen
  • Lagere rente dan een persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Uw adviseur helpt

  Wat past het beste bij uw persoonlijke situatie? Een goede berekening van uw wensen en mogelijkheden is misschien lastig. Uw adviseur zet de mogelijkheden graag voor u op een rijtje.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.